Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Kόκκινο βόλι στο ψαχνό!-Σημάδεψε σωστά


 Ενα σχόλιο που μου άρεσε πολύ και το δημοσιεύω ξεχωριστά από τον illusionist

"Εγώ ρίχνω κόκκινο βόλι στο ψαχνό!!!!!Γιατί και στις 18 Ιούνη τα προβλήματα θα είναι βουνό και θα χρειάζεται επαγρύπνηση και αγώνες πιο σκληροί , οργανωμένοι και στοχευμένοι!!!!Αλλιώς μην γελιέστε η κατάσταση δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει ,απλά θα αλλάζει ο Μανωλιός και θα βάζει τα ρούχα του αλλιώς, προκειμένου να μας έχουν μια ζωή στην γωνία.Κανείς δεν πρόκειται ποτέ να μας χαρίσει τίποτα , ποτέ δεν κατακτήθηκαν δικαιώματα από τον καναπέ και με το τηλεκοντρόλ στο χέρι, ποτέ και μόνο με τις εκλογές δεν είδε άσπρη μέρα ο λαός...Όμως και πάλι μην πετάξεις έτσι εύκολα στα σκουπίδια αυτό το ελάχιστο όπλο.Σημάδεψε σωστά.
Ψήφισε για το σήμερα , ψήφισε για το αύριο , ψήφισε για το όνειρά σου , τα ιδανικά σου ,για τα παιδιά σου, ψήφισε χωρίς φόβο , ψήφισε με πάθος και με οργή, με καρδιά αλλά και με καθαρό διαυγές μυαλό...Σκέψου ποιος τόσα χρόνια είναι στο πλάι σου , σου λέει την επώδυνη αλήθεια ακόμα κ αν δεν θες να την ακούσεις η διαφωνείς σε αρκετά μαζί του , ποιος αγωνίζεται με πράξεις κ όχι μόνο στα λόγια και για σένα...Σκέψου ποιος είναι ο αληθινός σου εχθρός και ποιος ο σύμμαχός σου...Ο διπλανός εργάτης η ο βρωμιάρης τηλεδημοσιογράφος , ο δημόσιος υπάλληλος η ο τραπεζίτης που θησαυρίζει , ο αγρότης η ο εφοπλιστής που ποτέ δεν πληρώνει φόρους , ο μετανάστης που ζει χρόνια στην Ελλάδα φιλήσυχα η αυτός που κλέβει τον ιδρώτα σου και κάνει μασούρι τις καταθέσεις στην Ελβετία???Γιατί λεφτά υπάρχουν , το θέμα είναι ποιοι τα κατέχουν!!!!
Σκέψου τι τρέμει πραγματικά το σύστημα , ποιους συκοφαντεί χρόνια τώρα και ποιους θέλει να εξαφανίσει. Στην γωνία μας πασάρουν την εύκολη λύση του ρατσισμού και του φασισμού , προβάλλουν το απολίτικο και την αξία της γιαλαντζί τυφλής αγανάκτησης , μισούν καθετί οργανωμένο και ταξικό , σε θέλουν αφοπλισμένο και παραδωμένο...Θα τους κάνεις πάλι την χάρη???Μα ότι και αν ψηφίσεις να είσαι έτοιμος την επόμενη των εκλογών για νέα ψέμματα , νέες κωλοτούμπες , νέα τρομοδιλήμματα και εκβιασμούς...Αργά η γρήγορα θα πρέπει να νιώσεις την αλήθεια , να δεις ξεκάθαρα μπροστά σου τι διακυβέβευεται , με ποιους να πας και ποιους να αφήσεις...Γι αυτό η δική μου ψήφος θα είναι κόκκινη , ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΗ για τον λαό , για κάθε εκμεταλλευόμενο , για να μην μπορεί εύκολα αύριο να με βάλει στο χέρι το σύστημα...Για να έχω ήσυχη την συνείδησή μου , για μένα , τους δικούς μου ανθρώπους , τον παππού μου που πολέμησε τους Γερμανούς φασίστες κατακτητές στην Εθνική Αντίσταση και αποκόμισε μόνο βάσανα!!! Γιατί σύμφωνα με τον μεγάλο Ρίτσο
"Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο."

2 σχόλια:

  1. Σ ευχαριστώ φίλε μου , να σαι καλά!!!Άντε να δούμε σε λίγες ώρες τι ακριβώς θα βγάλει και η κάλπη...Έτσι κι αλλιώς δύσκολες μέρες μας περιμένουν και το ΚΚΕ θα έχει πολύ δουλειά μπροστά του για την αφύπνιση συνειδήσεων και την οργάνωση νέων πιο αποτελεσματικών αγώνων είτε με ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ είτε με κυβέρνηση τάχα μου εθνικής ενότητας και συνεργασίας , που είναι και το πιο πιθανό σενάριο...Γιατί τούτη την φορά προβλέπω τρελά μετεκλογικά μαγειρέματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απ ότι είδαμε τελικά για την ωρα "αυτά τα πρόσωπα νομίζουν πως βολεύονται και με λίγότερο ήλιο". Η ζωή θα τους δείξει οτι δεν είναι έτσι. Το προς τα που θα κινηθούν όμως θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της πρωτοπορίας. Εκεί είναι η δικη μας ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή