Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Κασσάνδρα και ο ΣΥΡΙΖΑ;

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση είναι όμηρος του Μνημονίου Από την ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του Γρ.Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Κάθε διαπραγμάτευση με τους δανειστές είναι εξαρχής υπονομευμένη και οι συζητήσεις με την τρόικα απλά παρατείνουν το μαρτύριο της σταγόνας για το δοκιμαζόμενο λαό μας»
Η νέα κυβέρνηση είναι όμηρος της απαρέγκλιτης εφαρμογής του μνημονίου...».

Το μόνο που αξιζει να αναρωτηθεί κανείς είναι το αν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε με την ίδια γλώσσα για τη διαπραγμάτευση πριν τις εκλογές.
Γιατι αν θυμαμαι καλά μόνο το ΚΚΕ προδίκαζε τοτε οτι καθε διαπραγμάτευση ειναι υπονομευμένη από πριν, και τότε καταδικαζόταν ή χλευαζόταν σαν Κασσάνδρα που "δεν άφηνε ελπίδα και προοπτική".Και βεβαια αφου το  ελεγαν όλοι, από πολιτικούς ολης της γκάμας μεχρι όλους τους τηλεπαρουσιαστές τί να έκανε κι ο λαός, το πίστεψε. Το ΚΚΕ δεν έδινε ελπίδα ενω η διαπραγμάτευση είχε πιθανότηες.
Τωρα όμως που είναι η ώρα της αλήθειας  τα πράγματα αλλάζουν. Λίγη αλήθεια σε τέτοιες στιγμές δεν βλάπτει. Τι θα έκαναν δηλαδή; Θα άφηναν να επιβεβαιωθεί μόνο το ΚΚΕ επειδή το έλεγε; Ε λοιπόν τώρα το λέει κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλο εννοούσε τότε...
Αλλωστε είπαμε ότι το θέμα δεν είναι ακριβώς η διαπραγμάτευση αλλά ο διαπραγματευτής.
Αν είναι κακός όπως τώρα, χάνουμε πολλά, αν είναι καλός όπως ας πουμε ο Συριζα χάνουμε λίγα. Στο τέλος όμως όπως λέει η κοινή λογική και το ΚΚΕ τα ΄χανουμε ολα και με τους δύο.
Βέβαια η λύση που λέγεται οργανωμένη αντίσταση του λαού ήταν μπελάς που άλλοι απέφυγαν πριν τις εκλογές και μόνο το ΚΚΕ αποφάσισε να προτείνει και να πληρώσει ακριβά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου