Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο Α.Τσίπρας και "οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα"


 Αυτό το τραγικό "οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα" με ανατριχιάζει τρελά. Ηταν το καθημερινό λιβανιστήρι με το οποίο λεηλατήθηκε το μυαλό μας και μαζί η τσέπη και η ζωή μας. Ολοι οι αναλυτές, οι πληρωμένοι από το σύστημα ειδικοί, οι πολιτικοί τύπου Βενιζέλου, Σαμαρά και Ντόρας μιλούσαν για τις περίφημες " μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα" χωρίς να μας τις κάνουν λιανά μέχρι που ερχόταν η ώρα του λογαριασμού, ο πόλεμος και οι απολύσεις στο Δημόσιο, τα χαμηλότερα μέχρις εξατμίσεως μεροκάματα, το κλείσιμο νοσοκομείων κλπ και καταλαβαίναμε τι είναι αυτές οι γαμομεταρρυθμίσεις. 
Τωρα ακούω αυτούς που ανατρίχιαζαν μαζί μου να μιλάνε για τις "μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα" και να εγγυώνται στα συστημικά μέσα πως "μόνο αυτοί μπορούν και ανατριχιάζω 2 φορές" ...
Από τη συνέντευξη του Α.Τσίπρα όπως την είδα στο capital.gr

Αλέξης Τσίπρας: Αργά ή γρήγορα θα είμαστε κυβέρνηση

Την πρώτη του συνέντευξη μετά τη δεύτερη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στο Reuters, υποστηρίζοντας και πάλι ότι το πρόγραμμα διάσωσης δεν είναι βιώσιμο, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Συνασπισμός θα αναλάβει αργά ή γρήγορα τη διακυβέρνηση της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

«Κανένας άλλος εκτός από εμάς δεν μπορεί να εφαρμόσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα, γιατί δεν έχουμε υποστεί φθορά, δεν είμαστε διεφθαρμένοι... Αργά ή γρήγορα θα έχουμε αυτή την ευκαιρία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε συγκεκριμένα για τις επιδιώξεις του κόμματός του, κάνοντας λόγο για μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Έχουμε αναφερθεί στην ανάγκη να μπει τέλος στην καταβολή μισθών σε ανθρώπους που δεν κάνουν τίποτα, για την μείωση του αριθμού των συμβούλων των υπουργών και των αξιωματούχων στο μισό, καθώς και την περικοπή του αριθμού των βουλευτών και των μισθών τους».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι η ραγδαία άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι οι Έλληνες πολίτες κατευθύνουν το θυμό τους ενάντια στα μέτρα λιτότητας σε ένα νέο πολιτικό κίνημα.

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα η εναλλακτική λύση θα ήταν τα άκρα, το χάος και η Χρυσή Αυγή», σημείωσε.

«Θα προετοιμαστούμε πολύ καλύτερα για να ασκήσουμε μια πολύ καλύτερη και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Και προφανώς, να οργανωθούμε για να είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε όταν έλθει η ευκαιρία» υποσχέθηκε.

Τέλος, έστειλε άλλο ένα μήνυμα προς τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι δεν πρέπει να συνεχίζει να υποστηρίζει τα «βάρβαρα» μέτρα λιτότητας».

..................

Απ'ότι βλέπω το "δεν θα βγάλουμε τον κόσμο στους δρόμους" δεν το έβαλε το capital.gr.
Και τα άλλα όμως δείχνουν μια χαρά προς τα που πηγαίνει το πράγμα.
Η θεωρία των "άκρων" ας πουμε...Αλήθεια ποια είναι τα άκρα; Το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η εξωκοινοβουλευτική αριστερά είναι άκρα όπως και η Χρυσή αυγή; Ξέρω ποια θα είναι η απάντηση βεβαια ότι "Ο Α.Τ. φυσικά δεν ενννουσε...αλλά ...", όμως και μόνο η υποχώρηση σε ένα τόσο συστημικό μέσο όπου αφήνει έστω και από λάθος να εννοηθεί κάτι τέτοιο γύρω απο μιά τόσο βρώμικη και φασιστικού τυπου θεωρία με ενοχλεί αφάνταστα. Ξεχναει ο Α,Τσίπρας ότι η προθεση του συστήματος και της ΕΕ είναι να ξαναστείλει στην παρανομία τους "ακραίους κομμουνιστές"; Δεν ξερει τίποτα για τη γνωστή απόφαση της κομισιόν του 2006 που ευτυχώς πέρασε με μικρή μονο πλειοψηφία, και έτσι δεν είναι υποχρεωτική και σύμφωνα με την οποία κατα την πρόταση του Σουηδού βουλευτή θα έπρεπε να είχαμε μαθημα στα σχολεία, μνημεία και εθνικές επετείους κατα των εγκλημάτων των κομμουνιστών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου