Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Σχέσεις με ακροδεξιές οργανώσεις είχε η σπείρα της Καβάλας

Lenin Reloaded

 Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Η χθεσινή εξάρθρωση κυκλώματος στην Καβάλα τα μέλη του οποίου κατηγορούνται ότι διέπρατταν ληστείες σε τράπεζες, εκρήξεις σε ΑΤΜ, επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, διακίνηση όπλων, ναρκωτικών και εκβιάσεις αποκάλυψε και τη σχέση της σπείρας με ακροδεξιές οργανώσεις που δρουν στην περιοχή.

«Με αυτό το πουλί (οπλοπολυβόλο) στον ώμο και την μπλούζα της Χρυσής Αυγής θα εξαφανιστούν όλοι», ακούγονται να λένε σε συνομιλία τους μέλη της σπείρας σύμφωνα με τη δικογραφία όπως αποκάλυψε το ΕΘΝΟΣ σε ρεπορτάζ του ενώ η Χρυσή Αυγή τονίζει ότι δεν έχει σχέση μαζί τους.

Πρώην καταδρομείς, εκπαιδευμένοι στη χρήση βαρέων όπλων, αδίστακτοι, εξαιρετικά επικίνδυνοι και σε στενή επαφή με τον ακροδεξιό χώρο κινούσαν τα νήματα της πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε στην Καβάλα κατά την προχθεσινή μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Το πολυμελές κύκλωμα είχε έδρα την Καβάλα και πλούσια δράση στο ενεργητικό της στη Βόρεια Ελλάδα με συνολική «λεία» που προσεγγίζει τις 450.000 ευρώ. Διέθετε βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζε να τον χρησιμοποιήσει κατά των αστυνομικών. Στην επιχείρηση που οργάνωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν συνολικά 23 άτομα, εκ των οποίων τους 22 από διάφορες περιοχές της Καβάλας κι ένας στην Αθήνα, ενώ αναζητούνται άλλα επτά άτομα για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 266.000 ευρώ και 3.000 δολάρια, 19 όπλα (μεταξύ αυτών 4 καλάσνικοφ, 1 οπλοπολυβόλο, 6 καραμπίνες και 6 πιστόλια), χειροβομβίδα, πυροκροτητές, ρούχα της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά.

Δύο πρώην συμμαθητές μαζί με ένα φίλο ενός εξ αυτών αποτελούσαν τον ηγετικό «πυρήνα» της οργάνωσης και ήταν αυτοί που άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά αστυνομικών στο διπλό «χτύπημα» της περασμένης εβδομάδας στο Ροδολίβος Σερρών και στην Κεραμωτή Καβάλας. Μεταξύ των συληφθέντων βρίσκεται και ένας νεαρός Καβαλιώτης δικηγόρος που είχε αναλάβει τη νομική υποστήριξη της οργάνωσης, παρέχοντας συμβουλές έναντι αμοιβής 500 ευρώ κατ’ άτομο και οδηγίες για τη συνέχιση της δράσης τους και ένας Καβαλιώτης ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα που προμήθευε το κύκλωμα με αλεξίσφαιρα γιλέκα (ως αστυνομικός μπορούσε να τα αγοράζει χωρίς να κινεί υποψίες).

Η συνομιλία που αναφέρει το ρεπορτάζ του ΕΘΝΟΣ είναι αποκαλυπτική. Καταγράφηκε στις 16 Ιουνίου, δύο μέρες πριν από το διπλό «χτύπημα» σε Ροδολίβος Σερρών και Κεραμωτή Καβάλας και σε αυτή ακούγονται ηγετικά στελέχη της οργάνωσης να μιλούν με ενθουσιασμό για το νέο τους απόκτημα, ένα όπλο, το οποίο κωδικοποιημένα αναφέρουν ως «πουλί», ή «μηχανάκι», ή «καρδερίνα», που «κελαηδάει».

Ως προμηθευτής αναφέρεται ο «Μπαμπάου». Οι κατηγορούμενοι περιγράφουν μια δοκιμή που έκαναν για τις δυνατότητες του όπλου, την οποία βιντεοσκόπησαν.

-«Ε έχουμε, έχουμε τέτοιο ρε; Εχουμε βίντεο με το πουλί να κελαηδάει. Για να το δειγματίσεις το πουλί. Αν το δεις θα πάθεις πλάκα».

-Τι έκανε; Το πήρε αγκαλιά; Το πήρε αγκαλιά;

-Δεν το πιστεύω, δεν το πιστεύω. Κάτι τέτοιο» (γέλιο).

Στη συνέχεια, και μιλώντας ακόμη για το νέο όπλο που τους «αναβαθμίζει» επιχειρησιακά, κάνουν αναφορά και στη «Χρυσή Αυγή».

-«Ολους όσους θα ζητάνε εδώ λέει. Θα τους ξεκ….με μαλ.. λέει. Θα χάσουν τον ύπνο τους. Γι’ αυτό το τράβηξε φωτογραφίες το πουλί και βίντεο να κελαηδάει και τέτοια για να ‘χει να δείξει. Κατάλαβες; Λέει με αυτό το πουλί στον ώμο και την μπλούζα της «Χρυσής Αυγής» θα εξαφανιστούν όλοι».
Σχόλιο εδώ και τώρα :Αναβαθμισμένο παρακράτος με στόχο τι άραγε;. Ενδιαφέρεται κανεις από το επίσημο κράτος; Και τα ΜΜΕ ασχολούνται και πώς; Για να το πουλήσουν σαν σώου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου