Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Αγαπητοί επίδοξοι κυβερνήτες και πατριώτες

Αγαπητοί επίδοξοι κυβερνήτες και πατριώτες,

Σας ακούμε από το πρωί μέχρι το βράδι να μας ζαλίζετε με την επίδειξη ωριμότητας, σοβαρότητας, πατριωτισμού, ευθύνης και άλλων προσόντων σας σε αντίθεση με τους "καταστροφείς" του ΚΚΕ με την γνωστή "εγκληματική, αντιπατριωτική, απομονωτική, αυτιστική" συμπεριφορά του.
 Φυσικά δεν πείθετε ούτε τους εαυτούς σας. Το πως καταφέρνετε να πείσετε μερικα εκατομύρια ψηφοφόρους είναι μιά αλλη λυπημένη ιστορία.
Εχουμε πειστεί όμως για το εξής: Ειναι καθαρό οτι το αν μείνουμε η δεν μείνουμε στο ευρώ δεν εξαρτάται από εμας ακόμη κι αν σκυψουμε το κεφάλι και κατεβάσουμε κυριολεκτικά τα σώβρακα. Κι αυτό γιατί οι πολιτικές σωτηρίας του ευρώ είναι, ευγενικα λέγοντας, αντιφατικές και οδηγούν στην απόλυτη αποδόμηση της οικονομίας και την κατάρρευση των εσόδων και επομένως αποτελούν όχι προυπόθεση εκπλήρωσης αυτών των αντιλαικών στόχων αλλά συγχρόνως και σίγουρο τρόπο μη εκπλήρωσης τους. Αν από την άλλη ακολουθήσουμε μια πολιτική αντιπαράθεσης κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το  τι έχουν στο βρώμικο ως γνωστό μυαλό τους οι απέναντι και πως θα κινηθούν στη σκακιέρα των εκβιασμών.
Αφού λοιπόν δεν εξαρτάται από εμάς πως διάολο τολμάτε και κάθεστε με σταυρωμένα τα χέρια;
Οπως και να έχει, αν είχατε την ελάχιστη υπευθυνότητα και σκεφτόσασταν έστω και λίγο τι μπορεί να σημαίνει μια εκβιαστική και ξαφνική από τη μεριά των εγκληματιών εκπροσώπων των καπιταλιστων της ΕΕ κίνηση έξωσης της Ελλάδας από το ευρώ -με διακοπή της χρηματοδότησης των τραπεζών κλπ. κι ας μην υπάρχει όπως σωστά λένε νομικός τρόπος έξωσης- θα κάνατε κάτι τουλάχιστον για να ενημερώσετε  και να προετοιμάσετε το λαό είτε είστε εντός είτε εκτός κυβέρνησης σήμερα ή αύριο, είτε ανήκετε στα δεξιά είτε ανήκετε στα Αριστερά(και βεβαια δεν εννοώ το ΚΚΕ).  Αλλωστε αυτό κάνουν ήδη οι απέναντι. Προετοιμάζονται ή προσποιούνται οτι προετοιμάζονται. Εμείς πάλι δεν κάνουμε απολύτως τίποτα.  Κι αν συμβεί το "απευκταίο" έ, τότε θα δούμε...
Οι "σοβαροί και υπεύθυνοι" είναι υποχρεωμένοι να ετοιμαζουν το λαό για όλα τα υπαρκτά ενδεχόμενα αντι να τα ξορκίζουν, να προσευχονται ή να ορκίζονται πίστη σε εμμονές ή στη δύναμη του αντιπάλου κάτι που βέβαια ποτέ δεν σταμάτησε κανέναν να επιτεθεί. Ειναι υποχρεωμένοι να έχουν σχέδιο πιθανής απεμπλοκής από μια τετοια κατάσταση τη στιγμή που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν. Αυτό το σχέδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει από οικονομοτεχνικούς τρόπους διεξόδου -που βεβαια υπάρχουν αρκεί να μην τους αναζητήσεις αν έρθει η ώρα η κακιά-, τρόπους αναζήτησης πηγών εφοδιασμού διαφόρων ειδών πρώτης ανάγκης- που και πάλι φυσικά υπάρχουν- μέχρι προγραμμα κάλυψης των αναγκών σίτισης του λαού σε ποσοστό 100% που όπως δείχνουν στοιχεία μελετών είναι κάτι που είναι απόλυτα εφικτό όπως ήταν και παλιότερα.
 Για να φας όμως ψωμί δεν φυτεύεις στάρι σήμερα και την επόμενη πας στο φούρνο να αγοράσεις τις φρατζόλες που φύτρωσαν στους αγρούς. Αυτό και μόνο αποδεικνυει πόσο ανεύθυνοι, ασόβαροι και έτοιμοι να υποκύψετε είστε όλοι εσείς οι επίδοξοι σωτήρες και εννοώ όλους αυτούς που θέλουν εδώ και τώρα εντολές και κυβέρνήσεις δήθεν σωτηρίας μας. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. και όποιος άλλος φιλοδοξεί να συμμαχήσει μαζί σας, είσαστε οι κυρίως υπεύθυνοι αφου κυβερνούσατε. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ με τις φιλοευρωπαικές κορώνες,  είστε υπόλογοι (όσο κι αν δεν μοιράζω τις ευθύνες εξ' ίσου) και έχετε ευθύνη για τη σιωπή σας για αυτά που εδώ και τώρα πρέπει και μπορούν να γίνουν. Εκτός και αν όλοι σας αποθέτετε τις ελπίδες σας στην...  "αυτοοργάνωση" του λαού και απλά περιμένετε να φυσήξουν οι άνεμοι της μοίρας...

Παρ' όλα αυτα όμως δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε επειδή τα λέμε αυτά κάποιοι λίγοι.

Περιέργως με καποιο μαγικό τρόπο οι πολλοί σας πιστεύουν. Εμείς οι υπόλοιποι απλά πληρώνουμε το λογαριασμό παρατηρώντας τη μεγάλη πλειοψηφία να τιμωρεί  αυτούς που χαλάνε το πάρτυ. Αυτούς που μας δίνουν τη μόνη πραγματική ελπίδα που είναι η πάλη για να γίνει ο λαός ρυθμιστής και κύριος της τύχης του. Αυτούς που πιστεύουν στη δυνατότητα που έχει ο λαός που ισοπεδώνεται να κερδίσει αυτό που του αξίζει, δηλαδή τη δική του εργατικη εξουσία. Αυτούς που πιστεύουν ότι οι λαοί μπορούν να αντιμετωπίσουν και αυτή αλλά κι ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις αρκεί να οργανωθούν και να αντεπιτεθούν.

Και μη μου πειτε οτι το παρακάνω και γίνομαι επιθετικός, γιατί αν έρθει η ώρα η δύσκολη και κινδυνέψουμε το 2012 απο πείνα(αν ειναι ποτέ δυνατόν!) επειδή κανένας σας απλά δεν έκανε όσα πρέπει, μπορώ να γίνω και χειρότερος. Αν και τότε δεν θα είμαι εγώ το πρόβλημα σας, αλλά οι ίδιοι αυτοί που τώρα σας αποθεώνουν. Σε μενα τότε θα στραφείτε για βοήθεια...την ώρα που θα κατεβαίνουν τα ελικόπτερα για να σας μαζέψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου