Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Bild: Είναι η Γαλλία η νέα Ελλάδα;

nooz.gr



Με τον τίτλο «Είναι η Γαλλία η νέα Ελλάδα» κυκλοφορεί η έντυπη έκδοση της Bild. Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει πως η υψηλή ανεργία και η μηδενική ανάπτυξη οδηγούν την γαλλική οικονομία σε ζοφερά μονοπάτια.

Η εφημερίδα βασίζεται στα συμπεράσματα συνεδρίου από το ινστιτούτο Berggruen για τη γαλλική οικονομία, που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες.

Στο συνέδριο μίλησαν μεταξύ άλλων οι πρώην Καγκελάριοι Χέλμουτ Σμιτ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, όπως και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν –Κλοντ Τρισέ, ο οποίος απηύθυνε έκκληση προς τη Γαλλία να πάρει αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε η οικονομία της να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της.

Η Bild σημειώνει πως «χωρίς το δίδυμο Γαλλίας - Γερμανίας δεν συμβαίνει τίποτε στην Ευρώπη. Αλλά είναι σαφές πως η Γαλλία του ΑΑΑ βρίσκεται σε ύφεση με αρνητικές προοπτικές και με τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να αδυνατεί να κάνει οτιδήποτε».

Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας πως «μια ματιά στους δείκτες της γαλλικής οικονομίας αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με τα προβλήματα του ευρωπαϊκού Νότου. Ανεργία στο 25%. Έλλειμμα στο 5%. Μηδενική ανάπτυξη. Βιομηχανική παραγωγή σε διαρκή πτώση».

Η εφημερίδα τονίζει πως ο Ολάντ δεν κάνει τίποτα γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ έχει ανακοινώσει μεταρρυθμίσεις, όπως την κατάργηση των 35 ωρών εργασίας την εβδομάδα, αλλά φοβούμενος τις αντιδράσεις δεν κάνει το παραμικρό. Αντίθετα έχει αυξήσει τη φορολογία με αποτέλεσμα να μειώνεται τόσο η κατανάλωση, όσο και οι επενδύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου