Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Κρατικός- και προεκλογικός- αυταρχισμός στο κέντρο της Αθήνας.

βαθύ κόκκινο

Από νωρίς το πρωί, τα Εξάρχεια και οι γύρω περιοχές, στο κέντρο της Αθήνας, θυμίζουν κατεχόμενες ζώνες. Η αστυνομία, σε μια επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, χωρίς καμία αφορμή, απέκλεισε μια τεράστια έκταση, ουσιαστικά από την Αλεξάνδρας μέχρι την Σόλωνος, κάνοντας εισβολές σε κτίρια και προσαγωγές ατόμων.

Είναι προφανές ότι έχουν επιλέξει το δόγμα της καταστολής σαν επίσημη πολιτική, απέναντι σε όσους αντιστέκονται στην πολιτική της κοινωνικής καταστροφής. Αυτή η αντιδημοκρατική κατρακύλα, του μαύρου μνημονιακού μπλοκ, είναι η συνέχεια της πολιτικής του. Θέλουν να ηγεμονεύσει ο φόβος, να καμφθούν οι αντιστάσεις, ώστε μέσα σε αυτό το τοπίο να λάβει χώρα η προεκλογική περίοδος. Πρόκειται για έναν πρωτοφανή κοινοβουλευτικό ολοκληρωτισμό, που την ίδια ώρα που στοχεύει στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, φτιάχνει στρατόπεδα συγκέντρωσης για μετανάστες και επιτίθεται σε χώρους αμφισβήτησης, κάνει το κοινοβούλιο τυπικό διεκπεραιωτή της πολιτικής των τραπεζών και αποκλείει κάθε διαφορετική φωνή.

Η επίθεση σε συγκεκριμένα κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη μετά την εγκατάλειψή τους και επιδίωκαν να δημιουργήσουν κέντρα κοινωνικής αλληλεγγύης, προστασίας των φτωχών και των ανέργων κ.α. δείχνει και την απόφασή τους να επιτεθούν σε κάθε προσπάθεια δομών αλληλεγγύης απέναντι στην κρίση.

 Όχι μόνο μας οδηγούν στην εξαθλίωση, αλλά μας απαγορεύουν και να φτιάξουμε συλλογικότητες για την επιβίωσή μας.

Δεν θα τους περάσει. Θα μας βρίσκουν στο δρόμο, απέναντι τους. 


Το συλλαλητήριο ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Τρίτης 24 Απριλίου, στις 6.00 στην Ομόνοια, γίνεται ένας σταθμός και ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία. Όλοι εκεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου