Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

"Καλησπέρα σας... κύριε Τσέχωφ"


vimaonline

Σκηνή από το 3ο Μονόπρακτο "Η Αρκούδα".1 Ιουνίου 2013

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Αγίου Δημητρίου μετά την επιτυχία της θεατρικής παράστασης «Η συνωμοσία της ευτυχίας»στις 16/5/2012, ανέβασε στο αμφιθέατρο του σχολείου, στις 24/4/2013, το έργο «Καλησπέρα σας …κ. Τσέχωφ». Το έργο ήταν μέρος του project με θέμα: «οι τέχνες, η μουσική, ο χορός, η ζωγραφική το θέατρο και πώς επηρεάζουν αυτά τη σωματική και ψυχική υγεία των μαθητών» και αποτελείτο από τέσσερα μονόπρακτα.


Σκηνή από το πρώτο μονόπρακτο "Ο εγκληματίας". Στους ρόλους οι μαθητές Ά. Μπάτσος, Σ. Λουκάκη και Ν. Νικητάκης.

Τα δροσερά και πάντα επίκαιρα διηγήματα του ρώσου θεατρικού συγγραφέα σε θεατρική διασκευή του Νιλ Σάιμον και μετέπειτα της Ελένης Ράντου, παρουσιάζουν τον παραλογισμό της καθημερινότητας των απλών ανθρώπων, όταν αυτή στρεβλώνεται από τα πάθη τους, τα λάθη τους και τη διαβρωτική δύναμη του χρήματος.


Σκηνή από το δεύτερο μονόπρακτο "Το κάπνισμα". Στους ρόλους Σ. Ρίζος, Δ. Χαραμή, Β. Παρασκευοπούλου και Σ. Σαχίνη.
Στην παράσταση τα μονόπρακτα αυτά έδεσε μεταξύ τους η "παρουσία" του ίδιου του Τσέχωφ, που ως αφηγητής παρουσίασε τη σκληρή ζωή του και τις διαφορετικές ιστορίες του. Στο ρόλο του Τσέχωφ ο καθηγητής Αντώνης Δήμου, που εντυπωσίασε με την ερμηνεία του.



Οι μαθητές που συμμετείχαν στην παράσταση με υπευθυνότητα, συνέπεια, πάθος και εκπληκτική όρεξη καθοδηγήθηκαν και συντονίστηκαν από τις καθηγήτριες Βάια Σκρουμά και Κατερίνα Μικρογιαννάκη.


Σκηνή από το τρίτο μονόπρακτο "Ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα". Στους ρόλους οι μαθητές Α. Στάϊκος, Μ. Γεωργούλη και Γ. Χαλκιαδάκης.

Οι επίδοξοι «ηθοποιοί» του σχολείου μυήθηκαν στα μυστικά της τέχνης του μεγάλου δραματουργού με τη συμπαράσταση του σκηνοθέτη-συνεργάτη Αχιλλέα Βογιατζή και κατάφεραν να μεγαλουργήσουν. Πολύτιμη η συμβολή του καλλιτέχνη - τραγουδιστή Γεωργίου Σαρρή, που έντυσε μουσικά την παράσταση.


Το τέταρτο μονόπρακτο "Η αρκούδα". Στους ρόλους οι μαθητές Ι. Ζαννή, Β. Κόκκαλη και Δ. Ρούβαλη.

Σύσσωμοι οι παρευρισκόμενοι, η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, φορείς της τοπικής κοινωνίας, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την παράσταση και ζέσταναν την ατμόσφαιρα με το θερμό χειροκρότημά τους.

Και βέβαια το απαιτητικό αυτό εγχείρημα υλοποιήθηκε με την διακριτική βοήθεια και στήριξη της διεύθυνσης του σχολείου αυτού και συγκεκριμένα από την διευθύντρια Ιωάννα Κανελλάκη και τους υποδιευθυντές Ιωάννη Βενέτη και Δημήτρη Βαλμά.


Το πέμπτο μονόπρακτο "Πρόταση γάμου". Στους ρόλους οι μαθητές Β. Μπορισόβ, Κ. Βουβαλάκη και Α. Γκιόνης.

Τέλος, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την έμπρακτη βοήθεια και αμέριστη συμπαράσταση του Κώστα Μπομποτά για την επίτευξη της τεχνικής κάλυψης της παράστασης.


Όλοι οι μαθητές επί σκηνής. Μαζί τους ο καλλιτέχνης Γιώργος Σαρρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου