Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ετοιμάζονται πάλι τα γεράκια; -Η Ελλάδα σωπαίνει;

Eτοιμάζονται για δράση τα γεράκια του "πολιτισμένου Δυτικού κόσμου" απ' ότι δείχνουν τα πράγματα.
Με πρόσχημα την προστασία ανθρώπινων δικαιωμάτων και αφού προετοίμασαν τον εμφύλιο που μαινεται ήδη στη Συρία δείχνουν να βρίσκονται λίγο πριν το  κρίσιμο  βήμα.
Ο τρόπος που παρουσιάζεται η κατάσταση στη Συρία πάντως είναι όπως πάντα "αντικειμενικός". Αλλά και ο τρόπος που καταπίνουμε όλοι την ενημέρωση κάνει επίσης εντύπωση.
Για παράδειγμα κανενας δεν σκέφτεται πως γίνεται να πολιορκείται επί μέρες η πόλη Χόμπς από άρματα μάχης και οργανωμένο στρατό που δεν μπαίνει απλά στην πόλη όπως έιναι λογικό. Τι έχει απέναντί ο στρατός που τον εμποδίζει; Μα τι άλλο; Εναν άλλο οργανωμένο στρατό για τον οποίο κανείς δεν λέει τιποτα. Και με απόλυτη αφέλεια η Ευρώπη  και ο κόσμος φαντάζονται αθώους διαδηλωτές να αμύνονται με επιτυχία στα τανκς με πέτρες!

όπως και να ΄εχει η Δυση πλέον απαιτεί δράσεις με τις οποίες φυσικά δεν συμφωνούν οι άλλοι παίκτες στην περιοχή όπως π.χ. Ρωσία και Κίνα.
Να τι λέει το Πρώτο Θεμα:
 Ο Μπαν Κι Μουν ζητά δράση στη Συρία

  Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζήτησε σήμερα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να αναλάβει δράση για να σταματήσουν οι εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες, οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι απαγωγές και τα βασανιστήρια πολιτών στη Συρία.
Το αίτημα του Μπαν για δράση υποστηρίχθηκε από την ανώτερη συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Βάλερι Έϊμος και έναν αξιωματούχο που αντιπροσωπεύει την Ύπατη Αρμοστή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στη διάρκεια των συζητήσεων για το πώς θα προστατευτούν οι άμαχοι σε ένοπλες συρράξεις.
Αξιωματούχοι του ΟΗΕ απηύθυναν επίσης έκκληση για την επιβολή εμπάργκο όπλων και κυρώσεων στα μέρη που συμμετέχουν στις συγκρούσεις, οι οποίες διαρκούν πλέον 16 μήνες.


Η περιοχή βρωμάει κυριολεκτικά μπαρούτη που ανα πάσα στιγμη μπορεί να πάρει φωτιά.
Τι θα κάνει η Ελλάδα άραγε; Γιατι δεν ακούγεται λέξη;
Δεν μας ενδιαφέρει; 
Μόνο οι απεργίες του ΠΑΜΕ βαζουν σε κίνδυνο τη χώρα; Μηπως το όριο της δουλικότητας έχει σπάσει προ πολλού;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου