Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

22ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ - Από σήμερα στα Χανιά



Αύριο η διαδήλωση στη βάση της Σούδας και η ομιλία του Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ
Στιγμιότυπο από την αναχώρηση χτες από το λιμάνι του Πειραιά

Με κεντρικό σύνθημα «Από τους πολέμους των εκμεταλλευτών, στην κατάργηση της εκμετάλλευσης», το οποίο εκφράζει το περιεχόμενο που δίνει η ΚΝΕ στο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο, χιλιάδες νέοι από όλη τη χώρα ξεκίνησαν χτες με προορισμό τα Χανιά.

Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ κατέκλυσαν χτες το απόγευμα το λιμάνι του Πειραιά ώστε να αναχωρήσουν για το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο. Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές, εργαζόμενοι και άνεργοι με τις σκηνές και τους υπνόσακους, με τις σημαίες και τα πανό τους στις αποσκευές τους, επιβιβάστηκαν στα πλοία με προορισμό την Κρήτη. Για αρκετούς από αυτούς είναι η πρώτη φορά που παίρνουν μέρος σε Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, με σκοπό να πάρουν μέρος στην αυριανή διαδήλωση αλλά και να περάσουν στιγμές ξεγνοιασιάς στην κατασκήνωση, στιγμές πολύτιμες καθώς για όλο και περισσότερους νέους οι διακοπές, από ανάγκη έχουν μετατραπεί σε πολυτέλεια.

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 7 το απόγευμα. Οσοι κατέφθαναν, χωρίζονταν σε ομάδες και συγκροτημένα επιβιβάζονταν. Στο λιμάνι συναντήθηκαν νέοι από πολλά μέρη της χώρας, σχημάτιζαν πηγαδάκια όπου έκαναν σχέδια για τη διαμονή τους στην κατασκήνωση, συζητούσαν με ενθουσιασμό για το περιεχόμενο του διημέρου και μοιράζονταν εμπειρίες από τη ζωή και δράση σε όλους τους χώρους.

Σημειώνεται ότι πλοία αναχωρούν και σήμερα για όσους εργάζονται.

Η κατασκήνωση του Διημέρου θα στηθεί στην παραλία των Αγίων Αποστόλων όπου θα γίνουν και πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Αύριο Σάββατο, θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις του διημέρου. Επίσης, θα συμμετάσχει στη διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα το πρωί έξω από την αμερικανική βάση της Σούδας και θα κάνει δηλώσεις στις 10 το πρωί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα γίνουν στο πλαίσιο του διημέρου έχει ως εξής:
Σήμερα

17:00 Ιστορικός Περίπατος στο Ιτζεδίν και ξενάγηση με την παρουσία εξόριστων κομμουνιστών της περιόδου.

19:00 Επιστροφή στο χώρο.

20:00 Εκδήλωση - συζήτηση για τις εξελίξεις στην περιοχή. Θα μιλήσουν οι Ercan Bolukbasi, στέλεχος της νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας TKP και Τάσος Γαλανόπουλος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

21:30 Κρητικό γλέντι με τους Σκευάκη - Μυλωνάκη.

23:30 Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι με το συγκρότημα «εντέχνως λαϊκοί».
Αύριο

Κινητοποίηση στη βάση της Σούδας.

20:00 Ομιλία από το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

21:30 Παρουσίαση κρητικών παραδοσιακών χορών από τοπικούς χορευτικούς συλλόγους.

22:30 Λαϊκό ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου