Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Για την ψηφοφορία της ΕΣΗΕΑ



Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ γύρω από το θέμα της Απεργίας διαρκείας ή όχι κλπ ήταν τελικά τα εξής: Πρόταση Γ' (εργοδοτική): 43,67% Πρόταση Α'(απεργία διαρκείας) : 39,38% Πρόταση Β' (ΠΑΜΕ): 16,94%
 Να τωρα και η δήλωση του Η.Κανέλλη εκπρόσωπου της "Δημοσιογραφικής μεταρρύθμισης και της εργοδοτικής πρότασης:
"Με έβρισαν σκαιά στη συνέλευση των δημοσιογράφων, με συκοφάντησαν συστηματικά στη συνέχεια, με απείλησαν, προσπάθησαν να με πλήξουν ηθικά. Στις εκλογές που αυτοί προκάλεσαν ηττήθηκαν πανηγυρικά. Ο κόσμος της εργασίας, οι δημοσιογράφοι που κερδίζουν τη ζωή τους με αξιοπρέπεια από τη δουλειά τους, απαξίωσαν τη μηδενιστική και εμφυλιοπολεμική Αριστερά και τις αριστερίστικες και μη... παραφυάδες τους. Η σιωπηρή πλειοψηφία μπορεί να μη φωνάζει ηχηρά αλλά είναι έτοιμη να συμβάλει, πολιτικά, ακόμα και με προσωπικές θυσίες, για να μη διαλύσει μια δράκα έξαλλων τη χώρα. Αυτή η απόφαση είναι, για μένα προσωπικά, μια ηθική ικανοποίηση. Και δίνει ένα ευρύτερο μήνυμα: οι πολιτικές μάχες για να κερδηθούν πρέπει να δοθούν."

Τελικά οι λέξεις σημαίνουν πολύ λίγα. Αλλιώς πως να  εξηγήσεις τα  "ηττήθηκαν πανηγυρικά", "εμφυλιοπολεμική Αριστερά", "σιωπηρή πλειοψηφία μπορεί να μη φωνάζει ηχηρά","για να μη διαλύσει μια δράκα έξαλλων τη χώρα", "οι πολιτικές μάχες για να κερδηθούν πρέπει να δοθούν".
 Το 43% δεν είναι ούτε πλειοψηφία ούτε πανηγυρική νίκη. Αντίθετα οι 2 Αριστερές προτάσεις που συμφωνούσαν στις κινητοποιήσεις είχαν μαζί 56%! Κι όμως
Αυτό βεβαια που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι γιατι οι προτάσεις Α και Β δεν μπόρεσαν να βρουν τρόπο να εκφραστουν ενιαία και να κερδίσουν  την ψηφοφορία. 
Ακούω από χτες όλες τις απόψεις και καταλήγω στις 2 που προέρχονται από την ίδια πλευρά, εκείνην της πρότασης Α της Απεργίας διαρκείας: "η πρόταση του ΚΚΕ σεχτάρισε", "Ας ομολογήσουμε οτι η πρόταση του ΚΚΕ ήταν πιο πλήρης" Η πλευρά του ΚΚΕ λέει πολλά και διάφορα επίσης.
Η πλευρά όμως της "εργοδοτικής" πρότασης δυστυχώς πανηγυρίζει όπως επίσης και οι ΜΜΕάρχες γιατί τελικά δεν πάμε σε Απεργία.
Μια απεργία διαρκείας στα ΜΜΕ θα ήταν τρομερή γροθιά στο στομάχι του συστήματος τέτοιες μέρες.
Κρίμα...

Βέβαια να πούμε πως απόφαση δεν υπάρχει αφού καμια πρόταση δεν πήρε 50%+1  οπότε ισχύει η εξουσιοδότηση του ΔΣ για κινητοποιήσεις


Υ.Γ. Δεν παρακολούθησα τη συνελευση και τις λεπτομέρειες όπου θα κρύβεται η αλήθεια. Αλλα το αποτέλεσμα με στενοχωράει τόσο που δεν ξερω αν θελω να μαθω κι άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου