Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Κ.Ο. ΚΚΕ: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο και ζητά ονομαστική ψηφοφορία

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι θα συμβάλει με όλους τους τρόπους στην οργάνωση της πάλης του λαού

Από τα προχτεσινά συλλαλητήρια του ταξικού κινήματος ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
Σε ανακοίνωσή της, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ υπογραμμίζει:

«Οι σαρωτικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο, θα βυθίσουν ακόμη περισσότερο το λαό μας στη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συμβάλει με όλους τους τρόπους στην οργάνωση της πάλης του λαού μας. Καταψηφίζει το νομοσχέδιο και ζητά τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας, να ψηφίσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του λαού.

Με το πολυνομοσχέδιο και τα άλλα μέτρα, η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις, στο εισόδημα, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων που είχαν προηγηθεί. Προωθεί την κατάργηση του κατώτατου μισθού, αφού πλέον θα διαμορφώνεται με αποφάσεις της κυβέρνησης και με κριτήριο τις ανάγκες του κεφαλαίου για ακόμη πιο φθηνούς εργαζόμενους, ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση των περιορισμών στις απολύσεις. Με τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις υπαλλήλων, χιλιάδες χάνουν το δικαίωμα στη δουλειά, υποβαθμίζονται και διαλύονται υπηρεσίες και δομές που συνδέονται με λαϊκές ανάγκες, οι εργαζόμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν πιο ακριβά τις υπηρεσίες αυτές, ενώ ταυτόχρονα καταργείται ουσιαστικά η μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Κλιμακώνει τη φοροεπιδρομή σε μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, ενώ μειώνει τη φορολογία της πλουτοκρατίας. Είναι μέτρα τα οποία προωθούνται με εργαλείο τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, είναι όμως προαποφασισμένα, απόλυτα εναρμονισμένα στη στρατηγική της ΕΕ, για τη στήριξη και ανάκαμψη της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του. Να απορρίψει την προπαγάνδα της κυβέρνησης και το διαχωρισμό των εργαζομένων σε "δημόσιους και ιδιωτικούς", "εργαζόμενους και άνεργους" που καλλιεργείται, με στόχο να μείνει στο απυρόβλητο το κεφάλαιο και να προωθηθούν χωρίς εμπόδια οι πολιτικές που το υπηρετούν. Καμία εμπιστοσύνη στις δυνάμεις εκείνες που αποδέχονται την ΕΕ και το καπιταλιστικό σύστημα. Δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος για το λαό μέσα στην ΕΕ, με τα μονοπώλια να κρατούν τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας.

Υπάρχει λύση για το λαό. Με την οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης και της Λαϊκής Συμμαχίας για να μπουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανοίξει ο δρόμος για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης: με αποδέσμευση από την ΕΕ, κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, με μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με εργατική λαϊκή διακυβέρνηση - εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει και θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου