Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Αλ.Παπαρήγα:"Η κυβέρνηση είναι το πολιτικό προσωπικό της ήδη υπάρχουσας εξουσίας"

"Η κυβέρνηση είναι το πολιτικό προσωπικό της ήδη υπάρχουσας εξουσίας"

Ολα  σε μια περιεκτική φράση. Απλά και καθαρά. Το είπε η Αλ.Παπαρήγα το πρωί στην παρουσία της στη ΝΕΤ το πρωί.
"Πως είναι δυνατόν να μας ζητούν να γίνουμε εμείς πολιτικό προσωπικό αυτής της εξουσίας; Ειδικά μεσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της ΕΕ;"

Μας έκανε εντυπωση η ερώτηση της κ.Κατσίμη για το γνωστό προβοκατόρικο βιντεάκι που δημιούργησε και πλάσαρε στο διαδίκτυο η Χρ.Αυγη από την επίσκεψή της στη Χαλυβουργία το οποίο είπε πως "της έκανε κακή εντύπωση". Ειναι πραγματικά εντυπωσιακές οι ερωτήσεις που γίνονται στους εκπροσώπους του ΚΚΕ που βεβαια δεν έχουν σχέση με τις θέσεις του ΚΚΕ για το αύριο.
Η Α.Παπαρήγα απάντησε ότι "αν είχαμε να κάνουμε με επίσκεψη σε συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ φυσικά θα τους πετάγαμε εξω. Εκεί πρόκειται για μια απεργία που δεν την κάνουν  κομμουνιστές αλλά όλοι οι εργαζόμενοι που αποφασίζουν οι ιδιοι για την απεργία τους και που ήταν παρόντες εκεί και που αιφνιδιάστηκαν ισως από την επίσκεψη της Χ.Α. Επομένως οι συμπεριφορές δεν είναι οι ίδιες ούτε μπορούν να ελεγχθούν από τον ένα κομμουνιστή  που υπάρχει εκεί."
.....
Πάντως επειδή μίλησα προσωπικά με τους απεργούς για το γνωστό συμβαν (το έχουμε δημοσιεύσει ξανα΄) να ξαναπώ τι μου είπαν. Οταν ήρθε η ΧΑ με μεγάλη ομάδα, αφησε τα πράγματα πιο πέρα χωρίς να είναι εμφανη τα σήματα και οι ετικέτες που είχαν βαλει, με αποτέλεσμα να υπάρχει στην αρχή μια σύγχυση.Εκείνη την ώρα ο Γ.Σιφωνιός δεν ήταν ακόμη εκεί. Ο Η.Κασιδιάρης πήγε αμέσως και πηρε το μικρόφωνο και άρχισε να μιλάει. Τοτε ήρθε και ο Γ.Σιφωνιός που ανέβηκε στο δίπλα μικρόφωνο προσπαθώντας να ελέγξει παρεμβαίνοντας την κατάσταση και να προλάβει λεγόμενα του εκπρόσωπου της Χ.Α. που  μιλούσε. Από τα όσα ειπώθηκαν (που ήταν πολύ περισσότερα και πολύ διαφορετικά από  όσα ειδαμε στο πολύ μικρής διάρκειας βιντεάκι) φυσικά τα πονηρά παιδιά της ΧΑ απομόνωσαν και μοντάρισαν αυτά που ήθελαν για να βγεί το συμπέρασμα που ήθελαν. Το πόσο εύκολα γίνονται πιστευτά "ντοκουμέντα" των χρυσαυγιτών ενώ αμφισβητούνται με ευκολία οι κομμουνιστές και το ΚΚΕ ειναι  ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για σκέψη από όλους και κυρίως απ'αυτούς που το κάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου