Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πείνα ή οφσάϊντ;


www.gazzetta.gr

 O Mάνος Αντώναρος παρακολούθησε τα σημερινά καραγκιοζιλίκια των πολιτικών (βρε ουστ) Αρχηγών και γράφει θυμωμένος.

Είναι απίστευτο!
Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας.
Σε μια χώρα που η ανεργία τρέχει σαν αστραπή, οι πολιτικοί αρχηγοί συναντιώνται και ξανασυναντιώνται, φοβερίζουν (τάχα μου) την τρόϊκα και έχουν τον λαό να είναι κολλημένος με αγωνία στις τηλεοράσεις , για να δει αν αυριο θα έχει τη δυνατότητα να φάει.
Στο τέλος το μόνο που μαθαίνουμε (εκτός του πόσο κακοί άνθρωποι είναι οι Ευρωπαίοι) είναι ότι δίνεται μάχη για να σωθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός.
Σε έναν λαό που δεν έχει καν μισθό... κάποιοι του πετάνε την καραμέλα «13ος και 14ος μισθός».
Μας κάνουν πλάκα. Υποθέτω ότι συμφωνείτε.
Ενας εντελώς αποτυχημένος πρωην Πρωθυπουργός... ένας πολιτικός που ποτέ δεν έχει πάρει την εξουσία στα χέρια του και είναι εκεί επειδή κέρδισε στην εσωκομματική μονομαχία την (!!!) Ντόρα και τον (!!!) Παναγιώτη Ψωμιάδη και ένας τρίτος που βρίσκεται μέσα στα πράγματα επειδή όλοι οι άλλοι αποδείχθηκαν εντελώς ανίκανοι ή απρόθυμοι…δηλαδή οι Παπανδρέου, Σαμαράς και Καρατζαφέρης… εχουν τις τύχες μας και (βασικά) τις τύχες των παιδιών μας στα χέρια τους. Τον βλέπετε τον απέναντι τοίχο; Αντε πάτε να τον κουτουλήσετε.
Παίζουν πόκα με λιμά στα χέρια, ενώ κάτω έχουν σκάσει 2 άσσοι και ένα Ρήγας… και παρ’ όλα αυτά ούτε καν προσπαθούν να μπλοφάρουν, αλλά απλώς παίζουν με την ελπίδα ότι αυτοί που κρατάνε Ασσο ή Ρήγα θα τους πιάσει κόψιμο και θα βγουν από μόνοι τους από την παρτίδα.
Είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτων που με διαβάζουν έχουν όνειρα, μικρά παιδιά ή μαύρο φόβο.
Ισως να μην το’χετε καταλάβει αλλά η Ευρώπη (κι όχι μόνο) δεν διαπραγματεύονται με τους Ελληνες, αλλά με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.
Μόνο και που το σκέφτομαι με πιάνουν τα διαόλια μου.
Μόνο και που το σκέφτομαι ότι ο Γιωργάκης είναι σε σύσκεψη με την διευρυμένη ομάδα του ΠΑΣΟΚ… δηλαδή αυτούς που θέλουν να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του κουτσού Χαλίφη μου’ρχεται να βάλω φωτιά σε ο,τι καίγεται.
Μόνο που σκέφτομαι ότι ο Σαμαράς το μόνο που’χε να πει ήταν ότι (η τρόϊκα) θέλει περισσότερη ύφεση… κάτι χοροπηδάει μέσα μου.
Μόνο που σκέφτομαι ότι ο Καρατζαφέρης μοιάζει να έχει λαϊκό προφίλ το αίμα μου νερουλιάζει.
Δηλαδή τι θα κάνετε τώρα;
Για σκεφθείτε το λιγάκι:
Θα διαβάσετε το κείμενο, θα πείτε «τι ωραία που τα λέει ο Αντώναρος!» ή «δεν μας γαμείς και συ ρε Αντώναρε!» και στο καπάκι θα (ξανα) δείτε πώς ο Ολυμπιακός (και μπράβο του) απέδειξε ότι δεν βγαίνει τόσο εύκολα από το παιγνίδι; Ή μήπως θα δείτε πώς η Τσέλσι καταφερε να κάνει το 3-0, 3-3; Ή πώς ο Σαριέγκι για μια ακόμη φορά πήδησε 5 πόντους χαμηλότερα από όσο έπρεπε;
Αλήθεια αυτό σας απασχολεί;
Είστε έτοιμοι να κάψετε το γήπεδο και τη γυρω περιοχή αν ο βοηθός υποδείξει λάθος οφ΄σάϊντ, αλλά παραλύετε όταν υπόνομεύεται το μέλλον το δικό σας και των παιδιών μας…
Τι σας έχει πιάσει μωρέ;
Θέλετε αύριο να γνωριστούμε στα σισσύτια της Εκκλησίας και των Δήμων;
Βγείτε μωρέ στους δρόμους!
Βγείτε στους δρόμους να διεκδικήσουμε τη ζωή μας. Βγείτε ΤΩΡΑ, γιατί η επόμενη ευκαιρία μας θα’ναι να βγούμε στους δρόμους μπας προλάβουμε τα σκουπιδιάρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου