Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Καταδίκη για χρηματιστηριακό παιχνίδι για τον υφυπουργό Γ.Βερνίκο!

Η υπόθεση της καταδίκης και του προστίμου στον υφ. Ναυτιλίας Γ.Βερνίκο για χρηματιστηριακό παιχνίδι πριν μερικά χρόνια δεν είναι καθόλου άγνωστη στους παροικούντες την Σοφοκλέους. Είναι να απορεί κανείς λοιπόν με την επιλογή του Α. Σαμαρά τη στιγμή μάλιστα που είναι φανερές και οι κόντρες και διαμάχες για τις θέσεις των υπουργείων. Περίμεναν αλήθεια οτι δε θα γινόταν ντόρος με κάτι τέτοιο; 

Η υπόθεση αφορά στην μετατροπή "δι εξαγοράς" της υγιούς  "Βερνίκος Κότερα" στο  εκκοκιστήριο "Λεβεντάκης textiles" που αμέσως μετά όπως αποδείχτηκε ήταν χρεωκοπημένη εταιρεία, που αφού τέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης κατόπιν βγήκε από το Χρηματιστήριο με αποτέλεσμα βεβαια κάποιες χιλιάδες επενδυτών που είχαν πιστέψει στις "νόμιμες" ανακοινώσεις να χάσουν τα λεφτά τους.

Επειδη τυχαίνει να γνωρίζουμε την υπόθεση αν χρειαστεί θα επανέλθουμε. 

Να πως παρουσιάζει το θέμα το Zougla.gr

 

Τα οργανα ξεκινησαν χωρις να συμπληρωσουν 24 ωρες κυβερνησης !


Δικαστική εκκρεμότητα του Υφυπουργού Ναυτιλίας

Ηθικό ζήτημα και άρα πολιτικό θέμα προέκυψε μετά από την αποκάλυψη από την τηλεοπτική εκπομπή

«Κίτρινος Τύπος» του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου της καταδίκης του Υφυπουργού, Γιώργου Βερνίκου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε πρόστιμο ύψους 200.000 ευρώ.

Η αποκάλυψη βασίστηκε σε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο κ. Βερνίκος καταδικάστηκε στην καταβολή του προστίμου τον Δεκέμβριο του 2009. Έκτοτε και μετά από προσφυγή του Γιώργου Βερνίκου η υπόθεση εκκρεμεί στα δικαστήρια.


Το ηθικό ζήτημα προκύπτει από την στιγμή που αφενός ο κ. Βερνίκος παραδέχεται πώς δεν ενημέρωσε προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την εκκρεμότητα ως όφειλε και αφετέρου διότι η υπόθεση αυτή που αφορά εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο Αθηνών δεν έχει τελεσιδικήσει.


Ο κ. Γιώργος Βερνίκος φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» και απάντησε στα ερωτήματα που του ετέθησαν. Παραδέχτηκε ωστόσο πώς δεν ενημέρωσε ο ίδιος τον πρωθυπουργό για την υπόθεση του και δήλωσε πώς δεν γνωρίζει αν η υπόθεση είναι εις γνώσιν του κ. Σαμαρά.


Είναι προφανές πώς κατόπιν όλων όσων ειπώθηκαν στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» προκύπτει ζήτημα ηθικής τάξης. Πώς, ενώ εκκρεμεί υπόθεση στα δικαστήρια και ανεξάρτητα από το εάν ο σημερινός Υφυπουργός είναι ένοχος ή αθώος ως προς την καταδίκη του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο κ. Βερνίκος τοποθετείται σε κυβερνητική θέση; Η ενέργεια αυτή από μόνη της μπορεί λογικά να εκληφθεί ως επιβράβευση (αν και εφόσον έχει διαπιστωθεί τελεσιδίκως παρανομία) ή ακόμη χειρότερα,ως άλλη μία ένδειξη ελλείμματος ελέγχου εντός του συστήματος εξουσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου