Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

"Στερείται λογικής"...




Aκουγα χθές βράδυ στο Σύνταγμα, στην πολύ αδύναμη συγκέντρωση που έγινε εκεί, τους χαιρετισμούς των εκπρόσωπων των ΕΛΜΕ  που είχαν έλθει από όλη την Ελλάδα.
Ειλικρινά πίστευα ότι τουλάχιστον  οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι εργαζόμενων που τσακίζονται εδώ και 3,5 χρόνια θα είχαν τουλάχιστον ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά με τα όσα συμβαίνουν. Πόσο μάλλον όταν θεωρούν τους εαυτούς τους Αριστερούς κι επομένως μια στάλα πιο "ψαγμένους' από τους "κοινούς θνητούς". Κι όμως...
Όλες οι μικρές ομιλίες κινούνταν στο επίπεδο της γεμάτης κενό γενικολογίας με κυρια αιχμή τους το περίφημο "όλοι μαζί" για "να νικήσουμε". Κανένας δεν έμπαινε στον κόπο όμως να μας πει "ποιοί όλοι μαζί" και ποιούς "να νικησουμε" γιατί τότε μάλλον θα χάλαγε αυτό το θολό "όλοι μαζί"
Διάλεξα μία αντιπροσωπευτική ομιλία-χαιρετισμό από κάποιον εκπρόσωπο βορειοελλαδίτικης ΕΛΜΕ που επιτέθηκε στους κυβερνητικούς βουλευτές: 'Δεν ξέρω τι να πω είπε γι αυτούς τους κουφιοκεφαλάκηδες(!), άβουλους και μερικές φορές κακόβουλους ανθρώπους κλπ..."
Κουφιοκεφαλάκηδες λοιπόν και άβουλοι αυτοί που ψήφισαν για άλλη μια φορά τη σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην Ελλάδα! Το μονο που δεν του πέρασε από το μυαλό του εκπρόσωπου ήταν η πραγματικότητα. Οτι δηλαδή όλοι αυτοί οι "άβουλοι" ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και ότι συνειδητά εξυπηρετούν τα συμφέροντα της τάξης που εκπροσωπούν τα κόμματά τους και μάλιστα σε μια στιγμή που η τάξη αυτή και ο αγαπημένος της κόσμος, ο καπιταλισμός, βρίσκεται σε βαθιά κρίση που ή θα ξεπεράσει ή θα ξεπεραστεί η ίδια από την ιστορία.
Βέβαια τι ευθύνη να ρίξεις σ' αυτό τον άνθρωπο όταν, όπως είπε στην απλή και σταράτη ομιλία του ο Θαν Παφίλης, ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας κατάγγειλε την κυβέρνηση για άλλη μια φορά ότι "έφερε ένα νομοσχέδιο που στερείται λογικής"!
Θα έπεφτε βέβαια κανείς σε παγιδα αν απαντούσε με τον ίδιο τρόπο στον Αλ. Τσίπρα λέγοντας ας πούμε "τα μυαλά σας και μια λύρα" η κάτι τέτοιο.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν στερείται λογικής. Ούτε η κυβέρνηση ούτε ο Αλ.Τσίπρας. Ολοι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και γιατί το κάνουν.
Λογικής στερούνται μάλλον αυτοί που τους πιστεύουν και τους ακολουθούν. Αλλά ούτε καν αυτοί.
Μεγάλο βάρος η ανάληψη ευθύνης προς το μέλλον και η απόφαση για ανυποχώρητο αγώνα και σύγκρουση μέχρι τέλος. Και οι πολλοί όπως φαίνεται ακόμη αρνούνται κατηγορηματικά να κάνουν τέτοιο βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου