Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Νομιμότητα...

Η νομιμότητα των μονοπωλίων

Γρηγοριάδης Κώστας
Επειδή στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών σχεδόν τίποτα δε διαρρέεται τυχαία ούτε προκύπτει ξαφνικά, παραμένει ερωτηματικό ποια ήταν τα πραγματικά αίτια που άρχισαν όλες αυτές οι «αποκαλύψεις» (που όλοι γνώριζαν και πολλοί χρησιμοποιούσαν) γύρω απο τις παρακολουθήσεις. Ανεξάρτητα πάντως απο τις εσωτερικές διαμάχες αυτών των υπηρεσιών που σε περιπτώσεις αντανακλούν άμεσα ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων απ' όταν άρχισαν οι «αποκαλύψεις» δεν λένε να σταματήσουν σχεδόν καθημερινά. Ετσι μόλις χτες η γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» αναφέρει πως η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών της Γαλλίας κατασκοπεύει τα τηλεφωνήματα, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) και τη δραστηριότητα στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης του γαλλικού κοινού στη Γαλλία και το εξωτερικό.



Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η υπηρεσία πληροφοριών DGSE υποκλέπτει σήματα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλέφωνα στη Γαλλία και μεταξύ της Γαλλίας και άλλων χωρών, αν και όχι το περιεχόμενο των τηλεφωνημάτων, για να δημιουργήσει ένα χάρτη του «ποιος ομιλεί με ποιον». Η εφημερίδα προσθέτει πως η δραστηριότητα αυτή είναι παράνομη.

«Κατασκοπεύονται όλες οι επικοινωνίες μας», γράφει η «Λε Μοντ», η οποία βάσισε το δημοσίευμά της σε πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών τις οποίες δεν κατονομάζει, καθώς και σε δηλώσεις που έχουν γίνει δημοσίως από αξιωματούχους των υπηρεσιών πληροφοριών.

«E-mails, μηνύματα κειμένου, τηλεφωνικά αρχεία, πρόσβαση στο Facebook και το Twitter αποθηκεύονται στη συνέχεια για χρόνια», προσθέτει η εφημερίδα. Οι δραστηριότητες που περιγράφονται είναι παρόμοιες με αυτές που πραγματοποιεί η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, όπως περιγράφουν ντοκουμέντα τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα πρόσφατα ο πρώην σύμβουλος της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν. Η γαλλική DGSE δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει το δημοσίευμα. Και να σκεφτεί κανείς πως μόλις λίγες μέρες πριν, με αφορμή τα δημοσιεύματα στο βρετανικό «Γκάρντιαν» και στο γερμανικό «Ντε Σπίγκελ» για την αντίστοιχη δράση της αμερικανικής NSA, οι γαλλικές αρχές και μαζί ο πρόεδρος Ολάντ «έσκιζαν χασέδες» και απειλούσαν θεούς και δαίμονες... Δεν ξέρουμε αν τώρα καταπιούν τη γλώσσα τους και η λίγη σημασία που έχει η όλη υπόθεση είναι πως έστω και έτσι ανοίγει μια χαραμάδα και φαίνεται το αληθινό πρόσωπο της δικτατορίας των μονοπωλίων που τη μόνη «νομιμότητα» που ανέχεται είναι αυτή που διαιωνίζει και αυξάνει τα κέρδη τους.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου