Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Και οι "καλοί" και οι "κακοί"

Βλέπω από τη συχνότητα του 902 την ΕΡΤ. Μιλάμε για την  αναλογική φυσικά  αφού την ψηφιακή του 902 την  έχει κόψει η Digea(!) με τη δικαιολογία ότι μεταδίδει το πρόγραμμα της ΕΡΤ (όπως κατάγγειλε το ΚΚΕ). Αυτή είναι όμως η Δημοκρατία τους.
Ο 902 φυσικά δεν μεταδίδει το πρόγραμμα ενός άλλου καναλιού, αλλά τον αγώνα των εργαζομένων που σήμερα μας αφορά όλους.

Είπε μόλις η Μαριλένα Κατσίμη: "Εγώ με τον Κώστα(εννοούσε τον Κώστα  Αρβανίτη) κάτι προσπαθούσαμε να πούμε και μας έκοψαν. Ομως τώρα έκοψαν και αυτούς που προσπαθούσαν να πουν κάτι και αυτούς που δεν προσπαθούσαν να πούνε τίποτα"

Αυτό πρέπει να το  έχουν όλοι στο μυαλό τους λοιπόν.
Οτι όλο αυτό που συμβαίνει μας αφορά όλους.
Αργά ή γρήγορα όλοι θα  πληρώσουν, και αυτοί που τώρα ήδη κτυπιούνται σκληρά άμεσα και αντιστέκονται, αλλά και αυτοί που νομίζουν ότι η κρίση δεν θα τους αγγίξει και τόσο και δεν αντιστέκονται.
Μερικές φορές μάλιστα, όχι μόνο δεν αντιστέκονται, αλλά επιτίθενται και στους αγώνες άλλων εργαζόμενων, θεωρώντας ότι συμφέρον τους είναι να βρίσκονται στην πλευρά της κυβέρνησης και ότι θα προστατευθούν από  τους "δικούς τους" στην κυβέρνηση.
 Η περίπτωση της ΕΡΤ έδειξε το βάθος αυτής της αυταπάτης.
Φαντάζομαι ότι όλοι εκείνοι οι δημοσιογράφοι που κρατούσαν μόνιμα αρνητική στάση στους αγώνες αυτών που τώρα βρίσκονται στο προαύλιο της ΕΡΤ και τους συμπαραστέκονται, θα το σκέφτονται λίγο διαφορετικά.
Τα επόμενα κεφάλαια της κρίσης θα έχουν να "διδάξουν" πολλά σε πολλούς άλλους που ακόμα σφυρίζουν αδιάφορα ή εξακολουθούν ακόμη και τώρα να βρίζουν όποιον τολμάει να σηκώσει κεφάλι.

Μπορεί μέσα σε  αυτά τα 3 χρόνια να κτυπήθηκαν άγρια πολλά και σημαντικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στη μόρφωση, τη δουλειά, την υγεία, την ίδια τη ζωή κλπ αλλά το δικαίωμα στην αυταπάτη είδε μερικές φορές μέρες δόξας.
Η συνέχεια θα κλονίσει τραγικά όλες αυτές τις αυταπάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου