Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τατσόπουλος : Από τα βλαμμένα της ΧΑ, καλύτερα συνεργασία με ΝΔ

"Εγώ απλά πιστεύω δεν θα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε μια καλή λύση αλλά την λιγότερο επώδυνη ανάμεσα σε δυο κακές"
tvxs.gr
Το ότι θα προτιμούσε να δει μια μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιο κομμάτι της πατριωτικής δεξιάς από το να επιτευχθεί μια συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – Χρυσής Αυγής, εξήγησε στο tvxs.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, σε συνέχεια των δηλώσεών του στο BήμαFM. «Δεν θα ήταν ταμπού κάτι τέτοιο εάν είναι να μην κάνουν παιχνίδι τα βλαμμένα της Χρυσής Αυγής», σχολιάζει.

Νωρίτερα ο Πέτρος Τατσόπουλος με δήλωσή του στον ραδιοφωνικό σταθμό είχε πει ότι, «εάν δενβρεθούν δυνάμεις νασυνεργαστούν, είτε λέγονταιΔΗΜΑΡ -αυτή που θα υπάρχει τότε- είτε από την Αριστερά είτε από την πατριωτική Δεξιά, για μένα δεν θα ήταν το ταμπού των ταμπού να συνεργαστώ με ένα κομμάτι πατριωτών της ΝΔ. Για πολλούς συντρόφους μου, τους περισσότερους, θα ήταν. Και μπορείς να μου βγάλεις ανάθεμα. Αλλά δεν θα ήταν ταμπού να συνεργαστώ και με ένα κομμάτι της σοσιαλδημοκρατίας που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΣΟΚ» - κάτι που ερμηνεύθηκε ως ότι η Κουμουνδούρου εξετάζει τέτοια σενάρια συνεργασιών.

Ο ίδιος μιλώντας στο tvxs.gr διευκρίνησε ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι εάν γίνουν εκλογές και διαμορφωθούν οι πολιτικές δυνάμεις όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα προκύψει αναμφίβολα ανάγκη συνεργασιών:

«Η επόμενη των εκλογών, εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα βρει την Χρυσή Αυγή τρίτο κόμμα. Το διακύβευμα θα είναι ή να γίνει μια κυβέρνηση ΝΔ – Χρυσής Αυγής ή να βρεθεί ένα πλαίσιο συνεργασίας των άλλων δυνάμεων. Τα εκλογικά αποτελέσματα δεν είναι πάντα όπως τα θέλουμε. Ειδικά με το μπόνους των 50 εδρών, είτε η Νέα Δημοκρατία θα αποφασίσει να συνεργαστεί με την Χρυσή Αυγή, είτε θα πρέπει να βρουν μια λύση οι υπόλοιπες δυνάμεις.

Έτσι αυτό που είπα είναι ότι δεν θα ήταν ταμπού για μένα να υπάρξει συνεργασία με την πατριωτική δεξιά ή με το σοσιαλδημοκρατικό ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που θέλω να καταστήσω σαφές γιατί δεν φαίνεται στα όσα δημοσιεύθηκαν είναι ότι αυτά που είπα είναι δική μου άποψη, μειοψηφούσα. Δεν αντιπροσωπεύει τον ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει καμία συνεργασία με την ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Εγώ απλά πιστεύω δεν θα είμαστε σε θέση να επιλέξουμε μια καλή λύση αλλά την λιγότερο επώδυνη ανάμεσα σε δυο κακές. Και από το να έχω τα βλαμμένα της Χρυσής Αυγής, τους καθαρόαιμους νεοναζί, να κάνουν παιχνίδι και να ορίζουν την πολιτική προτιμώ να συνεννοηθώ με αμοιβαίους συμβιβασμούς με την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ».

Σχόλιο "Εδώ κ Τώρα": Τι εννοεί ο Π.Τ. "για τους περισσότερους συντρόφους μου" άραγε; Προφανώς ότι είναι κι άλλοι, αρκετοί, αλλά λιγότεροι από τους περισσότερους, για τους οποίους δεν είναι "ταμπού των ταμπού"(νέα κατηγορία) η συνεργασία με το "καλό" κομμάτι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Είναι απλά ταμπού...Και οι "προοδευτικοί" άνθρωποι τα ταμπού τα ξεπερνάνε. Να χαίρονται το "ριζοσπαστισμό" τους λοιπόν, αλλά τους συνενόχους τι τους θελουν; Για να μη μείνει κανείς καθαρός;
Αυτή η ιστορία πάντως με την επιλογή του καλού κομματιού των κακών(βλ. "υγιής επιχειρηματικότητα")  φαίνεται που καταλήγει όταν δεν θέλει κανείς να βάλει το λαό μπροστά στην ωμή πραγματικότητα και τις ευθύνες που έχει προς τον εαυτό του και το μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου