Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Για τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό και άλλες αθλιότητες και ψέματα

 Τους βλέπεις να πανηγυρίζουν (ψεύτικα) και σούρχεται εμετός. Mετά απ' όλα όσα ξερουν καλά πως έχουν υπογράψει. Γιατί βέβαια οι απλοί άνθρωποι μπορεί να μην ξέρουν ακόμη, αφού το έργο της της διάλυσης του μυαλού τους μεσω του μπλέντερ των ΜΜΕ εκτελείται άριστα χωρίς παραλείψεις και καθυστερήσεις, οι πρωταγωνιστές όμως και οι ειδικοί τους ξέρουν μιά χαρά.

Για το τι είναι ο περίφημος ειδικός λογαριασμός διαβάστε παρακαλώ προσεκτικά. Δεν θα μπαίνουν εκεί μεσα μόνο χρήματα του δανείου αλλά και χρήματα των φορολογικών εσόδων. Γι αυτό πανηγυρίζουν λοιπόν και αυτοί  και οι παρατρεχάμενοί τους;
Επίσης μήπως θυμάται κανείς ότι στον εκβιασμό του Οκτωβρίου έσκιζαν τα ρούχα τους οτι δεν είναι δυνατόν να τα παρατήσουμε τώρα που στο 2012 θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα; Τωρα πήγε 1 χρόνο μετά, στο 2013...ή για την ακρίβεια του Αγίου π...ανήμερα.
 Το κομμάτι από το bankingnews.gr:
"Για τον ειδικό δεσμευμένο λογαριασμό μέσω του οποίου θα γίνεται η αποπληρωμή του χρέους, είπε ότι θα ανοιχθεί στην ΤτΕ και θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την κεντρική τράπεζα της Ελλάδος, σε συνεργασία βέβαια πάντα με την τρόικα.
Εκτός από τα 130 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου βοήθειας, στον λογαριασμό αυτόν θα εισρέουν όλα τα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις, αλλά και τα φορολογικά έσοδα που θα εισπράττει το κράτος. Στον τριμηνιαίο έλεγχο που θα κάνει η Τρόικα, εφόσον διαπιστωθεί ότι τα ποσά που καταθέτει το ελληνικό Δημόσιο υπολείπονται των δημοσιονομικών στόχων, τότε θα επιβάλλει μέτρα και περικοπές άμεσης απόδοσης για να περιοριστούν οι αποκλίσεις.
Ειδικά από το 2013 ως το 2015 θα πρέπει η χώρα να παράγει διαρκώς πρωτογενή πλεονάσματα. Ό,τι πλεόνασμα δημιουργείται, θα κρατείται από τον λογαριασμό αυτόν για την αποπληρωμή του χρέους. Φέτος, η Ελλάδα δεν θα βάλει ούτε ένα ευρώ στον λογαριασμό αφού δεν προβλέπεται να έχει πρωτογενή πλεονάσματα έως το τέλος του 2012. "

 Το σπιράλ της ύφεσης συνεχίζει εγγυημένα πλέον την κατηφόρα του. Κι αμα δειτε πλεόνασμα γράφτε μου. Εκτος φυσικά αν τους γκρεμισουμε και πάνε εκεί που πρέπει, στα σκουπίδια. Για πάντα, χωρίς επιστροφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου