Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

ΝΔ-ΧΑ: Ένα πολύ χρήσιμο σενάριο

Πρόκειται σίγουρα για ένα χρήσιμο σενάριο για το σύστημα κι αυτό για πολλούς λόγους.
Ενας σώφρων συντηρητικός πολιτικός με ιδιαίτερο ρόλο στα πράγματα δίνει το σήμα. "Η ΧΑ δεν είναι και τόσο βάρβαρη ή απάνθρωπη όπως νομίζετε" λέει με τον τρόπο του, δίνοντας έτσι ένα ανθρώπινο ρούχο στο τέρας.
Από την άλλη πλευρά η συζήτηση υποχρεώνεται να μετατοπιστεί από το οικονομικό στο "ζήτημα της Δημοκρατίας" που αποκτά κυρίαρχο, ακόμη και "επαναστατικό" χαρακτήρα. Έτσι το πεδίο για τις αναγκαίες υποχωρήσεις σε ότι αφορά τις οικονομικές διεκδικήσεις και λεηλατημένα εργασιακά δικαιώματα, που έτσι κι αλλιώς είναι ήδη αποφασισμένο ότι θα γίνουν, είναι ανοικτό.
Επίσης η ΧΑ αρνούμενη το σενάριο παραμένει "αντισυστημική", ενώ και η ΝΔ εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι είναι εναντίον του φασισμού και του ρατσισμού τραβώντας συγχρόνως προς όλο και περισσότερο φασιστική και ρατσιστική κατεύθυνση
Τέλος ο μπαμπούλας της συνεργασίας ΝΔ-ΧΑ(είτε γίνει είτε όχι) σίγουρα θα στριμωξει στη γωνία τη μόνη απειλή για το σύστημα. Ξέρουμε φυσικά ποια είναι αυτή. Το αίτημα για μια "πανδημοκρατική πανστρατιά", ακόμη κι αν είναι ετερόκλητη, ξαναβγαίνει από το ντουλάπι με ολοκαίνουργιο ρούχο για να προβληθεί ως "επιτακτική ανάγκη".
Το σενάριο λοιπόν θα παίξει και μάλιστα δυνατά.


Το παρακάτω άρθρο είναι από το enet.gr

Μετά τις δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βύρωνα Πολύδωρα στο ραδιοσταθμό Real FM, η η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σε γραπτή ανακοίνωση ανέφερε πως πρόκειται για «Περίεργη δήλωση…Γιατί είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί».

"Δεν γνωρίζω την ανακοίνωση ούτε και την κυρία που την έκανε", δήλωσε λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας ο Β. Πολύδωρας σε τηλεφωνική παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων του Σκάι. Διέψευσε ότι χρησιμοποίησε τη λέξη "συνεργασία" και ειρωνευόμενος είπε "δεν εκστόμισα τη λέξη συνεργασία, όποιος τη βρει κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον".

Επικεντρώθηκε στο γεγονός της εθνικής συνεννόησης "εναντίον των τροϊκανών". Είπε συγκεκριμένα: "Μιλάς με τον εχθρό και δεν θα μιλήσεις με ένα κόμμα που έχει ψηφιστεί από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους; Όποιος λέει ότι δε μιλάει με ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους παραλογίζεται". Για το θόρυβο που ξέσπασε λόγω της δήλωσής του η οποία προκάλεσε την αποδοκιμασία της Ν.Δ. ανέφερε ότι "εξυφαίνεται συκοφαντική πλεκτάνη εις βάρος μου". Εντούτοις επανέλαβε ότι "ζητάω συνεννόηση για να φύγουμε από τη διαδικασία του αργού θανάτου".

Ο Β. Πολύδωρας δεν άφησε και τον Αντ. Σαμαρά έξω από τα σχόλια του στον Σκάι. Τον χαρακτήρισε "Ιεροφάντη της αναδιαπραγμάτευσης" και τόνισε ότι ο κίνδυνος δεν είναι η ΧΑ αλλά η τρόικα. Είπε συγκεκριμένα: "«Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης, και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμπολέμους. Ο κίνδυνος δεν είναι η ΧΑ, είναι η τρόικα, είναι ο αργός θάνατος» .

Οι επίμαχες δηλώσεις Πολύδωρα

Νωρίτερα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real FM, για το αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με τη Χρυσή Αυγή, είπε: "Βεβαίως! Μας έπιασε η ευαισθησία για τη Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκατομμύριο και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης;"

Και πρόσθεσε: "Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα (σ.σ. η Βαϊμάρη) στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορίας του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας; Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα; Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;"

Αναφερόμενος στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο κ. Πολύδωρας υπογράμμισε ότι «κάνουμε τη συνεργασία υπό το δίκαιο της ανάγκης» ενώ πρόσθεσε ότι εκείνο που τον ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. «Βιάζουν την λογική μας και παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής. Δεν μπορεί να ομολογούν ότι έπεσαν έξω στην εκτίμηση της ύφεσης και εμείς να συνεχίζουμε. Αυτό είναι παράλογο και τυραννικό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αντιδράσεις και από την ΧΑ

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Πολύδωρα για συνεργασία με τη ΝΔ, σενάρια «επιστημονικής φαντασίας»

Στην ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή λέει ότι «φτύνει όλους τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες και δεν ξεχνά τις προδοσίες της ΝΔ που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή... Η μόνη σχέση που μπορεί να έχουμε με αυτούς τους ολετήρες του Ελληνισμού είναι ο μέχρις εσχάτων αγώνας για την έξωσή τους από την πολιτική ζωή της χώρας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου