Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Κατακαλόκαιρο με... βομβαρδισμούς - ΚΚΕ: Καμιά αναμονή. Κανείς συμβιβασμός

Παρά το προχώρημα του καλοκαιριού ο βομβαρδισμός από "σωτήρια" μέτρα και άλλες "καλές ειδήσεις" και η προετοιμασία για τη νέα έφοδο εναντίον μας συνεχίζονται χωρίς σταματημό.
Η τροπολογία για την κατάργηση θέσεων του Δημόσιου τομέα και η διευκόλυνση των απολύσεων είναι ένα μόνο από τα τόσα που κάνει η δραστηριότατη κυβέρνηση ΝΔ=ΠΑΣΟΚ "για τη σωτηρία του τόπου". Τα σχεδιαστήρια των κατεδαφίσεων δουλεύουν εν τω μεταξύ πυρετωδώς.
Ο λαός από την άλλη ψάχνει τρόπους να κάνει κανένα μπάνιο, όσο πιο κοντά γίνεται στο σπίτι με νεράκι και καφέ στο θερμός για να μη φεύγει ούτε σεντς. Κρατάει ξανά την ανάσα του, και περιμένει τα ...καλύτερα από Σεπτεμβριο. 
Σιγά όμως που θα τον αφήσουν χωρίς "καλές ειδήσεις" Αυγουστιάτικά...


Σχόλιό του  Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Οι "απολύσεις εξπρές", οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, δηλαδή το τσάκισμα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, υπηρετούν το δρόμο εξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου. Αυτό είναι το βασικό περιεχόμενο των πολιτικών "εντός των τειχών" της ΕΕ, που σερβίρονται είτε με την τρομοκρατία της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είτε με τις αυταπάτες που σπέρνει στο λαό ο ΣΥΡΙΖΑ. Καμιά αναμονή. Κανείς συμβιβασμός. Η διέξοδος βρίσκεται στην ενιαία πάλη των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην κοινωνική συμμαχία για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ».

...

Την ίδια στιγμή ο κακός Σόιμπλε προμηνύει νέο μνημόνιο, χρηματοδοτικό κενό όπως λέμε παγόβουνο εν όψει  ...και το καράβι καρφί κατά πάνω του, ενώ το "καλό"  ΔΝΤ πέρα από τον Ατλαντικό ζητάει μείωση μισθών και "βελτίωση" του πλαισίου των εργασιακών σχέσεων. Δηλαδή σφάξτε τους τώρα χωρίς οίκτο! 
Στα σύντομα από τη "Μακεδονία":
"Φωτιές άναψε με έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς, ούτε λίγο ούτε πολύ, θέτει ζήτημα νέων αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, πριν προλάβει να κοπάσει ο θόρυβος που προκάλεσε (κατά την τελευταία αξιολόγηση) η απαίτησή του για αλλαγές στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων."




Μέσα σ'αυτό το κλίμα η ...ικανοποίηση των Σαμαροστουρνάρηδων είναι έκδηλη όπου βρεθούν κι όπου πατήσουν και τα χαμόγελα περισσεύουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου