Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Oi FT έπιασαν δουλειά -Συκοφαντικό δημοσίευμα κατά του ΚΚΕ! Απάντηση των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

902.gr
Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη συκοφαντία της εφημερίδας «FINANCIAL TIMES»





Προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και της ευρωκοινοβουλευτικής του ομάδας επιχείρησαν οιFinancial Times. Σε δημοσίευμά τους, ισχυρίστηκαν ψευδώς ότι οι ευρωβουλευτές του ΚόμματοςΜπ. Αγγουράκης και Γ. Τούσσας καταψήφισαν τροπολογία για την κατάργηση των «μπόνους» στα στελέχη των χρηματοπιστωτικών ομίλων.

Η αθλιότητα των Financial Times, που διαψεύδεται ηχηρά απ' τα πρακτικά της ψηφοφορίας στο ευρωκοινοβούλιο, όπου φαίνεται ότι οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ υπερψήφισαν την τροπολογία, βρήκε πρόθυμους αναμεταδότες στην Ελλάδα. Ειδησεογραφικές κατ' όνομα ιστοσελίδες την αναπαρήγαγαν, δίχως να κάνουν τον κόπο να ερευνήσουν στοιχειωδώς το θέμα. Αλλωστε, σκοπός τους είναι η συκοφάντηση του ΚΚΕ και όχι η έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Σε δήλωση προέβη η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με τη συκοφαντία της εφημερίδας «FINANCIAL TIMES» κατά των ευρωβουλευτών του Κόμματος.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Η σκόπιμη διαστρέβλωση της εφημερίδας “FINANCIAL TIMES” και η συκοφαντία ενάντια στους ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ότι δήθεν καταψήφισαν σχετική τροπολογία για την κατάργηση των «μπόνους» στα στελέχη των χρηματοπιστωτικών ομίλων, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, γιατί όπως αποδεικνύεται από τα Πρακτικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σχετική ψηφοφορία επί της επίμαχης τροπολογίας, οι κομμουνιστές ευρωβουλευτές την υπερψήφισαν.

Με ευθύνη της πλειοψηφίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του εισηγητή Sven Giegold των Πρασίνων, αναβλήθηκε η τελική ψηφοφορία της σχετικής έκθεσης Α7 – 0125/2013 για τον «Συντονισμό των νομοθετικών, κανονιστικών και διοικητικών διατάξεων σχετικά με ορισμένους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες».

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα έχει κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί τόσο με παρεμβάσεις, όσο και με την ψήφο των ευρωβουλευτών της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάργηση των «μπόνους» των στελεχών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ερμηνεύοντας τη σκόπιμη διαστρέβλωση της θέσης της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, από την εφημερίδα «FINANCIAL TIMES», φαίνεται ότι αυτό που ενοχλεί είναι η κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στους σχεδιασμούς των μονοπωλίων, της ΕΕ και των αστικών κυβερνήσεων, για την εμβάθυνση της ΟΝΕ, την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ένωση, συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ συμβάλλει στην πάλη του Κόμματος που πρωτοστατεί στους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, για τη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με Εργατική – Λαϊκή Εξουσία».

ΥΓ(εδώ κ τώρα): Ειναι γελοίο ότι το euro2day αφού δημοσιεύει το άρθρο των FT  στο τέλος με μια πρόταση αναφέρει τη διαμαρτυρία του ΚΚΕ. Αυτό φυσικά μετά από τα σχόλια και μέιλ που δεχτηκαν από πολλούς από εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου