Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τρίζει το μαγαζάκι της ΔΗΜΑΡ

Kοιτάξτε πόσο εύκολα ένα σίγουρο μαγαζάκι σαν τη ΔΗΜΑΡ, που τάχε όλα κανονισμένα κι έψαχνε τρόπο να πηδήξει από τη μια κυβέρνηση σωτηρίας στην επόμενη, προσπαθώντας να ισορροπήσει αυτά που δεν ισορροπούν βρίσκεται ξαφνικά υπό κατεδάφιση ή ποιος ξέρει ...υπό ανοικοδόμηση, ανακαίνιση και αναζήτηση μιας νέας "αριστερής περιπέτειας".

Διαβάζουμε στο μάλλον καλά πληροφορημένο NEWSIT(που φυσικά κι αυτό προσπαθεί να στρέψει τα πράγματα προς την κατεύθυνση "που πρέπει"...)


"- Σε εξέλιξη η κοινή συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ
- Ειλημμένη η απόφαση να αποσυρθούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί που στηρίζει το κόμμα
- Έντονη δυσαρέσκεια για τη στάση του Φώτη Κουβέλη και τη ρήξη με την κυβέρνηση για την ΕΡΤ
- Νίκος Μπίστης: Ο Κουβέλης συνέχισε τον παραλογισμό του Σαμαρά
- Βασίλης Οικονόμου: Πρέπει να παραμείνουμε στην κυβέρνηση



Αυξάνονται και πληθύνονται οι φωνές στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν με τη στάση του Φώτη Κουβέλη και τη διαφαινόμενη αποχώρησή του από την κυβέρνηση συνεργασίας.

Η πρώτη φωνή ακούστηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, από τον Γρηγόρη Ψαριανό που κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ πως «με άλλη απόφαση έφυγε από εδώ το μεσημέρι και με άλλα είπε στο Μαξίμου».

Λίγες ώρες μετά ήρθε το δεύτερο χτύπημα από τον Νίκο Μπίστη μέσω Facebook. Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον Φώτη Κουβέλη πως παραλογίζεται με την απόφασή του να οδηγηθεί σε ρήξη με τους άλλους δυο κυβερνητικούς εταίρους. «Ο Κουβέλης ολοκλήρωσε σήμερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαράς. Και οι δυο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν τη χώρα σε περιπέτεια» έγραψε μεταξύ άλλων.



Και το πρωί της Παρασκευής ήρθε ο Βασίλης Οικονόμου να... ολοκληρώσει την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει τις τελευταίες ώρες η Δημοκρατική Αριστερά. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ διαχώρισε τη θέση του από τον Φώτη Κουβέλη και τάχθηκε υπέρ της παραμονής του κόμματος στην κυβέρνηση.

«Το θέμα της ΕΡΤ δε μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, το ζήτημα είναι η αναδιοργάνωση και η ανακατανομή του δημοσίου τομέα ώστε να καταστεί εργαλείο ανάπτυξης», είπε ο κ. Οικονόμου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το κόμμα.



Σε αυτό το κλίμα, συνέρχονται αυτή την ώρα η κοινοβουλευτική ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος για να αποφασίσουν τη στάση που τελικά θα κρατήσει η ΔΗΜΑΡ.Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι η απόφαση να αποσυρθούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί της ΔΗΜΑΡ είναι ειλημμένη. Αυτό που καλούνται να αποφασίσουν Κ.Ο. και Εκτελεστική Επιτροπή είναι η στάση που θα τηρήσει στη Βουλή το κόμμα έναντι της κυβέρνησης.

Όλα δείχνουν σύγκρουση, με τη Δημοκρατική Αριστερά να εμφανίζει εικόνα διάλυσης εξαιτίας της «στροφής» που έκανε μέσα σε λίγες ώρες ο πρόεδρος του κόμματος, αρνούμενος να συμφωνήσει στο θέμα της ΕΡΤ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου