Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Το βράδυ τραγουδάμε για τους απολυμένους Χαλυβουργούς στο άλσος Βείκου

14/06/2013 την Παρασκευή και ώρα 21.00 εκδήλωση συμπαράστασης και Αλληλεγγύης στον χώρο του άλσους Βεΐκου στα Πέτρινα του δήμου Γαλατσίου.

Με χαρά συμμετέχω με τη μικρή επαναστατική μπάντα μας =Φλάουτο ο Μ.Χριστόπουλος, κρουστά ο Θ.Αιγινίτης, μπουζούκι ο Γρ.Βασιλας και κιθάρα τραγούδι Γ.Σαρρής- στην εκδήλωση Αλληλεγγύης στους απολυμένους Χαλυβουργούς στο άλσος Βείκου στα Πέτρινα.
Μετά τις 9 θα είμαστε εκεί.


Οπως βλέπετε και στο αφισάκι συμμετέχουν ακόμα οι Magic de spell, οι Υπεραστικοί, oi Jazz matazz οι φτωχοί συγγενείς και άλλοι.


Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου, η Επιτροπή Απολυμένων Χαλυβουργών Ασπροπύργο, η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου και η Λαική επιτροπή Ν.Ιωνίας.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Ακούστε τη φωνή των Χαλυβουργών.

Στις 31-10-2011 άρχισε ο απεργιακός μας αγώνας αρνούμενοι να βάλουμε υπογραφή για μείωση ως 40% του μισθού μας με την απειλή 180 απολύσεων. Στις τρομοκρατικές και παράνομες απολύσεις που πραγματοποίησε η εργοδοσία κατά τον πολύμηνο Αγώνα μας, εμείς δηλώσαμε από την πρώτη στιγμή:

Όλοι είμαστε απολυμένοι - ένας για όλους και όλοι για έναν.

Ο αγώνας μας έγινε ορόσημο για όλη την εργατική τάξη με ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης, τόσο πανελλήνια, όσο και παγκοσμίως.

Κρατώντας 9 μήνες (273 μέρες) δημιούργησε μια τεράστια και ανεμπόδιστη λαοθάλασσα από χιλιάδες αλληλέγγυους όλων των τάξεων και βαθμίδων. Μαθητές -τριες, φοιτητές -τριες, συνταξιούχοι, άνεργοι, ταξικά σωματεία, εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, η ΟΓΕ, οι αγρότες, οι Κρήτες φίλοι μας και όλη η υφήλιος στάθηκε στο πλάι μας. Σπάζοντας μια για πάντα την τρομοκρατία, το φόβο κατά της αδικίας. Χρειάστηκε ως γνωστόν η συμμετοχή όλων "για να γίνει όλη η Ελλάδα μια Χαλυβουργία". Ακόμα κι όταν η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά με τις δυνάμεις καταστολής εφάρμοσε το "Νόμος και Τάξη", εμείς αντισταθήκαμε για 9 μέρες ακόμη.

Σήμερα, ενώ έχουμε διανύσει σχεδόν ένα χρόνο από εκείνη την ημέρα και παρά το λόγο για ανοιχτά εργοστάσια του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, η Χαλυβουργία δεν έχει ανοίξει. Οι Χαλυβουργοί του Ασπροπύργου, πλην μιας ομάδας, τιμωρούνται γι' αυτό τους τον αγώνα, πότε με διαθεσιμότητα, πότε με εκ περιτροπής εργασία, την οποία επιβάλλει μονομερώς η διεύθυνση.

Ενώ υπάρχουν ακόμα 125 απολυμένοι, εκ των οποίων κάποιοι δεν έχουν λάβει ούτε τη νόμιμη αποζημίωση."

1 σχόλιο:

  1. Μια επισήμανση Γιώργο, στους συνδιοργανωτές είναι και η Λαϊκή Επιτροπή Ν. Ιωνίας. Σας περιμένουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή