Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ολοι στους δρόμους σήμερα ενάντια στην συγκυβέρνηση μαύρου μετώπου-τρόικας

βαθύ κόκκινο

ΚΚΕ, Σύριζα, Ανταρσύα και άλλες οργανώσεις τις εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καλούν σήμερα σε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Το ΚΚΕ καλεί τον κόσμο στις 6 στην Ομόνοια, ο Σύριζα στις 6 μ.μ στο Προπύλαια, ενώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες οργανώσεις την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Πρέπει να βουλιάξει σήμερα η Αθήνα. Η νεοκατοχική κυβέρνηση του διορισμένου τραπεζοτσολιά Παπαδήμιου και τα φασιστοειδή της τρόικας πρέπει να πάρουν ένα δυνατό μήνυμα. 

«Το συλλαλητήριο να γίνει σταθμός για την κλιμάκωση του αγώνα και προετοιμασία για πανελλαδική, γενική απεργία. Βιομήχανοι, τραπεζίτες, τρόικα, κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, βάζουν ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τα εργασιακά δικαιώματα τσακίζοντας μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, ασφαλιστικά και άλλες κοινωνικές κατακτήσεις. Η απάντηση θα πρέπει να δοθεί σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και χώρο εκπαίδευσης. Η επίθεση που επιχειρούν να εξαπολύσουν να τους γυρίσει μπούμερανγκ. Ολοι στη δράση για την επιτυχία των συλλαλητηρίων. Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που συντελείται με τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που απαρτίζουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις», γράφει πρωτοσέλιδα ο «Ριζοσπάστης».
«Είναι ώρα παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα. Για να ακυρωθεί η διαφαινόμενη εφιαλτική εξέλιξη και να γίνουν εκλογές, ώστε ο λαός να είναι δυναμικά παρών στις διαπραγματεύσεις και όχι εκβιαζόμενος από την τρόικα και τη συγκυβέρνηση. Να επιστρέψουμε στον πρωθυπουργό την "απειλή" ότι θα παραιτηθεί αν οι πολιτικοί αρχηγοί δεν συνυπογράψουν το νέο Μνημόνιο. Να παραιτηθεί! Θα είναι η μοναδική θετική υπηρεσία του! Και να μιλήσει ο λαός! Αυτές τις μέρες οι λαϊκές κινητοποιήσεις μπορούν να αποκτήσουν άμεση πολιτική σημασία», τονίζει η Αυγή.

Και παρακάτω η σχετική ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ, 6.00 μ.μ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΛΥΘΜΩΝΟΣ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
Η επαίσχυντη συμφωνία των κομμάτων της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ να προχωρήσουν στο σφαγιασμό των μισθών, των συντάξεων, των κοινωνικών δαπανών ως δώρο στη Τρόικα, στους Τραπεζίτες, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ για να εξασφαλιστεί η νέα δανεική σύμβαση-θηλιά στο λαιμό των εργαζόμενων και της νεολαίας

 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να δώσουμε άμεση απάντηση με τη συμμετοχή στη διαδήλωση περικύκλωση της Βουλής για να εμποδίσουμε ένα νέο πραξικόπημα της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου. Άμεσα να προχωρήσουμε σε Γενική Απεργία μέχρι να πέσει η πραξικοπηματική κυβέρνησης και να πάρουν πίσω τα αντεργατικά μέτρα! Ώρα να κλιμακώσουμε για να τους διώξουμε! Να επιβάλουμε διαγραφή του χρέους χωρίς όρους! Να επιβάλουμε τη εργατική απάντηση στη κρίσης τους!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 7/2
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
 ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μαζικός ξεσηκωμός παντού! Μέτωπο αντίστασης και αγώνα!
Όχι στη δανειακή σύμβαση και στο νέο μνημόνιο-σφαγείο!
Κάτω τα χέρια από τους μισθούς, τις συντάξεις και τις συλλογικές συμβάσεις!

Δευτέρα 6 Φλεβάρη 2012

Πνιγμένες στα αδιέξοδά τους οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, του ξένου και ντόπιου κεφάλαιου και οι ντόπιοι υποτελείς τους διαβουλεύονται εντατικά δήθεν για τη σωτηρία της χώρας,      καλλιεργώντας παράλληλα ένα κλίμα πανικού και τρομοκρατίας στις λαϊκές μάζες. Στην πραγματικότητα αναζητούν τις μεταξύ τους ισορροπίες και συμβιβασμούς, μία νέα πίστωση χρόνου προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εντεινόμενη καπιταλιστική κρίση. Ωστόσο, σε ένα πράγμα είναι σύμφωνοι: ότι πρέπει να τσακίσουν κάθε  απομεινάρι εργατικών δικαιωμάτων, κάθε δυνατότητα της εργατικής τάξης και του λαού στη χώρα να οργανώσουν τις αντιστάσεις τους στην αντεργατική επιδρομή.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται  απαρέγκλιτα (παρά τις όποιες «κορώνες») και η διορισμένη      αντιδραστική κυβέρνηση  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ η οποία έχει αναλάβει για λογαριασμό των ξένων και ντόπιων αφεντάδων να οδηγήσει λαό και εργαζόμενους να ζουν και να δουλεύουν σε συνθήκες      πραγματικής κόλασης. Η νέα επίθεση που δρομολογούν, στο βαθμό που περάσει, όχι μόνο δεν θα οδηγήσει σε κανενός είδους ανάκαμψη, αλλά θα κάνει τη ζωή του κόσμου της δουλειάς πραγματικά αφόρητη, θα επεκτείνει την ανεργία, τη φτώχεια, και την εξαθλίωση.

Η αντίσταση του εργαζόμενου λαού αποχτά σπουδαία σημασία και είναι άμεση ανάγκη! Μέσα      από την ευρύτερη  δυνατή αγωνιστική κινητοποίηση και με κάθε τρόπο, ο λαός μας, οι      εργαζόμενοι, η νεολαία και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα πρέπει να σταθούν με το κεφάλι ψηλά      αυτές τις κρίσιμες ώρες, πρέπει να πιστέψουν στη δύναμή τους. Να προσπεράσουν  διλήμματα και εκβιασμούς και να αποφύγουν την παραπλάνηση. Να κλιμακώσουν παντού τους αγώνες και την αντίστασή τους σε ένα ευρώ μέτωπο αντίστασης και  αγώνα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Όλοι σήμερα στα  συλλαλητήρια!
Όλοι αύριο Τρίτη 7 Φλεβάρη στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:30 π.μ. - Σταδίου & Χρ. Λαδά  (Πλ. Κλαυθμώνος)

·     ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ!
·     ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ!
·     ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!
·     ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ - ΕΞΩ Η ΧΩΡΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΕ!


Η ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!

ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ /ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 6μ.μ.

Το κίνημα ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης/τραπεζιτών – ΕΕ ΔΝΤ περνάει στην αντεπίθεση. Συγκεντρώσεις έχουν ανακοινωθεί στην Ομόνοια, την Πλ. Κλαυθμώνος και το Σύνταγμα. Θα πραγματοποιεί πορεία μέχρι την Βουλή και περικύκλωση της. Οι Επιτροπές Αγώνα του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα συμμετέχουμε στην αποψινή συγκέντρωση των εργαζομένων όλης της Αττικής καταγγέλλοντας την επάισχυντη συμφωνία των κομμάτων του μαύρου μετώπου ΠΑΣοΚ/ΝΔ/ΛΑΟΣ   να ισοπεδώσουν στο συνολό της την κοινωνία προκειμένου να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα της διεθνούς καπιταλιστικής μαφίας. Ήρθε η ώρα να τους ανατρέψουμε. Να κατεβούμε όλοι απόψε και αύριο στους δρόμους. Συντονιζόμαστε με τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις εργατικές ενώσεις, τις λαϊκές συνελεύσεις, στην Πλ. Κλαυθμώνος 6μ.μ. απόψε. Η λαϊκή αντεπίθεση ξεκίνησε!
Αύριο έχουν καλέσει Πανεργατική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου