Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Το ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ ο ΣΥΡΙΖΑ στην "κυβέρνηση σωτηρίας"

Άκουσα να λένε: Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ στην ΕΡΤ.
Διαλέξτε και πηγαίνετε όπου θέλετε.
Δεν είναι έτσι.
 Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι τελείως διαφορετική από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΜΕ δεν είναι κόμμα, ούτε παράταξη και επομένως δεν κάνει κινητοποιήσεις με σκοπό να κερδίσει την ψήφο κάποιων. Ειναι μέτωπο σωματείων και οργανώσεων και η σημερινή συγκέντρωση είναι κάλεσμα για οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία για να μην περάσει η  σφαγή και η λεηλασία όσων απόμειναν, μέσω των ΠΝΠ. Αν περάσουν τώρα από την ΕΡΤ, με το τόσο συναισθηματικό βάρος που έχει το κλείσιμό της, και με την κινητοποίηση που προκαλεί το γεγονός μέσω του μέσου τηλεόραση, μετά όλα τα άλλα θα είναι περίπατος.Ποιος θα νοιαστεί αν κλείσει ένα νοσοκομείο σε μια επαρχιακή όλη ή μερικά σχολεία ή παιδικοί σταθμοί σε κάποιες γειτονιές.
Αυτός ο αγώνας θέλει τη βοήθεια πολλών περισσότερων από όσους έρχονται να τραγουδήσουν τα βράδια και πολύ περισσότερο συνηδητοποιημένων.
Ας κάνουμε όλοι πιο πολλά από όσα μπορούμε για να πάρει ο αγώνας αυτός το χαρακτήρα που πρέπει, για να κλιμακωθεί με συμμετοχη κι άλλων κλάδων και να μπορέσει να φτάσει κάπου.
Από την άλλη η συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ είναι μια κομματική συγκέντρωση που προτείνει το από τα πάνω σωτήριο πρόγραμμα ενός ακόμα μεσία που ζητάει να καθαρίσει για πάρτη μας.
Μακάρι να σταματήσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε να σκεφτόμαστε κοινοβουλευτικά.
Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει αν μόνοι μας δεν παλέψουμε μέσα από τα σωματεία μας, επιβάλλοντας από τα κάτω τη θέλησή μας.

1 σχόλιο: