Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Να τιμωρηθεί το ψέμα τους

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Προκαλώντας ασύστολα το λαό, ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε προχτές σε τηλεοπτική συνέντευξη ότι ήταν «εναντίον της προσφυγής στο ΔΝΤ» και ότι τάχα διαφωνούσε με το πρώτο μνημόνιο, γιατί «ήταν σε λάθος κατεύθυνση» και «ήταν ελλιπές». Το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στις κάλπες, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι αμείλικτη και ο λαός καλείται να βάλει μπροστά την πείρα και τη μνήμη του. Να καταδικάσει το ΠΑΣΟΚ στην κάλπη, μαζί με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Να τραβήξει από πάνω του το μανδύα με τον οποίο προσπαθεί να τον σύρει πάλι σαν πρόβατο σε σφαγή.
Ο Ε. Βενιζέλος, που λέει ότι ήταν ενάντια στο πρώτο μνημόνιο, το Μάη του 2010, σε συνεργασία με τον τότε υπουργό Επικρατείας, Χ. Παμπούκη, ανέλαβε ως υπουργός και νομικός τη συνταγματική κατοχύρωση της πρώτης δανειακής συμφωνίας με την τρόικα, που δρομολόγησε τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού. «Ο κ. Βενιζέλος είδε το συνολικό κείμενο του μνημονίου, ήταν στην διαπραγμάτευση (...) και έκανε σχετικά σχόλια στο κείμενο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε πρόσφατη συνέντευξή του. Δηλαδή, ως κεντρικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών του, ο σημερινός του πρόεδρος είχε καθοριστική συμβολή στη σύνταξη του πρώτου μνημονίου, το οποίο ούτως ή άλλως υλοποίησε στο σκέλος που αφορούσε στα κυβερνητικά του καθήκοντα, πριν μεταπηδήσει στο υπουργείο Οικονομικών και αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεύθυνση της αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.
Ηταν, μάλιστα, τέτοια η πρεμούρα του να περάσει το μνημόνιο γρήγορα και χωρίς κραδασμούς για την ντόπια πλουτοκρατία και την ΕΕ, ώστε όταν το ΚΚΕ ζήτησε αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών στη σχετική ψηφοφορία, ο Ε. Βενιζέλος ανέλαβε ως συνταγματολόγος να εξηγήσει την καινοφανή θεωρία ότι άλλο το «τυπικόν πνεύμα του Συντάγματος» και άλλο «το ουσιαστικό»! Εφτασε, μάλιστα, στο σημείο να μιλήσει για «τυπική» και «ουσιαστική» Δημοκρατία, δείχνοντας ότι το αστικό Σύνταγμα και η δημοκρατία τους είναι κομμένα και ραμμένα στα συμφέροντα της κυρίαρχης αστικής τάξης. Γι' αυτό και γίνονται λάστιχο, προκειμένου να υπηρετηθούν τα συμφέροντά της.
Ακολούθως, ο Ε. Βενιζέλος, ως υπουργός και βουλευτής, ενέκρινε, υπερασπίστηκε, ψήφισε και εφάρμοσε όλους τους νόμους που απορρέουν από το μνημόνιο, τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και τα άλλα νομοσχέδια, με τα οποία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και Μπακογιάννη τσάκισαν στην κυριολεξία μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, επέβαλαν ληστρικούς φόρους. Και όταν αναβαθμίστηκε στην αστική διαχείριση, αναλαμβάνοντας υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, συνέταξε και διαμόρφωσε μαζί με τους Παπαδήμο - Σαμαρά - Παπανδρέου το δεύτερο μνημόνιο και υπέγραψε τη νέα δανειακή σύμβαση που δεσμεύει τη χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια. Το ψέμα να γίνει επιπλέον κριτήριο για τη μαζική εγκατάλειψη του ΠΑΣΟΚ από τους λαϊκούς ανθρώπους, μαζί και της ΝΔ. Να πληρώσουν για όσα δεκαετίες τώρα φόρτωσαν στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Εφιάλτης της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της είναι ένα πανίσχυρο ΚΚΕ και αυτό πρέπει να βγάλει η κάλπη στις 6 του Μάη.

Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ομόφωνο το κεφάλαιο στη βαρβαρότητα... 
 


ΤΙ ΕΚΠΛΗΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ! Με την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης, όπως και συνολικά με τα «μνημόνια» και τα «μεσοπρόθεσμα» συμφωνεί - όπως λέει στην εβδομαδιαία έκθεσή της - η Αλφα μπανκ...Επίσης συμφωνεί και με τις προχθεσινές δηλώσεις του Χ. Μπαρόζο και με τις εκτιμήσεις των Βενιζέλου και Σαμαρά για το τι πρέπει να γίνει για τα έτη 2012 - 2013.
Δεν μπορεί ...σύμπτωση θα είναι. Απλά συνέπεσε και έχουν όλοι τους την ίδια ανάλυση και την ίδια προσέγγιση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Μπορεί να τύχει καμιά φορά.
Μόνο που με τα ίδια πράγματα συμφωνεί ο ΣΕΒ, η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Ενωση Ξενοδόχων, ο σύνδεσμος των βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, όλα τα τραπεζικά ιδρύματα και διάφοροι άλλοι του ίδιου σιναφιού.
Κι επειδή ...πέσανε πολλές συμπτώσεις μαζεμένες, προφανώς ο καθένας καταλαβαίνει ότι κάτι άλλο συμβαίνει και μάλιστα πολύ - πολύ βρώμικο.   
                                                                                                                        Γρηγοριάδης Κώστας

Γιατί όσο και να προσπαθούν να το κρύψουν ο κοινός      καημός και κόπος τους να προωθηθούν τα συγκεκριμένα μέτρα και τα άλλα - χειρότερα - που έρχονται δεν μπορεί να κρυφτεί. Κάνει ... «μπαμ».
ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΙΣ τράπεζες, κάποιες από αυτές θα μας ανακοινώσουν σήμερα ζημιές 20 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Μιλάμε για τα ίδια ιδρύματα που ο ελληνικός λαός τάισε τα τελευταία 2,5 χρόνια με πάνω από 120 δισεκατομμύρια ευρώ.
Για τους ίδιους που σήμερα «στήνουν στον τοίχο» δανειολήπτες που έμειναν άνεργοι, που τους μειώθηκε ο μισθός ή έκλεισε το μαγαζάκι τους.
Εκείνοι που πάνω από 20 χρόνια ξεζουμίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία και έπαιρναν προνομιακά τα κρατικά ομόλογα για να τα μεταπουλήσουν με τεράστια κέρδη ως ...τραπεζικά προϊόντα.
Αυτοί θα τολμήσουν να μιλήσουν για ...ζημιές. Κι ο τραπεζίτης πρωθυπουργός της χώρας, τα κόμματα που είναι στην κυβέρνηση και όσοι στηρίζουν με τον τρόπο τους όλη αυτή την ιστορία θα ...τους ακούσουν με κατανόηση.



Παπαγεωργίου Βασίλης
Αλλωστε αυτές τις «ζημιές» έχουν ήδη φροντίσει να τις καλύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου