Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

UBS: ΠΙΘΑΝΗ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!


ΙΣΚΡΑ


  Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ!

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΕΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ»!

 ΠΛΗΡΗΣ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ!

 Συνιστά κόλαφο για της εφαρμοζόμενες πολιτικές στη χώρα μας το γεγονός ότι ακόμα και η UBS ομολογεί ανοικτά την αποτυχία τους, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο πακέτο χρηματοδοτικής «βοήθειας» μετά το 2014, ενώ θεωρεί ως ισχυρή την πιθανότητα εξόδου της χώρας από το Ευρώ.



Να συγκρατήσουμε, επίσης, την εκτίμηση της UBS ότι η ευρωπαϊκή κρίση δεν πέρασε αλλά θα επιστρέψει σε 6 έως 18 μήνες!

Πεπεισμένος ότι «η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλα χρήματα» εμφανίζεται ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής τράπεζας UBS Αντρέας Χέφερτ, ο οποίος δεν αποκλείει έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, γεγονός το οποίο εκτιμά ότι θα δημιουργούσε ιστορικό προηγούμενο και θα οδηγούσε, πιθανότατα, στην έξοδο και άλλες χώρες.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο κ. Χέφερτ προειδοποίησε ότι η κρίση δεν έχει περάσει, αλλά θα επιστρέψει σε έξι έως δεκαοκτώ μήνες, λόγω τόσο της μεγάλης διαφοράς στην ανταγωνιστικότητα μεταξύ Βορρά και Νότου όσο και της απουσίας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής.
Το στέλεχος της ελβετικής τράπεζας θεωρεί βέβαιο ότι μετά το 2014 θα χρειαστεί νέο σχέδιο διάσωσης για την Ελλάδα, ενώ σε ό,τι αφορά την πιθανότητα επιστροφής στην δραχμή, εξηγεί ότι θα υπήρχε τεράστιο πρόβλημα, καθώς το νόμισμα δεν θα είχε καμμία αξία.

Η έξοδος, όμως, της χώρας από το ευρώ, επισήμανε, θα δημιουργούσε ιστορικό προηγούμενο και τότε θα ετίθετο το ερώτημα «ποιος είναι ο επόμενος;», γεγονός το οποίο θα προκαλούσε τραπεζική κρίση στην Πορτογαλία.

«Η Πορτογαλία θα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ. Κι όσο το κάνουν αυτό οι μικρές χώρες, εντάξει. Το πρόβλημα είναι εάν χρειαστεί να αποχωρήσει η Ιταλία», τονίζει ο κ. Χέφερτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου