Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση και συναυλία ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων, στη συγχώνευση ΟΚΑΝΑ- ΚΕΘΕΑ και τις απολύσεις -Τρίτη, 2 Ιούλη


Συγκέντρωση και συναυλία ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων, στη συγχώνευση ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ και τις απολύσεις διοργανώνουν την Τρίτη, 2 Ιούλη τα σωματείαΕργαζομένων ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗΣ, Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αττικής, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίου Αθήνας και η Λαϊκή Επιτροπή 5ου- 6ουΔιαμερίσματος Αθήνας.

Στις 7 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση έξω από την Πολυκλινική και στις 8 μ.μ. θα γίνει συναυλία στην πλατεία Ομόνοιας με τη συμμετοχή των εξής καλλιτεχνών: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βαγγέλης Κορακάκης, KollektivA, Γιώργος Σαρρής, Σύλβια Καπερνάρου, Φίλιππος Παχνιστής, Μουσικό σχήμα των υγειονομικών κά.

Σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές σημειώνουν: «Συγκυβέρνηση και ΕΕ ετοιμάζονται να κλείσουν δημόσια νοσοκομεία (στην Αττική: Πολυκλινική, Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής, Νοσοκομείο Πατησίων, Παμμακάριστος, Σπηλιοπούλειο) και να απολύσουν εκατοντάδες εργαζόμενους.

Οδηγούν σε κλείσιμο ή ξεπούλημα το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ όπου εδώ και 10 μήνες οι 1.230 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι. Προωθούν τη συγχώνευση - κατάργηση δημόσιων δομών απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ - ΟΚΑΝΑ). Ήδη έχουν κλείσει τα νοσοκομεία του ΙΚΑ. Έχουν καταργήσει εκατοντάδες νοσοκομειακά κρεβάτια στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ, στο ΜΕΤΑΞΑ, στο ΣΩΤΗΡΙΑ (κι αλλού) ακόμη και ολόκληρες κλινικές.

Φροντίζουν ώστε οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας να αυξάνουν τα κέρδη τους, την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη και χρόνιοι ασθενείς δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους. Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, την ίδια ώρα που το κράτος μοιράζει δισ. ευρώ σε τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου