Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Δικτατορία των μονοπωλίων...

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Γρηγοριάδης Κώστας
ΣΚΙΖΕΙ Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ», που ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τους νόμους που ψηφίζουν την κάνουν ακόμη πιο «ελεύθερη»...Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, ο πληθωρισμός αυξήθηκε ξανά γιατί είναι πιο ακριβά τα βασικά είδη διατροφής και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις κατοικίας (πετρέλαιο, ρεύμα κ.λπ.).
Δηλαδή, πληρώνουμε κάθε μήνα πιο ακριβά αυτά που υποτίθεται ότι θα γίνονταν φθηνότερα, αφού εκσυγχρονίσαμε - όπως λένε - την οικονομία και ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ του καταναλωτή.
Οχι πως ο κάθε μισθωτός και συνταξιούχος περίμενε τη στατιστική υπηρεσία για να το καταλάβει, δηλαδή. Το πορτοφόλι του είναι ο καλύτερος ...οικονομικός αναλυτής.
Αυτά για όσους επιμένουν να μας πουλάνε τέτοια παραμύθια κάνοντας πως δεν ξέρουν τι σημαίνει «καρτέλ» και συγκέντρωση κεφαλαίου.
Εκτός αν και γι' αυτό φταίνε οι ...ναυτεργάτες που επειδή αποφάσισαν να απεργήσουν... όλοι φοβήθηκαν και αύξησαν τις τιμές.
ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ για την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας συνυπέγραψαν οι Α. Διαμαντοπούλου, Γ. Κουτρουμάνης και Γ. Καμίνης! Αγνώριστη θα την κάνουν την πόλη...
Δεν ξέρουμε αν σκέφτονται να βάλουν γιρλάντες γύρω από τα κλειστά μαγαζιά, βαζάκια με λουλούδια δίπλα στους άστεγους, φιλαρμονικές να παίζουν στις ουρές για τα επιδόματα ανεργίας, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα είναι εξαιρετικά εφευρετικοί.
Δεν ξέρουμε αν στο όλο σχέδιο περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση κάποιας περιοχής όπου εδώ και πολύ καιρό έχουν επενδύσει σε ακίνητα οι γνωστοί μεγαλοσχήμονες, που ξέρουν πολύ καλά πού να τοποθετήσουν τα κεφάλαιά τους. Αλλωστε, δε θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο...


Παπαγεωργίου Βασίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου