Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Η ώρα της αλήθειας και της Τρόικας

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει.
Η κυβέρνηση έδωσε ένα κάποιο στίγμα προθέσεων και εξαγγελιών με στόχους όπως η διαπραγμάτευση του μνημονίου. Εδωσαν επίσης και κάποιες γραμμές που έχουν να κάνουν με την εγκατάλειψη των απολύσεων στο Δημόσιο, κάποιες αλλαγές στα εργασιακά και άλλα που ακούγονται θετικά στα αυτιά των απελπισμένων.
Αυτά όλα βεβαια τα εχουμε ξανακουσει ακόμα κι από το ΠΑΣΟΚ και το Βενιζέλο που διαβεβαίωνε οτι "δεν υπάρχουν νεα μέτρα" τον καιρό των μεγάλων σφαγών. Τα έλεγαν όμως την ίδια στιγμή που στα διπλανά γραφεία σχεδίαζαν τα νεα μέτρα!  Σημερα ακούσαμε από τον Π.Ψωμιάδη να κραυγάζει "δεν πάει άλλο, δεν μπορεί να πληρώνει συνέχεια ο λαός..." και άλλα τέτοια. Ποιος όμως ξεχνάει ότι ακριβώς αυτά ήταν και τα λόγια του Γ.Παπανδρέου ακριβώς μετά την εκλογή του και μάλιστα με 44,5% το 2009.
Σε λίγες μερες έρχεται και πάλι η Τρόικα. Με δηλώσεις έχει κανει καθαρό το ότι απαιτεί από την Ελλάδα τήρηση των δεσμέυσεων.
Θα δουμε λοιπόν πόσο εννοούν αυτά τα λίγα που εξαγγέλουν. Θα δούμε ακόμη ποιο είναι το σχέδιο για την ανάδειξη των νεων φορέων εκπροσώπησης των συμφερόντων της αστικής τάξης.
Θα δούμε πόσο εφικτό είναι να γίνει ανθρώπινος ο καπιταλισμός σε κατάσταση κρίσης όπως τάζουν στο λαό όλοι πλην ΚΚΕ.
Θα δούμε αν μπορεί να λυθεί οτιδήποτε χωρίς την πάλη και τη δυναμική παρέμβαση του λαού.
Θα δούμε πολλά ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου