Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο σοφός λαγός…-Ελληνοφρένεια

 Ελληνοφρένεια
Φροντίζει μόνο για τον εαυτό του. Επιλέγει τους αντιπροσώπους του , με βασικό κριτήριο το συμφέρον του. Πείθεται εύκολα, παθιάζεται εύκολα και ξεχνάει ακόμη ευκολότερα. Μισεί τον ξένο χωρίς να καταλαβαίνει ότι γίνεται ο ίδιος ξένος. Σε γενικές γραμμές είναι ακαλλιέργητος, απαίδευτος, πλαστελίνη στα χέρια επιτήδειων της εγχώριας και διεθνούς πολιτικής σκηνής. Τελευταίως μοναδικό του κριτήριο είναι ο φόβος για να μην χάσει κεκτημένα, που όμως τα έχει χάσει… και προσπαθώντας να διατηρήσει ορισμένα τα χάνει όλα… Είμαστε όλοι εμείς, όλοι εσείς. Ο Σοφός ελληνικός λαός.
Βεβαίως η παραπάνω γενίκευση έχει ευτυχώς εξαιρέσεις, θέλω να πιστεύω πολλές. Σε γενικές γραμμές όμως νομίζω σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο τρόπος σκέψης και δράσης των πολλών. Έτσι κινήθηκαν και στις εκλογές, αποδεικνύοντας ότι η κατηφόρα και ο ξεπεσμός, δεν έχει πάτο.
Διότι, είναι κατηφόρα και ξεπεσμός, να δίνεις στα δύο μνημονιακά υποτελή κόμματα 42%. Δύο κόμματα, υπάκουα κατοικίδια της Μέρκελ και του Σόιμπλε που σε κατέστρεψαν, σε εξαθλίωσαν, σε εξόντωσαν, με τα απανωτά μέτρα που έλαβαν. Δύο κόμματα που όχι μόνο δεν απάντησαν αλλά δεν ψέλλισαν καν έναν εθνικό αντίλογο, όταν οι «σύμμαχοι», μας έβριζαν, μας λοιδορούσαν, μας εκβίαζαν, μας  απειλούσαν, μας τρομοκρατούσαν. Είναι ξεπεσμός να επιλέγεις δύο κόμματα τα οποία εκτός όλων των άλλων είναι και αναποτελεσματικά, είναι ξεπουλημένα, είναι κόμματα αχρήστων, ματαιόδοξων κομπλεξικών προσωπικοτήτων. Είναι ξεπεσμός την 6η Μαίου να τα καταψηφίζεις και να καμαρώνεις και μόλις μέσα σε ένα μήνα, να τους ξαναζωντανεύεις, εγκρίνοντας τα  μέτρα που πήραν, τους κανιβαλισμούς και την απανθρωπιά που επέδειξαν. Είναι ξεπεσμός με την επιλογή σου να χαίρονται μόνο οι ξένοι ηγέτες και οι μέτοχοι τραπεζών.
Η ψήφος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, είναι επιβράβευση της περικοπής στη σύνταξη του συνταξιούχου πατέρα σου, των 500 ευρώ. Είναι επιβράβευση του επιδόματος ανεργίας του φίλου ή αδελφού σου, στα 360 ευρώ. Είναι επιβράβευση των χαρατσιών, των φόρων, των έκτακτων εισφορών. Είναι επιβράβευση της αύξησης του ΦΠΑ. Είναι επιβράβευση στην περικοπή των επιδομάτων των αναπήρων… Είναι επιβράβευση για την δολοφονία της χώρας, για το ξεπούλημά της. Αυτός που ψήφισε αυτά τα δύο κόμματα, είναι συνένοχος στην καταστροφή των άλλων και αυτό είναι ανήθικο. Το μόνο ελαφρυντικό είναι ότι αργά ή γρήγορα η καταστροφή θα φτάσει και στον ίδιο…
Ο λαός μας, είναι πια αρκετά ώριμος. Μετά από δυο χρόνια μνημόνιο, μετά από δύο κυβερνήσεις (Καραμανλή, Παπανδρέου), έχει πρόσφατη την εμπειρία και δεν δικαιολογείται η άγνοια, ή το λάθος. Πόσο μάλλον η επανάληψή τους.
Μέχρι πριν μερικές μέρες, το ξεπούλημα της χώρας, η καταστροφή της καθημερινότητάς μας, η ανασφάλειά μας και η κατάργηση των ονείρων μας, γίνονταν από ξεπουλημένους ηγέτες. Από προχτές τα «προνόμια» αυτά τα έχετε και όλοι εσείς που τους ψηφίσατε.
Βάψατε και τα δικά σας χέρια στο αίμα. Κάνατε κάτι που στην ιστορία θα μείνει με την  λέξη  Ντροπή.
Ξέρω τον αντίλογο. Φοβηθήκαμε τον Τσίπρα(!!!), έχουμε μάθει στην συνήθεια, δεν λειτουργούμε με καθαρό μυαλό λόγω κρίσης, δεν καταλάβαμε, είπαμε να δώσουμε άλλη μια ευκαιρία… Τρίχες κατσαρές.
Έχετε μάθει να δικαιολογείτε και να ανέχεστε τα πάντα. Δεν σας ενοχλεί και δεν σας προσβάλει τίποτε. Έχετε ξεπουληθεί και ζητάτε πάντα κάποιον να σας εξαγοράσει. Δεν νιώθετε ντροπή αρκεί η τιμή να είναι καλή. Παραδοθήκατε και γουστάρετε την απάτη. Γίνατε επαγγελματίες θύματα, επαγγελματίες ψηφοφόροι, επαγγελματίες κακόμοιροι. Κρίμα όχι για εσάς. Κρίμα για όλους μας.
Κάνατε κάτι κακό. Δεν καθορίσατε το μέλλον σας. Δεν θέλατε ούτε μπορούσατε. Κάντε κάτι χειρότερο. Καθορίσατε το μέλλον μας.
Ντροπή.

(ΥΓ. Για να προλάβω σχόλια, του τύπου «βοηθήσατε και  εσείς με τις απόψεις σας κατά Τσίπρα να βγει ο Σαμαράς». Είχα και έχω άποψη για τις κωλοτούμπες Τσίπρα, τον αντιφατικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ και τους ευρολιγούρηδες. Τα είπα και θα τα λέω πάντα. Δεν θα σταματήσει η λογική, ούτε η κριτική, ούτε οι επιφυλάξεις. Το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει. Ο πραγματικός αριστερός επιδιώκει την άλλη άποψη, την αντίθετη γνώμη. Οι πολλές διαφορετικές φωνές ΜΟΝΟ καλό κάνουν)

Θύμιος Κ.

2 σχόλια:

  1. Γιωργο η περιπτωση του Ελληνα ξεπερνα την πολιτικη αναλυση, την κοινωνικη ανθρωπολογια και τα οικονομικα μαλλον πρεπει να αφουγκρασθουμε τη ψυχη νας ξανα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό που έγινε ειναι μια ακόμη βερσιόν στις νεες συνθηκες αυτού που παντα διαπιστωναν οι κομμουνιστές και που είναι πραγματικότητα. Οτι ο λαός ψηφίζει εναντια στο ταξικό του συμφέρον και διαφορετικα από την ταξικη του θεση. Μακαρι να ειχαμε το χρονο να κοιταξουμε μεσα μας και μετα αφου αλλάξουμε τον εαυτό μας να αλλάξουμε και τον κόσμο.Εχει κενο η θεωρία αυτή. Αυτό που διαμορφωνει κυριως τον ανθρωπο ειναι το περιβαλλον που ζει, η αντικειμενική κατάσταση, η βαση δηλαδη.Αν δεν αλλάξει αυτό η τρομερή πλειοψηφία δεν θα αλλάξει . Κιεμας αυτό μας ενδιαφερει. Η πλειοψηφια του λαού. Επίσης αυτη τη στιγμη δημιουργουνται συνθηκες άμεσης συγκρουσης στο επόμενο διάστημα.Αυτο πρεπει να αντιμετωπιστεί χωρις να χανεται χρόνος.Εκει η κερδιζουμε ή χάνουμε. Ο Ελληνας παρότι φυσικα εχει δικα του χαρακτηριστικα δεν φερεται εντελως διαφορετικα από τους άλλους. Η Ισπανια π.χ. ψηφισε Ραχόι με 24% ανεργία, ενω η Γαλλία πανηγυρίζει που νικησε η Αριστερά του Ολαντ και περιμενει να αλλάξει κατι. Οπότε; Για την ωρα το συστημα θριαμβεύει όσο οι πλανες που διοχετευει βρισκουν τροπο να περνανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή