Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Παρέμβαση Σώτης Τριανταφύλλου: "Πόρνες όπως στη Ρώμη..." !

Άλλη μια παρέμβαση της νεοφιλελεύθερης Σώτης Τριανταφύλλου.
Πόρνες οι απολυμένοι, όχι μόνο της ΕΡΤ αλλά και αλλού, κατά τη διανοούμενη.
Μερικοί τελικά, ενώ φυσικά θεωρούν τον εαυτό τους τον ανθό της διανόησης, όποτε περάσουν και σ'αγγίξουν σε γδέρνουν με τ'αγκάθια τους.

Μια μικρή παράγραφος από τα "ωραία" που ειπε η Σωτη Τριανταφύλλου: "Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που πιστεύουν, δικαίως, ότι έχουμε βάλει τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Το πρόβλημά μας όμως είναι ευρύτερο: δεν υπάρχουν πρόβατα - βρισκόμαστε στην παρέα των λύκων. Η ΕΡΤ υπήρξε για πολλά χρόνια μια μικρογραφία της κοινωνίας μας: σωρεία προσλήψεων, περίσσευμα τεμπέληδων και εγκάθετων της κάθε κυβέρνησης, ανοργανωσιά, σπατάλες και φραπόγαλα° όπως στη Ρώμη, το 1490, όταν σε πληθυσμό 90.000 υπήρχαν 6.800 εγγεγραμμένες πόρνες… Κι ανάμεσα στον συρφετό μερικοί έντιμοι δημοσιογράφοι, μερικοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες, μερικοί άξιοι διευθυντές που έγραψαν την ταπεινή ιστορία των ελληνικών ΜΜΕ."
Μπράβο κυρά Σώτη, πολύ χρήσιμος ρόλος. Όταν νικήσει ολοκληρωτικά ο καπιταλισμός και λειώσει τους πάντες και τα πάντα σίγουρα θα δείξει ευγνωμοσύνη. Αν δε νικήσει όμως;

Υ.Γ.: Έβλεπα μια βιολίστρια από την ορχήστρα της ΕΡΤ πριν λίγο που έπαιζε κι έκλαιγε. Ηταν μια από τις ...πόρνες της ΕΡΤ. Σίγουρα δεν έκλαιγε μόνο από συναισθηματική συντριβή για το "τέλος εποχής". Οι συντριπτικά περισσότεροι της συμφωνικής ορχήστρας θα μείνουν για πάντα άνεργοι. Ποιος θα νοιαστεί σήμερα για κλασσικές μουσικές και τέτοιες πολυτέλειες; Ο ΣΚΑΙ;

3 σχόλια:

  1. Μερικοί δεν ντρέπονται καθόλου πια...
    Τι να πεις. Η απανθρωπιά δεν έχει όρια...

    Θα έλεγα τώρα ποια είναι η που....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, Γιώργο.
    Συγκλονιστική σκηνή και καίριο, βαθιάς ευαισθησίας σχόλιο αποτυπωμένο "εδώ και τώρα".
    Εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το είδα αργά το σχόλιο σχετικά με το εύρημα της μίζερης και μισοαγράμματης Σώτης. Δεν γνωρίζω αν το νούμερο των 6800 πορνών το έχει διαβάσει, ή κάπου το άκουσε, αλλά θα έπρεπε να φροντίσει να μάθει, πριν πετάξει την αποστομωτική ... μπαρούφα ότι ήταν ο ίδιος ο πάπας της Ρώμης ο ανώτατος πάτρονάς τους (νταβατζής, κοινώς), η παπική γραφειοκρατία (la Curia) διαχειριζόταν τα μπορντέλα, μέχρι την εποχή όπου η "πάπισσα" Olimpia Maidalchini-Pamphili, ερωμένη του πάπα Ιννοκέντιου Χ, τον έπεισε να της περάσει τη διαχείριση σε μορφή εργολαβίας έναντι προπληρωμής, ώστε να ανέβει το κύρος της καθολικής εκκλησίας. Δεν είναι μόνον ότι η συγκεκριμένη κυρία Σώτη στήνει συνεχώς "βρωμιές", αλλά είναι και "λίγη" η καυμένη. Σε ποιους "πάπες" η κυρία αυτή χρωστάει την "προστασία" που της παρέχεται μπορώ να το φανταστώ. Αλλά είναι μάλλον ανίκανη για να γίνει μια Pamphili, όσο κι αν θα το ήθελε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή