Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Σίλβιο Μπερλουσκόνι-Επτά χρόνια φυλακή και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων!

ΕΘΝΟΣ
Σε επτά χρόνια φυλάκιση και ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι το Δικαστήριο του Μιλάνου, κρίνοντάς τον ένοχο για το πολύκροτο σκάνδαλο «Ρούμπι-Γκέιτ»


Η ετυμηγορία προσθέτει ένα ακόμη βάρος στον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα, του οποίου η εύθραυστη κυβέρνηση συνεργασίας υποστηρίζεται από το το κεντροδεξιό κόμμα του Μπερλουσκόνι «Λαός της Ελευθερίας».

Ο Μπερλουσκόνι κρίθηκε ένοχος για το λεγόμενο σκάνδαλο «Ρούμπι-γκέιτ», για το οποίο κατηγορείται ότι συνευρέθηκε ερωτικά επί πληρωμή με την Μαροκινή ανήλικη τότε χορεύτρια νυχτερινού κέντρου Καρίμα ελ Μαχρούγκ, γνωστή ως Ρούμπι.

Οι τρεις ένορκοι, όλες γυναίκες, έκριναν επίσης ένοχο των 76χρονο πρώην πρωθυπουργό για κατάχρηση της εξουσίας του, ζητώντας την απελευθέρωση της Ρούμπι, όταν εκείνη συνελήφθη για ξεχωριστή υπόθεση κλοπής.


Μέχρι στιγμής ο «Καβαλιέρε» δεν θα εκτίσει κάποια από τις ποινές, εκτός αν επικυρωθούν και κατόπιν εφέσεως. Οι συνήγοροι του Μπερλουσκόνι αναμένεται να κάνουν προσφυγή στο Εφετείο του Μιλάνου.

«Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε», σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του Καβαλιέρε, Νικόλο Γκεντίνι.


Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτή ανακοίνωση του ιταλού κεντροδεξιού πρώην πρωθυπουργού, στο οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Στα πρώτα σχόλιά τους τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «σκληρή απόφαση».

Οι πρώτες αντιδράσεις
«Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου», δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου.

«Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων», πρόσθεσε ο Τσικίτο.

Έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων που αμφισβήτησαν ηχηρά την Ντανιέλα Σαντανκέ, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι, η οποία χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση των δικαστών.

1 σχόλιο:

  1. Καλό! Τώρα μάλλον πρέπει να σκεφτεί να κάνει μια καλή πρόταση εξαγοράς των φυλακών και να τις μετατρέψει σε ξενοδοχειο πολυτελείας με όλα τα σχετικά κομφόρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή