Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Σφυροδρέπανο; Εκτός νόμου!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Την περασμένη βδομάδα, με απόφαση του Κοινοβουλίου της Λετονίας, τέθηκε εκτός νόμου η χρήση στη χώρα των συμβόλων εκείνων που σχετίζονται με την πρώην Σοβιετική Ενωση.

Εκτός νόμου τέθηκαν από το σφυροδρέπανο και το κόκκινο αστέρι μέχρι οι... ήχοι που θυμίζουν τη σοβιετική περίοδο, όπως οι ύμνοι της ΕΣΣΔ.

Μάλιστα, η απόφαση επιβάλλει την απαγόρευση της χρήσης των σοβιετικών συμβόλων και κατά την 9η Μάη, την ημέρα - επέτειο δηλαδή της συντριβής του ναζισμού και γιορτασμού της Αντιφασιστικής Νίκης.

Ταυτόχρονα, το λετονικό Κοινοβούλιο φρόντισε να τηρήσει κατά γράμμα τις ευρωενωσιακές προδιαγραφές της συκοφαντικής και ανιστόρητης επιχείρησης συσχέτισης του φασισμού με το σοσιαλισμό, απαγορεύοντας τη χρήση και των ναζιστικών συμβόλων.

Αυτή η νέα «δημοκρατική» εξέλιξη ανασκολόπισης της Ιστορίας, της ιταμής διασύνδεσης του φασισμού με το σοσιαλισμό και της επιβολής κατάστασης παρανομίας για τα εμβλήματα του σοβιετικού λαού του οποίου η σημαία με το σφυροδρέπανο αποτελεί το σύμβολο της συντριβής του ναζισμού,

συνέβη:

Πρώτον, σε μια χώρα - μέλος της ΕΕ, η οποία τηρεί απαρεγκλίτως τις ευρωενωσιακές ντιρεκτίβες. Ανάμεσα στις άλλες ντιρεκτίβες εφαρμόζει και εκείνη βάσει της οποίας επιθυμούν οι φιλοευρωπαϊκοί πολιτικοί φορείς στην Ελλάδα να... «εκσυγχρονίσουν», όπως λένε, τη «αντιρατσιστική» νομοθεσία της χώρας.

Δεύτερον, σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός της πολυκομματικής (και εκεί) κυβέρνησης προέρχεται από το κόμμα «Ενότητα». Το συγκεκριμένο κόμμα ανήκει στην Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στην ίδια ομάδα, δηλαδή, στην οποία συμμετέχει η κυρία Μέρκελ, ο κ. Σαμαράς, ο κ. Ραχόι και άλλοι...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου