Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πως σχολιάζει ο Σόιμπλε τα περί ήττας Μερκελ-Γερμανιας

 "Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στο Ευρωπαϊκό Σύμβούλιο..."

Σχολιάζοντας τα περί ήττας της Γερμανίας στη Σύνοδο κουφής ο κ.Σόιμπλε  είπε: "Αν ανακηρύξει κανένας την Ισπανία και την Ιταλία ως κράτη-νικητές στο τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τότε ο τρόπος σκέψης του ελέγχεται για τη σαθρότητά του. Η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι στο Ευρωπαϊκό Σύμβούλιο..."

Με λίγα λόγια ο Σόιμπλε βάζει τα πράγματα στη θέση τους ξεκαθαρίζοντας πως στα πλαίσια της ΕΕ δεν υπάρχουν αντίπαλοι. Ολοι είναι στην ίδια πλευρά.
Αντίπαλός τους είμαστε εμείς , οι λαοί. Καθαρά πράγματα.
Οποιος έχει ματια και θέλει το βλέπει.

Γελοία ψέματα! - Το μυαλό μας παιχνιδάκι στα χέρια τους

Ο,τι πιο γελοίο και ψεύτικο....(από το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ)
Από τη μια ο δηθεν θρίαμβος του Νότου επι της Μέρκελ που περιέργως όμως η "ήττα" της υπερψηφίστηκε με ενθουσιασμό μεγαλύτερο κι από τις νίκες της από τη Γερμανική  Βουλή με 491 εναντιον 111 και 493 εναντίον 106 αντίστοιχα για τις 2 ψηφοφορίες που έγιναν χθες!!! Τέτοιος "θρίαμβος" του Νότου...
Η Μέρκελ με την έξυπνη υποστήριξη των διεθνών ΜΜΕ αναδεικνύεται σε βασίλισσα της τακτικης και βεβαια νικητής και θριαμβευτής δεν είναι άλλος από το σύστημα, την καπιταλιστικη ολοκλήρωση και την ευρωπαική ενοποίηση που έκανε κι άλλα αποφασιστικά βήματα  εναντίον όλων ημών των "έξυπνων" που μασήσαμε και πάλι, στην κατεύθυνση της μετατροπής μέχρι πριν λίγο ανεξάρτητων χωρών  σε νομούς του υπερκράτους της ΕΕ.
 Από την άλλη έχουμε την "ασπίδα για την Ελλάδα"!! Αλλά ακόμη κι αν ήταν έτσι(που δεν είναι) για ποιάν Ελλάδα μιλάνε; Των Ελλήνων τραπεζιτών; Η άλλη Ελλάδα θα δεί τη βαριά ασπίδα της Τρόικας να προσγειώνεται με δύναμη στο κεφάλι της από Δευτέρα όταν ο κ.Τόμσεν με το αδιάφορο ύφος του θα ανακοινώνει τις νεες απαιτήσεις των δανειστών που πρεπει να υλοποιηθούν. Εκεί να δείς ασπίδα στην κασίδα...
Οσο για μας τον απλό λαό, θα κοιμηθούμε ήσυχοι έστω για ένα Σαββατοκύριακο, έχοντας βγάλει το άχτι μας. Και θα χαζογελάμε στα στέκια  με μπυρίτσα μπερδεύοντας μες το κακό χάλι του μυαλού μας τα γκόλ του Μπαλοτέλι με την εκτέλεση στα 10 βήματα που μας περιμένει, με τα ΜΜΕ να έχουν βάλει πλάτη χαμογελώντας πονηρά.

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τι θετικό έχει ο Γολγοθάς;

Το απόλυτο χάος στη σκέψη σπέρνουν τα δελτία ειδήσεων και οι ειδικοί αναλυτές για τις χθεσινές αποφάσεις της συνόδου κορυφής.
Στο ΣΚΑΙ πριν λίγο έγραφαν ότι "Μόντι και Μπαλοτέλι διέλυσαν τη Γερμανία"! Σιγά να μη διέλυσαν και τον καπιταλισμό. Σιγα σιγα θα μας πουν οτι η κριση θα τελειώσει με μια γκολάρα.

Το πρωί κάποιοι μιλούσαν για την θετικότερη σύνοδο που αλλάζει τη ροή ενω σχεδόν όλοι συμφωνούσαν οτι προκειται για μια ξεκάθαρα θετική εξέλιξη.
Κι όμως τα πράγματα ειναι εντελώς απλά. Πρωτον το Ελληνικό ζήτημα δεν συζητήθηκε και επομένως όλα όσα λέγονται δεν είναι παρα υποθέσεις και μόνο.
Δευτερο και σπουδαιότερο. Ολες οι δηλώσεις και διευκρινισεις που δόθηκαν λένε είτε ότι η απόφαση δεν εχει σχέση με την Ελλάδα ή συμφωνουν ότι θα μπορούσε να έχει εφαρμογή και στην Ελλάδα αλλά μόνο αν η Ελλάδα εφαρμόσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι να ξεπουλήσει τον πλούτο της αντι πινακίου φακής, δηλ. "να προχωρήσουν άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις", να σαρώσει κι άλλο τα εργασιακά δικαιώματα, να διευκολύνει τις απολύσεις, να περικόψει τις Δημόσιες επενδύσεις και να διαλύσει εντελώς το όποιο κοινωνικό κράτος απέμεινε και άλλα τέτοια ωραία.
Τι το καλό μπορεί να έχει το να " εφαρμόσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις" η Ελλάδα λοιπόν;
Τίποτα απολύτως.
Ο λαός πρεπει να ενδιαφερθεί με τον πιο απλό τρόπο για το αν εχει να πληρώσει τα χαράτσια που του ζητάνε ή όχι. Αν του εγγυώνται οτι θα κρατήσει και αύριο τη δουλειά ή τη μικρή του επιχείρηση αν ακόμη έχει δουλειά ή μικρή επιχείρηση.  Καθε φορά πρέπει να ρωτάει τον εαυτό του μόνο αυτή την ερώτηση. Ολα τα άλλα ειναι φιλολογία που του μπερδευει το μυαλό και τον οδηγεί σε αυτομαστίγωμα. Οι "αναγακίες μεταρρυθμίσεις" που του ζητάνε σημαίνουν να συμφωνησει στη δολοφονία του.
Ας το σκεφτεί καλά κι ας σταματήσει να ψάχνει απεγνωσμένα για θετικά εκεί που δεν υπάρχουν.
Τιποτα το θετικό δεν έχουμε να περιμένουμε από συνόδους κορυφής κι ας μη μας αρέσει.
Οι άγγελοι δεν βρίσκονται στην κόλαση. Ας κοιτάξουμε από την άλλη μεριά.Την αντιΕΕ.

Με πιο απλα λόγια όποιος μιλάει με καλά λόγια για την ΕΕ και τα όργανά της δεν είναι μαζί μας. Μην τον ακούς

Ελληνοφρένεια-Εφημερίδεεες...Παυλος υπερ Ασημόγλαρου


Φίλε μου Γιάννη-Επιστολή Βαρουφάκη στον Γ.Στουρνάρα


  Φίλε μου Γιάννη,
Από την μία μεριά θέλω να σου δώσω συγχαρητήρια. Από την άλλη, λόγω της ειλικρινούς φιλίας μας, νιώθω την ανάγκη να πω ότι άξιζες κάτι καλύτερο από το τιμόνι της οικονομίας αφού το πλοίο προσέκρουσε στα βράχια.
Ξέρω ότι, με τον έμφυτο ενθουσιασμό σου, το εννοείς όταν λες ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες να βγει η χώρα από την Κρίση. Είναι ο ίδιος ενθουσιασμός που σε έκανε τότε, στα μέσα της δεκαετίας του ’90, να πιστέψεις (όταν όλοι σε κορόιδευαν) πως η Ελλάδα μπορεί να μπει στην ευρωζώνη – μια πίστη που σχέδον μόνος σου μετέτρεψες (από την θέση του Προέδρου του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, και βασικού διαπραγματευτή με τους ευρωπαίους) σε πραγματικότητα.
Γιάνης ΒαρουφάκηςΌμως, Γιάννη, αυτή την φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τότε, στα 1995, η Ευρώπη δημιουργούσε κάτι το νέο και συναρπαστικό. Το ερώτημα τότε ήταν αν μπορεί η μικρή και σαθρή Ελλάδα να γίνει αποδεκτή σε αυτό το νέο δημιούργημα, στο ευρωσύστημα, με μια άμβλυνση και κάπως δημιουργική ερμηνεία των όρων που ίσχυαν. Σήμερα η Ευρώπη αποδομείται. Μια άμβλυνση και κάπως δημιουργική ερμηνεία των όρων του τωρινού «παιγνίου» δεν θα βοηθήσει. Και δεν θα βοηθήσει ούτε εμάς, την Ελλάδα, αλλά ούτε και εκείνους, τον «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης.
Αποδεχόμενος την θέση του υπουργού Oικονομικών αποδέχθηκες δύο γιγάντιαιες προκλήσεις. Η πρώτη αφορά, προφανώς, στις διαπραγματεύσεις για το Μνημόνιο 3. Η δεύτερη σχετίζεται με τις εσωτερικές «μεταρρυθμίσεις» για τις οποίες τόσο πολύ έχεις δουλέψει κι έχεις επιχειρηματολογήσει από την θέση του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ.
Ως προς το δεύτερο, όλοι θα καραδοκούν περιμένοντας να δουν πώς θα υλοποιήσεις τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινες όλον αυτόν τον καιρό, καθώς και το αν τελικά θα οδηγήσουν (σε περίπτωση που εισαχθούν) στην ώθηση της οικονομίας που προέβλεπε το ΙΟΒΕ (π.χ. θεαματική αύξηση του ΑΕΠ). Γνωρίζεις ότι διαφωνούσα με εκείνες τις προβλέψεις σας. Πολύ φοβάμαι όμως, όχι ότι θα διαψευτείς από τα πράγματα, αλλά ότι δεν θα «προκάνεις» (πού ’λεγε κι ο Χαρίλαος) καν να εισάγεις τις μεταρρυθμίσεις σου καθώς ο εκτροχιασμός του τραίνου της Ευρώπης θα δημιουργήσει τέτοια πενία και τόσους κραδασμούς που η χώρα θα αποδειχθεί μη μεταρρυθμίσιμη για πολλά έτη μετά το τέλος της υπουργικής σου θητείας. Με απλά λόγια, η πρώτη σου πρόκληση, η ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση, θα προσδιορίσει το αν θα σου δοθεί η ευκαιρία να έρθεις αντιμέτωπος με την δεύτερη. Είναι κάτι που ξέρω ότι γνωρίζεις αλλά απλά το καταγράφω επειδή δεν πρέπει να κριθείς από την μη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στις οποίες πιστεύεις βαθειά όταν για αυτήν (την μη εφαρμογή) θα φταίει η αποδόμηση της Ευρώπης.
Ας έρθουμε όμως τώρα στην πρώτη και βασική σου πρόκληση, σε αυτά που θα βρεις μπροστά σου στην Εσπερία. Γιάννη, δεν υπάρχει χρόνος πια για επιμήκυνση του προβλήματος. Τα Μνημόνια 1&2, σε τελική ανάλυση, είχαν την λογική του να κερδίσουμε χρόνο μπας και ορθοποδήσουμε. Διαφωνήσαμε, εσύ κι εγώ, ως προς την σοφία αυτής της «στρατηγικής». Όμως, αυτή μας η διαφωνία έχει γίνει πλέον «ακαδημαϊκή». Κι αυτό επειδή ένα τρίτο Μνημόνιο δεν θα μας εξασφαλίσει χρόνο καθώς η άμμος στην κλεψύδρα του ευρώ τείνει να σωθεί. Όσο ρέει ακόμα, κι όσο σου δίνεται η δυνατότητα να πεις δυο ή τρία πράγματα στο Ecofin, πρέπει να την χρησιμοποιήσεις όχι για να πετύχεις μια καλή «παράταση» για την Ελλάδα αλλά για να αλλάξεις τους όρους της συζήτησης. Για να το πω απλά, αν επιστρέψεις από την επόμενη Σύνοδο με καλύτερους όρους του Μνημονίου 2, τότε το φθινόπωρο η ιστορία θα σου επιφυλάσσει την πιο άδικη τιμωρία έλληνα υπουργού: του να αναγκαστεί ο άνθρωπος που προσέφερε τα μέγιστα για να είναι η Ελλάδα στο ευρώ να παρακολουθεί από την Πλατεία Συντάγματος την έξοδο της χώρας από ένα ευρώ υπό συνολική κατάρρευση.
Μπορείς μόνος σου να σταματήσεις την επερχόμενη λαίλαπα; Δεν γνωρίζω. Αλλά θα μοιραστώ την έμφυτη αισιοδοξία σου και θα καταθέσω περιληπτικά μερικές σκέψεις αναφορικά με το βασικό ζητούμενο: Πρέπει να δεσμεύσεις του ευρωπαίους σε μια-δυο κινήσεις που θα τους αποτρέψουν να μας αποβάλουν από το ευρώ (σε μερικούς μήνες) και οι οποίες, παράλληλα, θα αλλάξουν την ημερήσια διάταξη στην Ευρώπη προς μια κατεύθυνση που μπορεί να σώσει το καταρρέον ευρωσύστημα. Ποιες είναι αυτές;
Κίνηση 1: Να μην ζητήσεις νέα δάνεια, παρά το γεγονός ότι ξέρεις καλά πως το χρονοδιάγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, δεν βγαίνει με τα συμφωνημένα ποσά. Αντί για νέα δανεικά, να προτείνεις στο Ecofin τα κεφάλαια που πηγαίνουν στις τράπεζες για ανακεφαλαιοποίησή τους να μην καταγράφονται στο ελληνικό δημόσιο χρέος (και να μην χρειάζεται η αποπληρωμή τους από το ελληνικό δημόσιο). Αντίθετα, να πηγαίνουν κατ’ ευθείαν από το EFSF-ESM στις τράπεζες με το πρώτο να λαμβάνει ως αντάλλαγμα κοινές μετοχές τους, και, σε συνεργασία με την ΕΚΤ και την EBA (European Banking Authority), να επιβλέπει την εξυγείανση των τραπεζών. Όταν οι τράπεζες ορθοποδήσουν, το EFSF-ESM να πουλήσει αυτές τις μετοχές αυτές και τα δάνεια αποπληρώνονται χωρίς την ανάμειξη του ελληνικού δημοσίου.
Το πλεονέκτημα αυτής της κίνησης (σε σχέση με την «επιτυχία» μιας επιμήκυνσης και νέων δανείων) είναι τριπλό: Πρώτον, απελευθερώνεις 30 δις από τα κονδύλια του 2ου Μνημονίου. Δεύτερον, βάζεις στο παιχνίδι, στο πλευρό της Ελλάδας, τους Rajoy και Monti. Τρίτον, και σημαντικότερο, καθιστάς την υπόλοιπη Ευρώπη συνέταιρους του ελληνικού τραπεζικού συστήματος καταργώντας ουσιαστικά την απειλή αποπομπής της Ελλάδας από το ευρώ.
Κίνηση 2: Να επικαλεστείς πάμπολλα παραδείγματα (π.χ. τα χρέη της Βρετανίας προς τις ΗΠΑ μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο) ζητώντας moratorium των αποπληρωμών προς την τρόικα για ένα έτος και για όσο καιρό ο ρυθμός μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας είναι κάτω του 1%. Όταν ο ρυθμός αυτός ξεπεράσει το 1%, τότε οι αποπληρωμές να ξεκινούν και πάλι σταδιακά, και ως συνάρτηση της ανάπτυξης, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.
Το πλεονέκτημα εδώ είναι, και πρέπει να το πεις ευθαρσώς, ότι η Ευρώπη αποκτά έννομο συμφέρον να σταματήσει η ύφεση που κοντεύει να γκρεμίσει ό,τι έχει μείνει όρθιο στην χώρα. Επiπλέον, δίνει στους Γάλλους του Hollande το πάτημα που χρειάζονται για να ενεργοποιηθεί σωστά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.
Εν κατακλείδι, στόχος σου είναι να δεσμεύσεις τους εταίρους στην μη αποπομπή της Ελλάδας και σε κινήσεις διάσωσης του ευρώ. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Δεν γνωρίζω αν είναι πλέον εφικτό. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι, διαφορετικά, αν απλώς πάρουμε μια επιμήκυνση ή περισσότερα δάνεια και παρατάσεις, η αποπομπή μας από ένα καταρρέον ευρώ θα είναι απολύτως σίγουρη. Ήδη εργάζονται για αυτή «παλιόφιλοί» σου (με τον Hans-Werner Sinn να είναι ο πιο εμφανής).
Γιάννη, πριν 15 χρόνια περίπου χρόνια κατάφερες να δεσμεύσεις τους ευρωπαίους να βάλουν την Ελλάδα στους κόλπους του ευρώ. Όταν θα τους ξαναδείς υπό την νέα ιδιότητά σου οι μισοί δεν θα θυμούνται τον ρόλο σου εκείνο κι οι άλλοι μισοί δεν θα σε έχουν συγχωρέσει για αυτόν (καθώς, εν τη ανοησία τους θεωρούν την Ελλάδα ως την αρχή του ευρω-προβλήματος). Τις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να τους ξαναδεσμεύσεις. Αυτή την φορά, δεν μπορείς να πετύχεις την απαραίτητη δέσμευσή τους μέσα από smooth-talking, φιλοφρονήσεις, δημιουργική μακρο-λογιστική και επίδειξη εξυπνάδας. Αυτή την φορά πρέπει να τους δεσμεύσεις σε πράγματα τα οποία δεν θέλουν επ’ ουδενί να δεσμευτούν. Εκείνοι θέλουν το πολύ-πολύ να σου δώσουν περισσότερο σχοινί να κρεμαστείς (την λεγόμενη επιμήκυνση και χαλάρωση των όρων του Μνημονίου 2). Εσύ πρέπει να μην το δεχθείς αλλά να απαιτήσεις μια σκάλα στην οποία να ανέβουν κι εκείνοι.
Κλείνοντας πιο προσωπικά, γνωρίζεις τα συναισθήματά μου για σένα. Θεωρώ σκανδαλώδες, παρόλο που δυο χρόνια τώρα διαφωνούμε έντονα, ότι έπρεπε τα πράγματα να έρθουν εδώ που έφτασαν για να σε χρησιμοποιήσει η φαύλη πολιτική σκηνή. Δίπλα σου, στην ίδια κυβέρνηση, έχεις τους εκπρόσωπους του καθεστώτος που μας οδήγησε στον γκρεμό. Θα έχεις πολύ λίγη υποστήριξη από αυτούς – κι είμαι σίγουρος ότι το ξέρεις, όπως ξέρεις ότι σε περιμένουν στην γωνία για να σου φορτώσουν την όποια αποτυχία (είναι βλέπεις τόσο επιθετικά βλάκες που θεωρούν ότι θα υπάρξει «μετά»!). Σου εύχομαι να πετύχεις. Την μόνη βοήθεια που μπορώ να σου προσφέρω αυτή την στιγμή είναι η αγάπη μου και η έντονη προειδοποίηση ότι το ευρωσύστημα καταρρέει, κάτι που σου αφαιρεί την προοπτική μιας νέας παράτασης, επιμήκυνσης ή εξαγοράς χρόνου.

Μια μπύρα στην υγειά του σουπερ Μαριο Μπαλοτέλι-Τα μπαλοτέλεια γκολ

"Γεννημένος από  Γκανέζους γονείς στο Παλέρμο, ο Μαριο Μπαρουάν υιοθετήθηκε 2 χρονών από την οικογένεια Μπαλοτέλι και από τότε θεωρεί τον εαυτό του Ιταλό κι όχι σύμβολο της πολυπολιτισμικότητας στην Ιταλία" λέει η Le Monde για το σούπερ Μαριο.
Σημερα έβαλε 2 τρομερά μπαλοτέλεια γκολ στη Γερμανία κι έκανε τον κάθε πικραμένο να το χαρεί και να γελάσει ααυθόρμητα με την ήττα των υπερφίαλων Γερμανών. Τα κλάματα των Γερμανών στην κερκίδα δίνουν ένα μικρό δειγμα ότι καποιοι θεωρούν τη Γερμανία την αδιαμφισβήτητη υπερδύναμη που δεν ανέχεται να ΄χανει ουτε από μια τρομερη ομάδα όπως η σημερινή Ιταλία.
Ο Μαριο λένε πως  κυκλοφορεί εκτός πλαισίου στις συνοικίες, πίνει μπύρες στις λαικές πάμπ, και άλλα πολλά απ'αυτά που κανουν τους διάσημους συμπαθείς στο λαό που ψάχνει για ήρωες.
Παντως ακόμη κι αν πρόκειται για άλλο ένα πλούσιο κακομαθημένο παιδί του ποδοσφαίρου σήμερα έδωσε χαρά σε πολλούς. Οπότε πίνουμε μια μπύρα στην υγειά του.

Bέβαια δεν ήταν μόνο ο Μαριο σουπερ. Ο τρομερός Πίρλο έβγαζε μάτια όπως και να το κάνουμε!
( από buitre9

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οι εξωχώριες εταιρείες

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αν κάτι έχει αξία από την ανούσια κατά τ' άλλα υπόθεση της παραίτησης του υφυπουργού Ναυτιλίας Γ. Βερνίκου, είναι η ομολογία του ίδιου του εφοπλιστή ότι «οι ναυτιλιακές εταιρείες που είναι εγκατεστημένες στην Ελλάδα έχουν μορφή εξωχώριας εταιρείας». Επιβεβαιώνει δηλαδή, ότι οι εφοπλιστές προτιμούν να δίνουν στις εταιρείες τους μορφή εξωχώριας εταιρείας, ακριβώς για να μην πληρώνουν φόρους και κάθε άλλη «επιβάρυνση» προς το κράτος. Δεν τους φτάνουν οι δεκάδες στην κυριολεξία φοροαπαλλαγές που έχουν θεσπίσει οι μεταπολεμικές κυβερνήσεις για χάρη τους (σ.σ. πρόσφατα τις υπενθύμισε ο «Ρ»), προτιμούν να μεταφέρουν την έδρα των εταιρειών τους σε φορολογικούς παραδείσους για να απαλλάσσονται πλήρως. Μάλιστα, η πλήρης φοροασυλία θεωρείται από τους εφοπλιστές ως το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο, με τον ίδιο τον Γ. Βερνίκο να δηλώνει χτες σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του ότι οι εξωχώριες εταιρείες «είναι ένα πολύ σημαντικό και αναπτυξιακό εργαλείο», αξιώνοντας να «αποενοχοποιηθεί» η ίδρυση και λειτουργία τους στη συνείδηση του λαού. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Ποια καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ποια δίκαιη αναδιανομή του πλούτου μπορεί να γίνει στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος όταν οι εφοπλιστές και γενικότερα το μεγάλο κεφάλαιο, μπορεί στο πλαίσιο της ελεύθερης διακίνησης των κεφαλαίων του Μάαστριχτ να «φοροδιαφεύγει» καθόλα νόμιμα και να μεταφέρει τις εταιρείες του σε όποιο σημείο του πλανήτη ανά πάσα στιγμή; Πώς μπορεί να εμποδιστεί και να εξαναγκαστεί το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να πληρώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ώστε να υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία και «κοινωνικό κράτος»; Η μόνη διέξοδος είναι να συνειδητοποιήσει η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ότι μόνο αν πάρει στα χέρια της τα μέσα παραγωγής και έχει την εξουσία μπορεί να έρθουν καλύτερες μέρες.

Διαμαρτύρονταν για τους αλλοδαπούς και μετά λήστευαν τράπεζες

ΤΟ ΒΗΜΑ

Κατά των... μεταναστών, διαδήλωναν οι εγκληματίες με τα καλάσνικοφ
Διαμαρτύρονταν για τους αλλοδαπούς και μετά λήστευαν τράπεζες



 
  Συμμετείχαν με... κεράκια σε σιωπηρή διαμαρτυρία, έξω από το αστυνομικό μέγαρο, κατά της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα πυροβολούσαν τους αστυνομικούς στη διάρκεια ληστείας! Από την μία πλευρά δήλωναν εξοργισμένοι από τις παράνομες ενέργειες αλλοδαπών και την ίδια ώρα οργάνωναν ληστρικές επιθέσεις με καλάσνικοφ και εκρηκτικά...

Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία για την δράση ορισμένων ελλήνων, μελών της συμμορίας με τα καλάσνικοφ που είχε προχωρήσει σε σειρά ληστειών σε τράπεζες και σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Οπως προκύπτει από τα νεώτερα στοιχεία, ορισμένα μέλη της οργάνωσης, με ακροδεξιές αναζητήσεις -οι οποίοι διέμεναν στην περιοχή της Καβάλας- πρωτοστατούσαν σε κινητοποιήσεις κατά των αλλοδαπών που τους θεωρούσαν «κίνδυνο για την ασφάλεια της πόλης». Ομως ταυτόχρονα οι ίδιοι άνθρωποι διατηρούσαν ολόκληρο οπλοστάσιο και προχωρούσαν σε εγκληματικές ενέργειες μη διστάζοντας να σκοτώσουν όποιον στεκόταν εμπόδιο στα σχέδια τους.

Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προς «Το Βήμα» «έκπληκτοι διαπιστώσαμε ότι ορισμένοι που συλλάβαμε προχθές για την ληστεία, συμμετείχαν στην σιωπηρή διαμαρτυρία πολιτών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουνίου έξω από το αστυνομικό μέγαρο της Καβάλας. Είχαν ανάψει κεράκια διαμαρτυρόμενοι, όπως έλεγαν, για τους έλληνες-θύματα των επιθέσεων από αλλοδαπούς. Οπως έλεγαν "ήθελαν να υπενθυμίσουν στους αστυνομικούς τους όρκους περί προστασίας των Ελλήνων πολιτών και για να αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους Ελληνες πολίτες δολοφονήθηκαν από λαθρομετανάστες". Ταυτόχρονα ζήτησαν την απέλαση λαθρομεταναστών. Οπως διαπιστώνουμε τώρα, λίγες ημέρες αργότερα, ορισμένοι από αυτούς που μας κατηγορούσαν για "ανοχή" απέναντι στους λαθρομετανάστες, μας πυροβολούσαν σε διάρκεια ληστειών».

Είναι ενδεικτικό ότι λίγες ημέρες αργότερα, στις 18 Ιουνίου 2012, οι... διαμαρτυρόμενοι επιχείρησαν να ληστέψουν δύο τράπεζες: στο Ροδόλιβο Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας. Και στις δύο περιπτώσεις, πυροβόλησαν αστυνομικούς που προσπάθησαν να τους αποτρέψουν, ενώ γάζωσαν τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Οι κατηγορούμενοι για αυτήν την υπόθεση παρουσιάσθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες σε υποκλαπείσες συνομιλίες που περιέχονται στη δικογραφία της υπόθεσης, υπάρχει σειρά αναφορών για σχέσεις ορισμένων από τους εμπλεκόμενους σε ακροδεξιές οργανώσεις.

Το ΚΚΕ στα μπροστινά Αριστερά έδρανα τελικά

Τελικά όπως είδαμε στην ορκομωσία των βουλευτών στη Βουλή το ΚΚΕ κατέλαβε τα μπροστινα έδρανα της Αριστερής πτέρυγας όπως έπρεπε.
Δεν ξερω πως κατέληξαν σε αυτό αφού από όσα ακούγαμε και διαβαζαμε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε εκείνος αυτές τις θέσεις και το ΚΚΕ θα κατελάμβανε τα έδρανα ακριβως από πίσω, ενω ακούγονταν και σκέψεις να βγεί από την Αριστερή πλευρά!
Η λύση πάντως είναι απόλυτα σωστή αφού η θεση των κομμάτων δεν μπορεί να έχει σαν κριτήριο μόνο τους αριθμούς των τελευταίων εκλογών. Το κύριο κριτήριο πρέπει να έίναι ιδεολογικό και πολιτικό ενω δεν μπορεί η ιστορία όλων των προηγούμενων χρόνων να μπαίνει στην άκρη μόνο από μιά και μάλιστα εκβιαστική εκλογική μάχη.
Χωρίς να ξέρω το τι οδήγησε στο να συμφωνήσουν τα 3 κόμματα  να πάρει τελικά το ΚΚΕ τα μπροστινά αριστερά έδρανα,  πιστεύω ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα έπαιξε καποιο ρόλο, αφού αυτός κρίνει με βάση την κοινοβουλευτική παράδοση.
Σιγουρα η απόφαση δεν θα αρεσει στο ΣΚΑΙ και σε όποιον άλλον έλεγε χτές χαρούμενος ότι το ΚΚΕ "σπρώχνεται στα ορεινά"

Bόρειες και Νοτιες σαχλαμάρες

Πόλεμος Βορείων και Νοτίων στην Ευρώπη!
Και που δεν το ακούς. Κανάλια, ραδιόφωνα, ιντερνετ, εφημερίδες το επαναλαμβάνουν κι απο κεi φευγει καρφί για τα καφενεία και τα στέκια.
Οι πλούσιοι του Βορρά και οι φτωχοί του Νότου. Αυτό είναι το δίπολο της διαμαχης κι αν βρει κανείς άκρη αν  σημαίνει αυτό τίποτα να μου το πει κι εμένα. Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι με βάση το διαχωρισμό αυτό δεν ξερουν που να εντάξουν όχι μόνο την Ιρλανδία που είναι Βόρεια και "φτωχούλα"(όλοι οι Ιρλανδοί όπως και όλοι οι Έλληνες, Ιταλοί κλπ. είναι φτωχοί ως γνωστόν) αλλά κυρίως τη Γαλλία που δεν μπορούν να αποφασίσουν τι είναι Βορεια ή Νότια; Πλούσια ή φτωχή; Κέντρο ή περιφέρεια; Ειναι κι αυτός ο Ολάντ  που καραμπερδεύει τα πράγματα αφου ως εκπρόσωπος της "Αριστερής" ελπίδας στην Ευρώπη είναι εκπρόσωπος των φτωχων λαών, αλλά έλα που ο ίδιος είναι ζάμπλουτος εκατομμυριούχος...Οπότε βρες άκρη, που τον βάζεις τώρα.
Ολα αυτά βεβαια γίνονται γιατί προσπαθούν να κρύψουν πάση θυσία τη μεγάλη αλήθεια που είναι οτι όλα όσα συμβαίνουν δεν είναι τίποτα άλλο από μια τεράστια κρίση του καπιταλισμού που παίρνει καθε στιγμή ένα διαφορετικό προσωπο, φοράει ένα διαφορετικό ρούχο. Η αντίθεση όμως είναι πια όλο και πιο φανερή. Οι δυνάμεις του κεφαλαίου που προσπαθούν να σωσουν το τομάρι τους εναντίον των δυνάμεων της εργασίας που προσπαθούν να τους φορτώσουν το λογαριασμό.
Οι πλούσιοι καπιταλιστές, και όχι οι πλούσιες χώρες, εναντίον των φτωχών εργαζόμενων και όχι εναντίον των φτωχών χωρών, με ακόμη πιο απλά λόγια.
Τα μονοπώλια εναντίον των λαών. Ολα τα άλλα είναι πονηριές και προπετάσματα καπνού για να γίνει η μεγάλη έφοδος.
Μπορεί όμως να κρυφτεί αυτή η αλήθεια ή την βλέπει πλέον ακόμη κι ο εκπρόσωπος της φτωχής Ιταλίας ο πάμφτωχος Μπερλουσκόνι; Και καλά ο Μπερλουσκόνι, ο Ολάντ ή ο Σόρος που ξερουν αλλά φυσικά σφυρίζουν αδιάφορα, ο φτωχός της απέναντι πολυκατοικίας βλέπει τιποτα;
Πάντως για την ώρα το σύστημα τα καταφέρνει μια χαρά. Λίγο η φιλοευρωπαική, δηλ. φιλοΕΕ, Αριστερά, λίγο η πειστική για τα απλοικά μυαλά πατριωτική παραζάλη δίνουν χέρι βοήθειας και βάζουν πλάτη. Κι έτσι ο αντίπαλος παραμένει καλά κρυμμένος, ενώ οι λαοί επιτίθενται σε κόμματα, μνημόνια και άλλες σκιές και δέσμες φωτονίων πάνω στις οθόνες χωρίς να κοιτάζουν τις μηχανές προβολής και τις πηγές που τις εκπέμπουν.

Πες πες πάντα κατι μενει- Παλίρροιες λάσπης

Πραγματικά αισχρό το άρθρο του Γ. Λεονταρίτη στο «Παρόν» της Κυριακής, 24/6/2012 περί "νέας αποχής του ΚΚΕ" στο οποίο απαντα ο Ριζοσπάστης αναλυτικά με άρθρο με τίτλο "Ανιστόρητη προπαγάνδα"
Με λίγα λόγια πάντως αυτό που θα δούμε στη συνέχεια θα είναι η γκαιμπελικού τύπου προσπαθεια να δημιουργήσουν συνείδηση στο λαό, στους απλούς ανθρώπους που δεν το πολυψάχνουν, οτι το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές κλώτσησε την ευκαιρία για μια Αριστερή κυβέρνηση!
Δεν πα να μη βγαίνανε οι αριθμοί με τίποτα,  αφου ακόμη κι αν κανουμε την τραγική παραδοχή να θεωρήσουμε Αριστερά τη ΔΗΜΑΡ(!) το σύνολο έδινε 90 και έλειπαν άλλοι 60 για να δημιουργηθεί μια αδύναμη κυβερνηση με πήλινα πόδια, ενω τον Ιούνιο το συνολο εδωσε 100 βουλευτές! Αυτοί εκεί, θα το λένε με μανία κι όποιον πείσουν οτι το ΚΚΕ ξαναχτύπησε με άλλο ένα "ιστορικό λάθος"!
Θα έχει σίγουρα ενδιαφερον να δουμε τι σταση θα κρατησουν και αν θα στοιχηθούν τουλάχιστον οι πιο σοβαροί εκπρόσωποι του Συριζα σ'αυτό. Θα το εγκαταλείψουν; Θα το συνεχίσουν; Θα δουμε. Θα είναι σίγουρα αηδιαστικό πάντως αν επιμείνουν και υποθέτω ότι δεν θα αηδιάσουν μόνο οι φίλοι του ΚΚΕ.
Βεβαια μια κυβερνηση αλαλούμ "Αριστεράς" στηριγμένη σε βουλευτές απροσδιόριστης πολιτικής ταυτοτητας, που παρα πολλοί από αυτούς βλέπουν την πολιτική κυρίως σα δουλίτσα ακόμη κι αν γινόταν να δημιουργηθεί, θα ήταν σκέτο ναρκοπέδιο που θα κατέληγε σε καποια χωματερη της ιστορίας χωρίς αμφιβολία απογοητεύοντας φρικτά όσους έλπισαν
Αλλα θα μου πειτε αυτός δεν ήταν ο στόχος των "ευρύτερων" αστων υποστηριχτών της;
Ποιος ήταν δηλαδή ο στόχος; Η νίκη του λαού και η ανατροπή;
Μην τρελαθούμε κιόλας.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΚΚΕ:Κίνδυνοι πολέμου

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η κλιμακούμενη ένταση στη Μέση Ανατολή, με αιχμή την παραβίαση του εναέριου χώρου της Συρίας από τουρκικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε, η προσφυγή της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ και οι ιμπεριαλιστικές απειλές για επέμβαση στη Συρία και στο Ιράν, διαμορφώνουν πολύ επικίνδυνη κατάσταση, που εγκυμονεί κινδύνους νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή. Οι εξελίξεις αυτές εκφράζουν την όξυνση της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για τον έλεγχο των πρώτων υλών της περιοχής, τον έλεγχο των δρόμων μεταφοράς των εμπορευμάτων και των αγορών. Φανερώνουν πως η καπιταλιστική κρίση και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι πάνε χέρι χέρι κι απειλούν με νέες μεγάλες αιματοχυσίες τους λαούς.
Σ' αυτές τις συνθήκες το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα και επαγρύπνηση για:
  • Να μη συρθεί η Ελλάδα στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν, κι οι οποίοι θα έχουν τραγικές συνέπειες.
  • Να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση» που άμεσα ή έμμεσα εμπλέκει τη χώρα.
  • Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας. Να κλείσει τώρα!
  • Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια κι όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ.

Σχέσεις με ακροδεξιές οργανώσεις είχε η σπείρα της Καβάλας

Lenin Reloaded

 Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Η χθεσινή εξάρθρωση κυκλώματος στην Καβάλα τα μέλη του οποίου κατηγορούνται ότι διέπρατταν ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ΑΤΜ, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις αποκάλυψε και τη σχέση της σπείρας με ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή.

«Με αυτό το πουλί (οπλοπολυβόλο) στον ώμο και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι», ακούγονται να λένε σε συνομιλία τους μέλη της σπείρας σύμφωνα με τη δικογραφία όπως αποκάλυψε το ΕΘΝΟΣ σε ρεπορτάζ του ενώ η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι δεν έχει σχέση μαζί τους.

Πρώην καταδρομείς, εκπαιδευμένοι στη χρήση βαρέων όπλων, αδίστακτοι, εξαιρετικά επικίνδυνοι και σε στενή επαφή με τον ακροδεξιό χώρο κινούσαν τα νήματα της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα κατά την προχθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το πολυμελές κύκλωμα είχε έδρα την Καβάλα και πλούσια δράση στο ενεργητικό της στη Βόρεια Ελλάδα με συνολική «λεία» που προσεγγίζει τις 450.000 ευρώ. Διέθετε βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζε να τον χρησιμοποιήσει κατά των αστυνομικών. Στην επιχείρηση που οργάνωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων τους 22 από διάφορες περιοχές της Καβάλας κι ένας στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια, 19 όπλα (μεταξύ αυτών 4 καλάσνικοφ, 1 οπλοπολυβόλο, 6 καραμπίνες και 6 πιστόλια), χειροβομβίδα, πυροκροτητές, ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.

Δύο πρώην συμμαθητές μαζί με ένα φίλο ενός εξ αυτών αποτελούσαν τον ηγετικό «πυρήνα» της οργάνωσης και ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο διπλό «χτύπημα» της περασμένης εβδομάδας στο Ροδολίβος Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας. Μεταξύ των συληφθέντων βρίσκεται και ένας νεαρός Καβαλιώτης δικηγόρος που είχε αναλάβει τη νομική υποστήριξη της οργάνωσης, παρέχοντας συμβουλές έναντι αμοιβής 500 ευρώ κατ’ άτομο και οδηγίες για τη συνέχιση της δράσης τους και ένας Καβαλιώτης ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα που προμήθευε το κύκλωμα με αλεξίσφαιρα γιλέκα (ως αστυνομικός μπορούσε να τα αγοράζει χωρίς να κινεί υποψίες).

Η συνομιλία που αναφέρει το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΣ είναι αποκαλυπτική. Καταγράφηκε στις 16 Ιουνίου, δύο μέρες πριν από το διπλό «χτύπημα» σε Ροδολίβος Σερρών και Κεραμωτή Καβάλας και σε αυτή ακούγονται ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να μιλούν με ενθουσιασμό για το νέο τους απόκτημα, ένα όπλο, το οποίο κωδικοποιημένα αναφέρουν ως «πουλί», ή «μηχανάκι», ή «καρδερίνα», που «κελαηδάει».

Ως προμηθευτής αναφέρεται ο «Μπαμπάου». Οι κατηγορούμενοι περιγράφουν μια δοκιμή που έκαναν για τις δυνατότητες του όπλου, την οποία βιντεοσκόπησαν.

-«Ε έχουμε, έχουμε τέτοιο ρε; Εχουμε βίντεο με το πουλί να κελαηδάει. Για να το δειγματίσεις το πουλί. Αν το δεις θα πάθεις πλάκα».

-Τι έκανε; Το πήρε αγκαλιά; Το πήρε αγκαλιά;

-Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω. Κάτι τέτοιο» (γέλιο).

Στη συνέχεια, και μιλώντας ακόμη για το νέο όπλο που τους «αναβαθμίζει» επιχειρησιακά, κάνουν αναφορά και στη «Χρυσή Αυγή».

-«Ολους όσους θα ζητάνε εδώ λέει. Θα τους ξεκ….με μαλ.. λέει. Θα χάσουν τον ύπνο τους. Γι’ αυτό το τράβηξε φωτογραφίες το πουλί και βίντεο να κελαηδάει και τέτοια για να ‘χει να δείξει. Κατάλαβες; Λέει με αυτό το πουλί στον ώμο και την μπλούζα της «Χρυσής Αυγής» θα εξαφανιστούν όλοι».
Σχόλιο εδώ και τώρα :Αναβαθμισμένο παρακράτος με στόχο τι άραγε;. Ενδιαφέρεται κανεις από το επίσημο κράτος; Και τα ΜΜΕ ασχολούνται και πώς; Για να το πουλήσουν σαν σώου;

Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ: «Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ»: Προβοκάτορες στο τετράγωνο!


Οι άτιμες προβοκάτσιες που συνεχίζουν να συνδέουν τον υπογράφοντα με σάιτ τύπου «Νέα Σπορά» και με κείμενα τα οποία έχουν πάρει ήδη την απάντησή τους από τον «Ριζοσπάστη», συνεχίζονται.
Παρ' ότι από το περασμένο Σάββατο κατήγγειλα ως «προβοκάτορες» τους ιθύνοντες της ιστοσελίδας «Ενωση Οπαδών για την ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς» που διακινούν τις παραπάνω συκοφαντίες (σσ: οι ίδιοι αυτοσυστήνονται και ως «Ενωση Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ), οι «κύριοι» αυτοί επανήλθαν προσθέτοντας νέες βρωμιές, ισχυριζόμενοι μάλιστα - παρά την πεντακάθαρη διάψευσή μου - ότι τα προβοκατόρικά τους «δικαιώθηκαν»!
Βάζοντας τελεία (και παύλα) στη συνομιλία μου με αυτά τα ανώνυμα «κουκουλοειδή» έχω να πω τα εξής:
Οταν κάποιον τον αποκαλείς «προβοκάτορα» και εκείνος «ανοίγει ομπρέλα», «σκουπίζεται» και εξακολουθεί τις αθλιότητες, υποστηρίζοντας ότι «δικαιώθηκε» (!), τότε είναι προφανές ότι δεν πρόκειται για «απλό» προβοκάτορα, αλλά για προβοκάτορα στο τετράγωνο!
Μήπως, τώρα, «κύριοι» της «Ενωσης Οπαδών της ΣΥΡΙΖΑ», συνεννοηθήκαμε;

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Βουτούμι- Μην πάτε...

Τα χάλια της παραλίας φαίνονται. Δε χρειάζονται λογια...οπότε μην πάτε.
Παντως αν κανετε το "λαθος" προτιμειστε να μην είναι Αυγουστος γιατί δε θα βαλετε ούτε πετσέτα.
Ε ρε καλοκαίρι που μας χρειάζεται....

Δε σας είπα που είναι; Σιγά να μη σας πώ. Αντε καλά, Αντίπαξοι...το κάρφωσα.

Ακόμη κι ο Μπερλουσκόνι...

Ακόμη κι ο καραδεξιός Μπερλουσκόνι δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τη σωτηρία της Ιταλίας και λιγότερο για τη σωτηρία του ευρω και της ΕΕ.
Με διαρκείς δηλώσεις τα χώνει και στο ευρώ και στην πολιτική της ΕΕ, μιλάει για τη λιρέτα, και λέει πως "δεν βλέπει αρνητικά μια αποχώρηση της Γερμανίας από την Ευρωζώνη".
Ετσι ακομη κι αυτός σπαει λίγο τον τοίχο του  φιλοΕΕ αισθήματος που χτίζεται ακόμη και εκβιαστικά παντού αλλά και στην Ελλάδα. Σπαει την αντίληψη που προσπαθούν να μας καρφωσουν στο μυαλό ότι η ΕΕ είναι η μόνη λύση και ότι η σωτηρία μόνο από κει μπορεί να προκύψει.
Οι διάφοροι σοσιαλδημοκράτες και  "Αριστεροί" τι κάνουν;
Ορκους στο ευρώ και κοροιδεύουν τους λαούς με την "Ευρώπη των λαών" που την ταυτίζουν με την ΕΕ; Τι ξεφτίλα είν'αυτή ρε γαμώ το;
Για να υπάρξει Ευρώπη των λαών πρεπει οι λαοί να παρουν την τύχη τους στα χέρια τους, ή μήπως όχι;
Από τον ουρανό θα πεσει κι αυτή μαζί με τη σωτηρία;

Οταν δουν τους λαούς να κοιτάζουν προς τα δεξιά και το φασισμό, τοτε θ'αρχίσουν να καταλαβαίνουν τι κάνουν;

Οσο για τους δικούς μας φιλοευρωπαιστές Αριστερούς που ισχυρίζονται πως αποτελούν τη συνεχεια της παράδοσης της ΕΔΑ, να τους θυμίσουμε οτι η ΕΔΑ ουδέποτε υπήρξε φιλοΕΟΚική και βεβαια πάντα ήταν αντιΝΑΤΟική και αντιιμπεριαλιστική.
Αριστερός που δεν καταγγέλει και δεν πολεμάει ένα θεσμό ενδυνάμωσης των μονοπωλίων όπως η ΕΕ που πίνει αίμα λαών και το μεταγγίζει σε καταρρέοντες καπιταλιστικους λογαριασμούς για να τους σώσει ας σκεφτεί τι είδους αριστερός είναι.

Κυβέρνηση... «λαοκρατίας» - Ν.Μπογιόπουλος

1   (Ριζοσπάστης)

«Αφεντικό μας είναι ο λαός», ισχυρίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς απευθυνόμενος στα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Δεδομένης, δε, της μνημονιακής πολιτικής κατεύθυνσης και του εν γένει ταξικού προσανατολισμού της νέας κυβέρνησης, βάσιμα μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι
κατά τον πρωθυπουργό και όσους απαρτίζουν την κυβέρνησή του, από τη στιγμή που το «αφεντικό» τους είναι ο «λαός»,
τότε
η έννοια «λαός», όπως αυτοί την αντιλαμβάνονται, αρχίζει και τελειώνει στους εξής:
Βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές, εργολάβοι, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Ομπάμα, Μέρκελ, Ολάντ, Σόιμπλε, Λαγκάρτ, Γιούγκερ και Ολι Ρεν με ολίγον από Μπαρόζο...
2
Αντιγράφουμε την είδηση όπως μεταδόθηκε χτες από το «capital.gr»:
«"Πάγο" στις συζητήσεις περί φορολόγησης της ναυτιλίας έβαλαν σήμερα, μιλώντας σε άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους, τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης, όσο και ο υφυπουργός, Γιώργος Βερνίκος.
Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται αυτή η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ενέργειες όπως η κατά αποκοπή φορολόγηση του κάθε ελληνόκτητου πλοίου, ενώ
ο, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, υφυπουργός δήλωσε ότι κάθε συζήτηση για φορολογία πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της να μην πλήττει την επιχειρηματικότητα του κλάδου».
*
Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια χαρακτηριστική απόδειξη ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, άρχισε να «εργάζεται».
Και ταυτόχρονα συνιστά μια ισχυρή ένδειξη τόσο του είδους όσο και του μεγέθους της αλήθειας που κρύβει η πρώτη πρωθυπουργική δήλωση (σ.σ.: «αφεντικό μας είναι ο λαός»...) κατά τον χαιρετισμό του προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Πρόβλεψη εφιάλτης για ύφεση 9,14%!!!

Τι έχουν να πουν όσοι μιλούσαν για φως στην ακρη του τούνελ πριν από μερικούς μήνες;
Η πρόβλεψη του ΚΕΠΕ για ύφεση εφιάλτη 9,14%(!!) στο Γ τρίμηνο τα λέει όλα.
Πουλούσαν παραμύθι χωρις προηγούμενο χωρίς να δίνουν δεκάρα για την πραγματική εξέλιξη που  βεβαια ήξεραν αφού ακόμη κι εμείς οι χωρίς τίτλους και ερασιτεχνικά ασχολούμενοι με την οικονομία είμασταν σίγουροι οτι οδηγούμασταν σε τραγική ύφεση.
Ολα όσα έλεγε ο κ.Βενιζέλος και οι προπαγανδιστες της πολιτικής τους ήταν σενάρια φαντασίας. Θυμόσαστε μετά τον Οκτώβριο όταν έλεγαν "τωρα θα εγκαταλείψουμε την προσπαθεια λίγο πριν το τέλος;"
Τωρα το τελος και το φως στην άκρη του τούνελ δείχνει πως δεν είναι παρά νεο βαθύτερο σκοαδι χωρις κανενα σημάδι διεξόδου.
Ενα ειναι σίγουρο. Τα πρώτα φωτεινά σημαδια θα φανούν μόνο οταν ο λαός συνειδητοποιώντας το ρόλο του εμφανιστεί πραγματικα στο προσκήνιο και τους απειλήσει πραγματικά.
Να πως παρουσιάζει την κατάσταση και την πρόβλεψη του ΚΕΠΕ το  capital.gr

"Μεταφέρεται για μία ακόμη φορά η έξοδος από το τούνελ της ύφεσης, σύμφωνα με νέα την τριμηνιαία  έκθεση για τις Οικονομικές Εξελίξεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), του ερευνητικού οργάνου του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το ΚΕΠΕ εκτιμά ότι η ύφεση θα εκτιναχθεί έως το 9,14% το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος) από 6,54% το πρώτο τρίμηνο και  6,87% το δεύτερο τρίμηνο που τώρα ολοκληρώνεται. Μικρότερη ύφεση (4,25%) αναμένεται για το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Στο σύνολο του 2012 η ύφεση υπολογίζεται πλέον αντί για περίπου 5% που ανέμενε η κυβέρνηση και η ΕΕ ότι θα είναι πολύ υψηλότερη, θα εκτιναχθεί στο 6,7% "


Οι "φίλοι" του Σύριζα... ξεπερνάνε τα όρια

 Περί των γνωστών "επιθέσεων φιλίας" ο λόγος που σιγά σιγά θα δείξουν πόσο φιλικές ήταν.
Ο Συριζα Αχαίας έβγαλε μια "πολύ φιλική" απαντητική επιστολή στην αντίδραση του ΚΚΕ στις γνωστές προβοκάτσιες περί επώνυμων διαφωνούντων στελεχών που δεν προήλθαν από άγνωστο ανώνυμο χώρο αλλά από το σάιτ του ΕΟΣ(ένωση οπαδών του Συριζα). Επίσης η ανακοίνωση διαμαρτυρόταν για τις επίσης γνωστές συκοφαντικές θέσεις που αφού έκαναν καλή δουλειά σε όλη τη διάρκεια των εκλογών δεν έμειναν κρυφές ούτε μετά,  υποστηρίζοντας επωνύμως και σε τηλεοπτικές εκπομπές, ότι για το ότι δεν κέρδισε ο Συριζα τις εκλογές ΄"έφταιγε το ΚΚΕ"!! Εχουμε απαντήσει στο γελοίο αυτό επιχείρημα και δε χρειάζεται να το ξαναπιάσουμε από την αρχή. Είπαμε επίσης οτι αν θελει κανεις να καταλάβει ποιός δέχτηκε επίθεση θα το δει εκ του αποτελέσματος.Την επίθεση τη δέχχτηκε αυτός που μάτωσε. Ολα τα άλλα είναι μπουρδολογία.
Εχει σημασία όμως πως απάντησε ο Συριζα βγάζοντας κυριολεκτικά αφρούς και αποδεικνύοντας και επιβεβαιώνοντας ό,τι έλεγε το ΚΚΕ Αχαίας.
Να λοιπόν πόσο φιλικη είναι η στάση τους. Λέει η απάντηση:

"Έτσι και αλλιώς σε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο και όχι μόνο, σε αγαστή συνεργασία με τις δυνάμεις της συντήρησης ντόπιες και ξένες (το ΚΚΕ όλα αυτά!!) έκανε ότι ήταν δυνατόν για να διαστρεβλώσει, διαβάλλει και κατασυκοφαντήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ"

 "Μας λυπεί όμως το γεγονός ότι, παρά τα λαϊκά μηνύματα της κάλπης και όχι μόνο, συνεχίζουν την ίδια διασπαστική πολιτική του λαϊκού και εργατικού κινήματος, την ώρα που απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα και σύμπραξη στις κοινωνικές διεκδικήσεις. Η λογική του όλα ή τίποτα, όταν το όλα, δηλαδή η κομμουνιστική επανάσταση που διατείνονται ότι επιδιώκουν, είναι πολύ μακριά, τότε εκ του ασφαλούς οδηγεί στο τίποτα, δηλαδή στην επερχόμενη εξαθλίωση του Λαού από τον σπαρασσόμενο από βαθύτατη κρίση Καπιταλισμό, αλλά  σθεναρά αντιστεκόμενο και για αυτό πολύ περισσότερο επικίνδυνο. Αν η στάση αυτή δεν βάζει πλάτη στην αντίδραση των χρηματοπιστωτικών συμφερόντων της τρόικας και των ντόπιων υπηρετών τους, ας αναρωτηθεί ο καθένας τι κάνει."

Λέει λοιπόν ο Συριζα οτι το ΚΚΕ ήταν σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα για να κατασυκοφαντήσει...,οτι διασπάει το κίνημα, οτι δεν παλεύει για τα σημερινά προβλήματα αλλά για όλα η τίποτα(!) και έτσι οδηγει στο τίποτα(και ποιος δεν το είπε από τον εκτός ΚΚΕ χώρο, από τους τηλεσταρ δημοσιολόγους μέχρι τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και όλους τους άλλους "αγωνιστές" του λαού), κι ότι  βαζει πλάτη στην αντίδραση(!!!). Σκέτη αηδία, σκέτο γνήσιο αντιΚΚΕ μίσος. Οταν το μίσος φτάνει στα άκρα και καταντάει να λέει όλα αυτά για τους κομμουνιστές τι να σκεφτεί κανείς εκτός από το ότι θέλουν να τους κλείσουν το στόμα;

Το αστείο είναι οτι η ανακοίνωση του Συριζα τελειώνει λέγοντας πως "στον αγώνα δεν περισσεύει κανείς"...
Κανείς εκτός από το ΚΚΕ. Αυτό όχι μόνο περισσεύει αλλά ενοχλεί κιόλας  τον όλο και πιο συνετό Συριζα. Φωνάζει ο κλέφτης... που λεει κι η παροιμία.

 *Στη φωτο επάνω μερικές από τις 100άδες χιλιάδες λαού που κινητοποίησε το ΚΚΕ στο τεράστιο συλλαλητήριο στις  12 Φλεβάρη με καθημερινές εξορμήσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις γειτονιές της Ελλάδας όχι βεβαια για την "κομμουνιστική επανάσταση". Η γνωστή "διασπαστική" πολιτική του ΚΚΕ που "οδηγεί στο τίποτα" και "βαζει πλάτη στην αντίδραση". Σα δε ντρέπονται λέω γω...

Ο λοχίας Χίμμελστος κυβερνά το Ράιχσταγκ! (πριν να το κάψει)...


Μέρκελ: «Στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες καλλιεργούνται ψευδαισθήσεις».

Προφανώς η σιδηρά κυρία της «Σιδερένιας Φτέρνας» που άρχει στην Ευρωπαϊκή Ενωση αναφέρεται με αυτήν της την απόφανση στο ενδεχόμενο των διαπραγματεύσεων

μεταξύ εντολέων και εντολοδόχων,

μεταξύ Επικυριάρχων και Τοποτηρητών,


τέτοιες διαπραγματεύσεις όντως δεν συνηθίζονται και κατά τούτο έχει δίκιο η αξιότιμη ϋμπεργκρουπενφύρερ -  διαπραγματεύεται ο τσιφλικάς με τον κολλίγο;

Αλλά, αν κάποιος ουδεμία πράγματι ψευδαίσθηση καλλιεργεί στην Ελλάδα, αυτός είναι η ίδια η πραγματικότης: «Μέσα σε 15 μόνον ημέρες», από τις 15 Μαΐου τρέχοντος έτους έως το τέλος του ιδίου μηνός, «υπογράφηκαν στη χώρα μας 20.571 ατομικές συμβάσεις εργασίας με μείωση αποδοχών έως 50%» (Real news 24/6/2012, ρεπορτάζ της κυρίας Αργυρώς Μαρουλή υπό τον τίτλο «Κατέρρευσαν οι μισθοί σε 15 ημέρες»).


Αυτή είναι η πραγματικότητα! μπορεί η Διαπλοκή να υπαγορεύει πολιτική κάθε μέρα στους πειθήνιους υπηρέτες της χρησιμοποιώντας ευφημισμούς απειλές, αναλόγως), αλλά


ψευδαισθήσεις κι αυταπάτες δύνανται πλέον να έχουν, μόνον όσοι μπορούν να ανέχονται διά αυτού του τρόπου τις επιλογές τους.

Οχι βεβαίως οι φοροφυγάδες ή τα λαμόγια, αλλά όλοι εκείνοι που αντί να αρχίσουν πλέον να καταδιώκουν τα εν λόγω λουλούδια, για μιαν ακόμη φορά έκαναν πίσω και προτίμησαν την ασφάλεια εκείνου που ο Πολύφημος θα φάει τελευταίον.


Ομως όχι! Η κυρία Μέρκελ δεν είναι η αιτία του κακού, είναι ένα απ’ τα κύρια συμπτώματά του.

Στο τελευταίο του τεύχος το βρετανικό περιοδικό «New Statesman» υπό τον τίτλο «Η μανία της Ανγκελα Μέρκελ καταστρέφει την Ευρώπη» περιγράφει τη Γερμανίδα Καγκελάριο ως «τη χειρότερη ηγέτιδα της χώρας της μετά τον Χίτλερ».

Μάλιστα, με γλαφυρό ύφος γράφει: «Ποιος ηγέτης αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια τάξη και την ευημερία; Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ; Λάθος. Ο Ισραηλινός πρόεδρος Βενιαμίν Νετανιάχου; Οχι. Ο Κιμ της Βόρειας Κορέας; Λάθος και πάλι. Η απάντηση είναι: μία ηπίων τόνων φαν της όπερας και πρώην χημικός. Ναι, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ».

Είναι λοιπόν η Μέρκελ ο «νταής της γειτονιάς» όπως τη χαρακτηρίζει παρακάτω ο «New Statesman», είναι η Καγκελάριος με το ναζιστικό κράνος και το χιτλερικό μουστακάκι, όπως αρχίζουν να την παρουσιάζουν πλέον οι γελοιογράφοι ακόμα και μέσα στην ίδια την Γερμανία;

Είναι!

Αλλά γιατί είναι;

Διότι εκφράζει ένα σύστημα που εκφασίζεται.

Πώς εκφασίζεται; Με την απαγόρευση, για παράδειγμα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (από την Απρίλιο του 2010) στα Ελληνικά Ναυπηγεία να κατασκευάζουν και να επισκευάζουν πλοία!

Είναι αυτό εκφασισμός της Ευρώπης;

Εσείς τι λέτε ότι είναι μια πολιτική που οδηγεί στον οικονομικό μαρασμό, στην υποβάθμιση ολόκληρων κρατών σε ειδικές οικονομικές ζώνες, όταν


ακόμα και ορισμένοι τραπεζίτες διαπιστώνουν το οφθαλμοφανές: την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού σε όλη την Ευρώπη, όχι μόνον ως απότοκο της χρεωκοπίας των μεταμοντερνικών μύθων που παρήγαγαν οι ελίτ, αλλά δεν κατανάλωναν οι κοινωνίες, όσον κυρίως


της άγριας ταξικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Η φράου Μέρκελ, σήμερα είναι αύριο δεν είναι.

Η  πολιτική όμως που εκφράζει η κυρία Μέρκελ μπορεί να φθάσει την Ευρώπη στα άκρα της αντοχής των πολιτών και τα κράτη σε έναν ακόμα πόλεμο αναδιανομής ισχύος και πλούτου.

Επ’ αυτού ακριβώς του σημείου η μορφή της κυρίας Μέρκελ καθίσταται δραματική, διότι δίνει στο όλο δράμα μια «γερμανική απόχρωση» άκρως τραγική.

Οχι διότι η Μέρκελ μοιάζει στον Χίτλερ,

αλλά διότι μοιάζει ανατριχιαστικά στο υπόστρωμα που γέννησε τον χιτλερισμό.

Καθ’ ότι η κυρία Μέρκελ μοιάζει πολύ με τον λοχία Χίμμελστος, την γκροτέσκ εκείνη φιγούρα του «Ουδέν Νεώτερον απ’ το Δυτικό Μέτωπο» με την οποίαν ο Εριχ Μαρία Ρεμάρκ περιγράφει τον στενόμυαλο, ρηχόκαρδο και σχολαστικό εκείνον ανθρωπάκο που αποτελεί την πρώτη ύλη του φασισμού. Τον

βλάκα με τη νεκρή ψυχή που ως λοχίας στο μέτωπο δεν ενδιαφερόταν αν θα σκοτωθούν οι άντρες του, αλλά αν θα σκοτωθούν με γυαλισμένες μπότες.


Η φράου, ή μάλλον η μανδάμ Μέρκελ ενδιαφέρεται για τις γυαλισμένες μπότες, τους φόνους τους διατάζουν άλλοι - η Μέρκελ είναι αναλώσιμη, η πολιτική που επιβάλλει ο καπιταλισμός όμως με τη Μέρκελ στην αιχμή του δόρατος σήμερα ή κάποιο άλλο υποχείριο αύριο είναι σταθερή και σαφώς προσανατολισμένη. Στη δήωση, στην απομύζηση και στη λεηλασία.

Η Ελλάδα, για παράδειγμα, στραγγαλίζεται με τα κλειστά της ναυπηγεία μόνον εις όσα αφορούν τους εργάτες της και την ανεξαρτησία της - οι φοροφυγάδες της όμως


τα λαμόγια, οι αεριτζήδες, η Διαπλοκή και η Διαφθορά όχι μόνον δεν βλάπτονται απ’ αυτήν την πολιτική, αλλά αντιθέτως ωφελούνται.


Συνεχίζουν να πλουτίζουν

κι έτσι μπορούν να ’χουν οι Γκαουλάιτερ, Κουίσλινγκ...