Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Προκλήσεις της εργοδοσίας στην Ελληνική Χαλυβουργία


black bedlam


Κάθε Πέμπτη βράδυ οι απεργοί της Ελληνικής Χαλυβουργίας προμηθεύονται τρόφιμα με φορτηγό του ΠΑΜΕ.  Έτσι και σήμερα. Η εργοδοσία όμως αυτή τη φορά στη προσπάθειά της να σπάσει την απεργία και να τρομοκρατήσει τους απεργούς αλλά και τους αλληλέγγυους είχε δώσει εντολή στους σεκιούριτι να μην επιτρέψουν την είσοδο του φορτηγού στο χώρο του εργοστασίου. Παρ' όλα αυτά το φορτηγό μπήκε. Κάποιος καλοθελητής όμως φρόντισε να "ενημερώσει"! Φεύγοντας το φορτηγό μπλοκαρίστηκε, δεν του επιτράπηκε δηλαδή να βγει, και σε χρόνο μηδέν, σα να το ...περιμένανε,  εμφανίστηκαν ο επικεφαλής της εταιρείας σεκιούριτι μαζί με περιπολικό. Απείλησαν τον οδηγό του φορτηγού με σύλληψη και μήνυση γιατί λέει μπήκε παράνομα στο χώρο του εργοστασίου.
Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν φυσικά άμεσα και το φορτηγό έφυγε. Αναμένουν την επιστροφή του με κι άλλα τρόφιμα. Απ' ότι μας είπαν μέχρι πριν από λίγο (12:10) δεν γνωρίζαν ακόμη αν θα προχωρήσουν οι μηνύσεις. Προς το παρών είναι μαζεμένοι εκεί αρκετοί εργάτες απεργοί και τα πράγματα είναι ήσυχα.
Το "ήσυχα" βέβαια είναι σχετικό μετά από τόσους μήνες απεργίας και με την εργοδοσία όχι μόνο αδιάλλακτη αλλά να προσπαθεί να δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις έντασης και διαίρεσης των εργαζόμενων.
Θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να το λέμε όσο διαρκεί αυτός ο αγώνας, την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της Χαλυβουργίας.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ.

 πηγή: Αντίσταση στις γειτονιές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου