Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ν. Σοφιανός: Αποπροσανατολιστική η συζήτηση περί λάθους, τα μνημόνια πέτυχαν το στόχο τους (VIDEO)

902.gr



Δείτε βίντεο από την εκπομπή


«Η συζήτηση περί λάθους των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων που μπήκαν ενδιάμεσα είναι αποπροσανατολιστική», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕτου ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», το πρωί της Δευτέρας.

Τα μνημόνια, σημείωσε, «πέτυχαν το στόχο τους. Ο στόχος τους ήταν να μειώσουν βίαια το μισθό, την εργατική τιμή. Ο στόχος τους ήταν να διαμορφώσουν μια ζούγκλα στις εργασιακές σχέσεις. Ο στόχος τους ήταν να διαμορφωθεί ένα μεγάλο κομμάτι από τη λεηλασία του εναπομείναντος λαϊκού εισοδήματος, από τη φοροληστεία, για να στηριχτούν τμήματα του κεφαλαίου - που στηρίζονται όπως στηρίζονται μία σειρά τμήματα του κεφαλαίου - την ίδια ώρα που φορολεηλατείται η λαϊκή πλειοψηφία. Ο στόχος ήταν να δοθούν νέοι τομείς για να επενδύσουν σωρευμένα κεφάλαια και φυσικά να απαξιωθεί και ένα κομμάτι κεφαλαίου και αυτόν τον καυγά βλέπουμε σήμερα».

Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, «υπάρχει ένας καυγάς εντός της λυκοσυμμαχίας, για το ποιος θα χάσει από τη δεδομένη απαξίωση κεφαλαίων - δεν φτάνουν δύο που έγιναν μέχρι τώρα - γι' αυτό έρχεται και νέο "κούρεμα". Αλλά το "κούρεμα" θα το πληρώσει ο λαός, θα το πληρώσει η λαϊκή πλειοψηφία από την τσέπη της, όπως το έχει πληρώσει μέχρι τώρα. "Κούρεμα" σημαίνει και μέτρα ώστε η κλονισμένη κερδοφορία του κεφαλαίου να στηριχτεί για να μπορέσουν να τα φέρουν βόλτα σε έναν σκληρότατο ανταγωνισμό και αυτόν τον ανταγωνισμό βλέπουμε εδώ».

Γι' αυτό, επισήμανε, «είναι ύποπτο να συντάσσονται κάποιοι κάτω από τη σημαία του ΔΝΤ, δήθεν για να τα ρίξουμε στην ΕΕ, στη σύμμαχό μας, στην οποία πρέπει να είμαστε διά βίου μέσα».

Ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε επίσης πως «υπάρχει μία πολιτική θέση η οποία πλέον δεν γίνεται πιστευτή ακόμα και από αυτούς που τη λένε, ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια, θα επαναδιαπραγματευτούμε τη σύμβαση, θα είμαστε στο ευρώ και θα περνάμε όλοι καλά, με ικανότερους διαπραγματευτές. Αυτό είναι παραμύθι πλέον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου