Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Φωνάζει ο κλέφτης; Περί της "ευθύνης" του ΚΚΕ για την εκλογή στην εξουσία του νέου μαύρου μετώπου

Lenin reloaded

Κυκλοφόρησε ευρέως και τεχνηέντως αυτές τις μέρες στα MME και στο διαδίκτυο η φήμη ότι την ευθύνη για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές την έχει το ΚΚΕ, που "δεν τον βοήθησε" να γίνει κυβέρνηση της "ριζοσπαστικής αριστεράς." Είδα ιδίοις όμμασι τον κύριο Νίκο Φίλη της Αυγής να το δηλώνει το βράδι των εκλογών, στο κρατικό κανάλι. Δεν ξέρω αν άλλα επίσημα χείλη έχουν ξεστομίσει ή υπονοήσει κάτι τέτοιο, και θα με ενδιέφερε σφόδρα να το μάθω.

Είναι σημαντικό να δοθεί μια σαφής και ψύχραιμη απάντηση βάσει των στοιχείων που δημοσιεύτηκαν μετά τις εκλογές από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Alco. Και τα στοιχεία αυτά αφορούν μετακινήσεις ψήφων ανάμεσα στα κόμματα.

Ας ξεκινήσουμε από τις μετακινήσεις προς ΣΥΡΙΖΑ:

Βλέπουμε ότι από 10 κόμματα των οποίων υπολογίστηκαν οι μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ βρίσκεται στην τρίτη θέση, με ποσοστό 23.6%, μετά τους Οικολόγους Πράσινους που είναι πρώτοι με 30.9%, και την ΔΗΜΑΡ που είναι δεύτερη με 24.4%. Σημειώνουμε επίσης ότι 7.8% όσων ψήφισαν Χρυσή Αυγή στις 6 Μάη ψήφισαν Σύριζα στις 17 Ιούνη.

Ας δούμε τώρα τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς το (ακρο)δεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο επικράτησε τελικά της "ριζοσπαστικής" αριστεράς του Σύριζα:

Όπως βλέπουμε, το ΚΚΕ έχει τις λιγότερες μετακινήσεις των δέκα κομμάτων προς ΝΔ. 1.8%, συγκεκριμένα. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ψηφοφόροι του Σύριζα στις 6 Μάη που προτίμησαν να ψηφίσουν ΝΔ στις 17 Ιούνη είναι υπερδιπλάσιοι: 4.6% για να ακριβολογούμε. 

Όπως είναι γνωστό, από τα (κάκιστα και παραπλανητικά) αποκαλούμενα "κόμματα της αριστεράς", το ΚΚΕ έχασε γύρω στο 45% της εκλογικής του δύναμης στις εκλογές του Ιουνίου (από 8.5% σε 4.5%), ενώ η ΔΗΜΑΡ αύξησε το δικό της οριακά, κατά 0.15%.

Αλλά ας υποθέσουμε ότι η όχι και τόσο ανομολόγητη επιθυμία* των εν ΣΥΡΙΖΑ παραγόντων και στελεχών να εξαφανίσουν το ΚΚΕ από προσώπου γης ικανοποιούνταν. Ας υποθέσουμε, στη γλώσσα των αριθμών, ότι το "έλειμμα" του 2.77% που χώρισε τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ (26.89%) από την πρώτη ΝΔ (29.66%) εξαλείφονταν με την εξάλειψη και του 4.5% που πήρε τελικά το ΚΚΕ, το οποίο θα μετακινούνταν ολόκληρο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχουμε, σε αυτό το σενάριο απόλυτης συριζαϊκής ονείρωξης (σκουπιστείτε "σύντροφοι"): ΚΚΕ: 0%, ΣΥΡΙΖΑ 31.39%.

Ποσοστό που δεν αρκεί για αυτοδυναμία. Και αφού δεν θα υπήρχε πια ΚΚΕ, δεν θα μπορούσε να γίνει άλλη μια έξυπνη πρόταση δημιουργίας "αριστερής κυβέρνησης" που να την απέρριπτε ως διαβολικά κακό που είναι. Και συνεπώς, και αναγκαστικά, "αριστερή κυβέρνηση" θα γινόταν μόνο με την ΔΗΜΑΡ του κυρίου Κουβέλη, ο οποίος όμως κάνει σήμερα κυβέρνηση με τον κύριο Σαμαρά της ΝΔ, αποδεικνύοντας ότι κάτι δεν πήγαινε καθόλου καλά με τον όρο "αριστερά". Κι αυτό αν και μόνο αν έβγαιναν τα "κουκιά" για κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν χρειαζόταν τσόντα και το ΠΑΣΟΚ του κυρίου Βενιζέλου. Τώρα τι "αριστερή κυβέρνηση" θα ήταν αυτή, δεν μπορώ να σας εξηγήσω εγώ, εγώ δεν γνωρίζω καν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζεται "αριστερό" κόμμα, πόσο μάλλον "ριζοσπαστικά" αριστερό.

Αυτά για το "κακό ΚΚΕ" που δεν άφησε τον "καλό" ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την "ριζοσπαστική αριστερά" στην εξουσία.

Στοιχεία για τις συνολικές μετακινήσεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ δεν έχω εντοπίσει, αν κάποιος τα έχει παρακαλώ να τα στείλει στο ιστολόγιο. Τα διαθέσιμα ήταν μόνο τα στοιχεία μετακινήσεων των κομμάτων προς τα δύο πρώτα κόμματα των εκλογών.

Μέχρι τότε, μέχρι δηλαδή να με ενημερώσει κάποιος με στοιχεία για κάτι που αλλάζει την εικόνα που προκύπτει με σαφήνεια βάσει των στοιχείων που είδα στην τηλεόραση και εντόπισα και στο διαδίκτυο, νομίζω πως δικαιούμαι να εικάσω ότι η παροιμία "φωνάζει ο κλέφτης" έχει λόγο που εφευρέθηκε στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια χώρα όπου αυτό ακριβώς κάνουν όσοι επιτίθενται με ύπουλο τρόπο ή κάνουν κακό στα θύματα:  φωνάζουν πως είναι οι ίδιοι τα θύματα και τα θύματα οι θύτες. Γιατί; Ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι οι ίδιοι είναι οι θύτες και οι άλλοι τα θύματα.

*"«Αν δεν υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εναλλακτική λύση σήμερα θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή»"**

** Απορία υποφαινομένου: Στις πόσες καθημερινές επιθέσεις κατά μεταναστών και στελεχών του ΚΚΕ θα πρέπει να πάψουμε να ευχαριστούμε τον Αλλάχ ή τον Λένιν για το γεγονός ότι τουλάχιστον, ρε γαμώτο, "υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ"; Και πότε ακριβώς σκοπεύει να προστατέψει τους μεν και τους δε το σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία δεύτερο κόμμα των εκλογών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου