Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
(Από το κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ για τη Λαική Συμμαχία)
Καλούμε σε συζήτηση για την οργάνωση της πάλης, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να σταματήσει ο σημερινός κατήφορος των λαϊκών δικαιωμάτων, να εμποδιστούν χειρότερα μέτρα. Με μαχητική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ο λαός να εκδηλώσει τη δύναμή του για τη δική του έξοδο από την κρίση με βάση τα δικά του συμφέροντα. Επιζητούμε τη γνώμη, την πρόταση, τη μικρότερη ή μεγαλύτερη πείρα του καθενός και της καθεμίας, ώστε να γίνουμε πιο ικανοί και δυνατοί μαζί, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην αναγέννηση ενός ισχυρού εργατικού - λαϊκού κινήματος, με τη μαζική συμμετοχή στα συνδικάτα των κλάδων και τόπων δουλειάς, στους μαζικούς φορείς, στις Λαϊκές Επιτροπές, στους αγώνες, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Η Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να κινητοποιήσει τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού που υποφέρει, να εκφράσει σε ενιαία κατεύθυνση την πάλη της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες, τους μικρούς επαγγελματίες, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους. Παλεύει για όλα τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα και ταυτόχρονα κατευθύνει τη δράση της στην έξοδο από την κρίση υπέρ του λαού. Στις δοσμένες συνθήκες, οργανώνεται και συντονίζεται για την αντίσταση, την αλληλεγγύη, την επιβίωση. Υπερασπίζεται το εργατικό και λαϊκό εισόδημα: Μισθούς και Συλλογικές Συμβάσεις, συντάξεις, εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, τις τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων από τους παραγωγούς, την προστασία αγροτών - αυτοαπασχολούμενων, τη λαϊκή στέγη από την αισχροκέρδεια τραπεζών και τη φορολογία. Υπερασπίζεται το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Εκπαίδευση, Υγεία - Πρόνοια, την πάλη για φθηνά και ποιοτικά είδη λαϊκής κατανάλωσης, για δωρεάν πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές. Παλεύει ενάντια στην εξάρτηση από όλων των ειδών τα ναρκωτικά και τον αλκοολισμό, για τη χειραφέτηση και ισοτιμία της γυναίκας, για την προστασία των ανέργων, τη μετακίνηση - στέγαση - σίτιση των μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, τις άμεσες ανάγκες των νέων ζευγαριών. Διεκδικεί αντισεισμικά - αντιπλημμυρικά μέτρα, δημόσια έργα υποδομών που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής, την ισόρροπη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον. Αναδεικνύει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας από την άποψη ύπαρξης πρώτων υλών, συγκέντρωσης μέσων παραγωγής, ικανοτήτων του εργατικού δυναμικού, επιστημονικών - τεχνολογικών κατακτήσεων.

Ιδιαίτερα σήμερα η πάλη είναι δεμένη με την αποδέσμευση από την ΕΕ, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και των δανειακών συμβάσεων, με την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την ανατροπή της εξουσίας τους και τη διεκδίκηση της εργατικής - λαϊκής εξουσίας.

Το λαϊκό κίνημα, χωρίς να παγιδεύεται στις θέσεις εξωραϊσμού και μακροημέρευσης της ΕΕ, πρέπει να αξιοποιεί τις αντιθέσεις, τις δυσκολίες των μονοπωλίων, των αστικών κυβερνήσεων, δυναμώνοντας την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ και στόχο την ανατροπή της εξουσίας τους στην Ελλάδα, σε κάθε χώρα, σε όλες τις χώρες της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Γραμμή φιλολαϊκή σημαίνει συμμαχία των καταπιεζόμενων κοινωνικών δυνάμεων, συσπείρωση σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και όχι διαχείριση μέσα στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και συμμετοχή σε κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, τη λεγόμενη αριστερή ή κυβέρνηση «σωτηρίας» του ΣΥΡΙΖΑ. Η Λαϊκή Συμμαχία αγωνίζεται για να απαλλαγεί η χώρα από το ΝΑΤΟ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμφωνίες. Παλεύει να μην εμπλακεί η Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, ιδιαίτερα σήμερα που δυναμώνουν οι κίνδυνοι στην περιοχή και ευρύτερα.

Με αυτόν το δρόμο μπορεί να μπαίνουν εμπόδια στα αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπώνται κατακτήσεις, να αντιμετωπίζεται η εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Σε αυτόν το δρόμο μπορεί να ενισχύεται η αλληλεγγύη, για να μη μένει κανένας μόνος του, εκτεθειμένος στους μεγαλοεπιχειρηματίες και το κράτος τους, να αντιμετωπίζονται οι ομάδες κρούσης σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η Χρυσή Αυγή και άλλοι μηχανισμοί του συστήματος.

Οχι άλλος χρόνος χαμένος. Είναι σε βάρος του λαού το να βάλει πλάτη για να σωθεί το σύστημα, να ξεπεράσει τις δυσκολίες του, όπως τον καλούν όλα τα άλλα κόμματα.

Σας καλούμε να εμπιστευθείτε το ΚΚΕ. Να συμπορευτείτε μαζί του.

Να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου