Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Βραζιλία: Νέες διαδηλώσεις κατά της αντιλαϊκής πολιτικής

902.gr
Με διαδηλώσεις σε πάνω από 100 πόλεις της Βραζιλίας, ο λαός της χώρας απάντησε στοδιάγγελμα της προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν με 250.000 πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους εναντίον της διαφθοράς. Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Μπέλο Οριζόντε και το Σαλβαδόρ, με φόντο αγώνες του Confederations Cup.

Υπέρ των διαδηλώσεων η πλειοψηφία των Βραζιλιάνων πολιτών

Η πλειονότητα των Βραζιλιάνων εμφανίζεται να διάκειται θετικά στις διαδηλώσεις της χώρας, ενώ εντοπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας στο κοινωνικό πρόσωπο του κράτους -θεωρώντας ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα υπάρχουν στην υγεία, την παιδεία αλλά και τη δημόσια ασφάλεια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του βραζιλιάνικου περιοδικού «Epoca».

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 75% των Βραζιλιάνων υποστηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας που συγκλονίζει τη χώρα για σχεδόν δύο εβδομάδες. Οι τιμές καθώς και η ποιότητα στις μεταφορές είναι ο κύριος λόγος γι' αυτή την υποστήριξη (κατά 77%), ακολουθεί η απόρριψη της πολιτικής τάξης (κατά 47%) και η διαφθορά (κατά 33%). Επιπλέον το 78% των Βραζιλιάνων θεωρεί ότι το σύστημα της δημόσιας υγείας είναι ο πιο κατεστραμμένος τομέας της αναδυόμενης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής με τα περίπου 194 εκατομμύρια κατοίκους.

Τα τεράστια ποσά των χρημάτων που δαπανήθηκαν για την οργάνωση του FIFA Confederations Cup, το οποίο διεξάγεται στη Βραζιλία μέχρι τις 30 Ιουνίου, καθώς και η προσεχής διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2014, που κοστίζει περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι δύο γεγονότα που επίσης βρίσκονται στην κορυφή της επικαιρότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου