Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Νέα πρόσωπα - Το φιόρο ...των τυφλών

Pitsirikos 

Ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρος -που κατηγορείται από τον νυν δήμαρχο πως εκλεγόταν δίνοντας επιδόματα τυφλότητας- είναι ένα από τα τρία πρόσωπα που επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς ως υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας στη Ζάκυνθο. Μακάρι να εκλεγεί ο κ. Γάσπαρος, ώστε να πάψουν όλοι να αποκαλούν ειρωνικά τη Ζάκυνθο «νησί των τυφλών» και να την αποκαλούν «νησί των καθυστερημένων».



Το φιόρο ...των τυφλών

Έπαιρναν μερικές εκατοντάδες Ζακυνθινοί επίδομα τυφλού και αμέσως έτρεξαν κάποιοι κακοπροαίρετοι να το κάνουν θέμα και να αρχίσουν τις καταγγελίες. Κανονικά, όλοι οι κάτοικοι της Ζακύνθου έπρεπε να παίρνουν επίδομα τυφλού. Η Ζάκυνθος σε τυφλώνει με την ομορφιά της και τη μαγεία της.
Το ωραίο είναι πως θα ψηφίσουν όλοι οι «τυφλοί» της Ζακύνθου στις επόμενες εκλογές. Όπως και αυτοί που τους έδιναν τα επιδόματα. Αντί να αφαιρεθεί αμέσως από όλους τους το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.
Άρα, κι επειδή αυτές οι λαμογιές αφορούν όλη τη χώρα και όχι μόνο τη Ζάκυνθο, μην περιμένετε τίποτα από τις εκλογές. Τα λαμόγια θα ψηφίσουν πάλι τα λαμόγια.
Όσοι αναρωτιούνταν πώς η Ζάκυνθος από κόκκινο νησί βρέθηκε να ψηφίζει μαζικά ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, η ιστορία με τους τυφλούς θα πρέπει να τους έλυσε την απορία. Τους αγόρασαν.
Έφτασα σήμερα στη Ζάκυνθο, παρά την απεργία των ναυτεργατών. Ήρθε και με πήρε από την Κυλλήνη ο παιδικός μου φίλος, Νιονιάκης Μπαρμπανιονιάκης, με το καΐκι του.
Όλοι είναι βουρλισμένοι – δηλαδή, όπως τους άφησα το καλοκαίρι.
Θα σας κρατάω ενήμερους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου