Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Το ΚΚΕ στα μπροστινά Αριστερά έδρανα τελικά

Τελικά όπως είδαμε στην ορκομωσία των βουλευτών στη Βουλή το ΚΚΕ κατέλαβε τα μπροστινα έδρανα της Αριστερής πτέρυγας όπως έπρεπε.
Δεν ξερω πως κατέληξαν σε αυτό αφού από όσα ακούγαμε και διαβαζαμε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε εκείνος αυτές τις θέσεις και το ΚΚΕ θα κατελάμβανε τα έδρανα ακριβως από πίσω, ενω ακούγονταν και σκέψεις να βγεί από την Αριστερή πλευρά!
Η λύση πάντως είναι απόλυτα σωστή αφού η θεση των κομμάτων δεν μπορεί να έχει σαν κριτήριο μόνο τους αριθμούς των τελευταίων εκλογών. Το κύριο κριτήριο πρέπει να έίναι ιδεολογικό και πολιτικό ενω δεν μπορεί η ιστορία όλων των προηγούμενων χρόνων να μπαίνει στην άκρη μόνο από μιά και μάλιστα εκβιαστική εκλογική μάχη.
Χωρίς να ξέρω το τι οδήγησε στο να συμφωνήσουν τα 3 κόμματα  να πάρει τελικά το ΚΚΕ τα μπροστινά αριστερά έδρανα,  πιστεύω ότι ο πρόεδρος της Βουλής θα έπαιξε καποιο ρόλο, αφού αυτός κρίνει με βάση την κοινοβουλευτική παράδοση.
Σιγουρα η απόφαση δεν θα αρεσει στο ΣΚΑΙ και σε όποιον άλλον έλεγε χτές χαρούμενος ότι το ΚΚΕ "σπρώχνεται στα ορεινά"

4 σχόλια:

  1. Πάντως το γεγονός πως τέθηκε τέτοιο θέμα από τον ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει πως αυτό που έθιξες τις προάλλες είναι επίσημη στρατηγική του εν λόγω μορφώματος.
    Ο συνδυασμός δηλαδή πολλών μικρών ή μεγάλων (αλλά πάντα "δευτερευουσών" σε σχέση με την κεντρική πολιτική σκηνή) πράξεων που γνωρίζουν πως θα προκαλέσουν μίσος από την πλευρά των φίλων του ΚΚΕ, με μία σειρά "επιθέσεων φιλίας" που θα κάνουν αντιπαθείς τους πρώτους σε όσους δεν γνωρίζουν ή δεν θεωρούν σημαντικές τις παραπάνω πράξεις.
    Τελικά από την υπερβολική τους αυτοπεποίθηση, αρχίζουν να εκτίθονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, δεν έπαιξε και κάποιο ρόλο το σχετικό μου ποστ ;;;;;;;;;;

    Ε, ρε, κλάμα που θα πέσει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. νομίζω πως τελικά με πρωτοβουλια του ΚΚΕ αυτό κατέλαβε τις "ορεινές" θέσεις.

    όμως η απάντηση σε όλα αυτά πρέπει να είναι η ανάκαμψη του ΚΚΕ μέσα απο τους αγώνες, την οργάνωση και τη δυναμική δράση του στη ζωή, έξω απο το κοινοβούλιο .Εκει γράφεται πραγαμτικά η ιστορία. και εκεί κατέχει την πρώτη θέση μακράν κάθε άλλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή