Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Για ποια διακυβέρνηση μιλάει το ΚΚΕ

Ποια διακυβέρνηση;(Ριζοσπάστης)
Λίγα 24ωρα πριν την κάλπη ο κάθε εργαζόμενος μπορεί και πρέπει να ξανασκεφτεί, να αναρωτηθεί γιατί δεν ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του. Τα άλλα κόμματα του υπόσχονται πως μέσα στην ΕΕ, με επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και της δανειακής, με την επερχόμενη χαλάρωση, όπως λένε, των μέτρων σε όλη την ΕΕ μπορεί να επέλθει ανακούφιση του λαού από τη βαρβαρότητα. Λένε ψέματα. Αυτοί που προσκυνάνε την ΕΕ και το κεφάλαιο δεν μπορούν, δε θέλουν να βγάλουν το λαό από την κρίση. Στοχεύουν να σώσουν το κεφάλαιο από την κρίση. Η ανάπτυξη που υπόσχονται είναι ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων που απαιτεί αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα. Οποια κυβέρνηση και αν προκύψει, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφορές, την ίδια ρότα θα ακολουθήσει. Ο λαός να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο λόγω της βαθιάς κρίσης, ώστε να αναλάβει ο ίδιος τη διεκδίκηση της υπεράσπισης της ζωής του. Αλλά ταυτόχρονα, να σκέφτεται την πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας του ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ δεν παραμυθιάζει το λαό ότι μπορεί και η «πίτα να είναι γερή και το σκυλί χορτάτο», ότι δήθεν μπορούν να κερδίζουν και οι καπιταλιστές και οι εργάτες, όπως λένε με παραλλαγές όλες οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Μόνος δρόμος για να έχουν οι λαϊκοί άνθρωποι σταθερή δουλειά, εισόδημα που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες τους, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, Υγεία, δικαίωμα στην ξεκούραση, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, είναι να θέσουν την παραγωγή στην υπηρεσία τους, να πάρουν τα κλειδιά της οικονομίας στα δικά τους χέρια. Γι' αυτό η ολοκληρωμένη πρόταση του ΚΚΕ λέει: αποδέσμευση από την ΕΕ και όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής με εργατική λαϊκή εξουσία.
Για αυτή τη λαϊκή διακυβέρνηση παλεύει το ΚΚΕ, για αυτό σήμερα πρωτοστατεί στην πάλη για όλα τα λαϊκά προβλήματα, διεκδικεί και άμεσες λύσεις καλώντας το λαό να γίνει πρωταγωνιστής. Σε αυτή τη λαϊκή εξουσία θα είναι μπροστάρης το ΚΚΕ, και στις ευθύνες και στις θυσίες. Σε τι θα ωφεληθούν οι λαϊκοί άνθρωποι από αυτή τη λαϊκή εξουσία; Θα απελευθερωθούν οι αναξιοποίητες σήμερα παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας που σημαίνει δουλειά για όλους και πλούτος που επιστρέφει στην κοινωνία. Θα μπορεί να παραχθούν βιομηχανικά προϊόντα, και στην πλούσια γη της χώρας μας, τεράστια γκάμα αγροτικών προϊόντων, που μέσα από την οργάνωση των αγροτών σε καθετοποιημένους παραγωγικούς συνεταιρισμούς θα εξασφαλίζεται υγιεινή και φτηνή διατροφή. Να πώς θα μειωθούν οι εισαγωγές, που έχουν πλημμυρίσει την Ελλάδα λόγω της φιλομονοπωλιακής απελευθερωμένης αγοράς της ΕΕ.
Παραπέρα, οι εργαζόμενοι θα έχουν το κουμάντο στην παραγωγή απαλλαγμένοι από εκμεταλλευτές και καταχραστές του πλούτου, που μόνο αυτοί παράγουν. Οργανωμένοι οι εργάτες σε κάθε χώρο δουλειάς θα συμμετέχουν και θα ελέγχουν όλη τη διαδικασία παραγωγής και τη διεύθυνσή της. Οι αντιπρόσωποί τους που θα εκλέγονται σε όλα τα όργανα εξουσίας θα είναι άμεσα ελεγχόμενοι και ανακλητοί και δε θα έχουν κανένα υλικό προνόμιο για τη συμμετοχή τους στην λαϊκή εξουσία. Η ρεαλιστικότητα αυτής της πρότασής της αποδεικνύεται από τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη ζωή τους οι άνθρωποι του μόχθου αλλά και την καπιταλιστική κρίση. Γι' αυτό ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρός λαός που προετοιμάζεται να επιβάλει το δίκιο του.

Δημήτρης ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου