Κυριακή 29 Απριλίου 2012

«ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ» ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ Η ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

REDFLY PLANET
 ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ


Η ΠΑΣΚΕ της ΠΟΕ ΟΤΑ με μια πρωτοφανή ενέργεια επιχείρησε να νοθεύσει ακόμα και το αποτέλεσμα των εκλογών στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας.
Συγκεκριμένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, στέλεχος της ΠΑΣΚΕ που είναι και πρόεδρος σε πρωτοβάθμιο σωματείο πιάστηκε στα πράσα ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση νόθευσης των εκλογών. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας από τον δικαστικό αντιπρόσωπο έγινε αντιληπτό, ότι το μέλος της εφορευτικής επιτροπής είχε στην κατοχή του 11 σφραγισμένους και υπογραμμένους φακέλους, που χρησιμοποιήθηκαν προφανώς με το γνωστό σύστημα «αλυσίδα» για τον εκβιασμό συνέδρων και την νόθευση του αποτελέσματος.

Ήδη η ΑΣΚ ΟΤΑ έχει καταθέσει ένσταση κατά της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας, μιλώντας για καθαρή νοθεία και ταυτόχρονα έχει ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για τη σύλληψη των συνέδρων που συμμετείχαν στη νοθεία.
Φαίνεται ότι στην ΠΑΣΚΕ δεν «αρκούσε» το γεγονός ότι απέκλεισε 18 Σωματεία από το Συνέδριο με 100 περίπου αντιπροσώπους στα οποία κυριαρχούσε η Αριστερά αλλά επιδίωξε με αυτή την «βρώμικη» ενέργεια να νοθεύσει ακόμα και τις εκλογές για διοίκηση και αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ.
Δεν είναι λοιπόν μόνο επικίνδυνοι, αφού με τις αποφάσεις τους για αποκλεισμούς σωματείων από το συνέδριο έβαλαν σε κίνδυνο την ενότητα του εργατικού κινήματος, αλλά και αδίστακτοι αφού χρησιμοποιούν τη νοθεία για να έχουν τα αποτελέσματα που τους βολεύουν.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΜΕ ΟΡΓΙΟ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ


 Το όργιο νοθείας και παρανομίας συνεχίστηκε και στην εκλογική διαδικασία.
 Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επιβεβαιώθηκαν για την στάση τους και την απόφασή τους.

Το όργιο νοθείας και παρανομίας δεν έχει τέλος στο 41ο «Συνέδριο» της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η νοθεία των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ δε σταμάτησε με τη διαγραφή των αντιπροσώπων και τον αποκλεισμό σωματείων. Συνεχίστηκε και στην εκλογική διαδικασία.
Λίγο πριν τη λήξη της, στέλεχος ΠΑΣΚΕ πιάστηκε να έχει σφραγισμένους και υπογεγραμμένους φακέλους. Είναι το σύστημα αλυσίδα με το οποίο ελέγχεται τι ψηφίζουν οι σύνεδροι.
Και αυτό το γεγονός επιβεβαιώνει τη θέση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, ότι πρόκειται για συνέδριο νοθείας και παρανομίας και την απόφαση τους να το καταγγείλουν και να αποχωρήσουν από αυτό.
Παράλληλα τα γεγονότα αναδεικνύουν την επιζήμια για το κίνημα αντίληψη των ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΑΚΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) ότι με την παραμονή της θα εμπόδιζαν τάχα, τους σχεδιασμούς των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ. Αντιθέτως η παραμονή τους «νομιμοποίησε» τους σχεδιασμούς αυτούς.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δηλώνουν: Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη.
Το λόγο έχουν τα πρωτοβάθμια σωματεία.
Καλούνται μαζί με επιτροπές αγώνα και συνδικαλιστές να φτιάξουν το δικό τους εργαλείο οργάνωσης της πάλης, να συγκροτήσουν το Πανελλαδικό Συντονιστικό τους.
27-4-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου