Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

"Δυναμική απάντηση στις αγορές" αλλά άνοδος των σπρέντς...

Η δουλειά των αγορών είναι να είναι ανήσυχες. Να εκφράζουν τους φόβους τους, την ανησυχία, τις αμφιβολίες τους κλπ. και με βαση αυτά να δικαιολογούν τις τζογαδόρικες παρεμβάσεις τους και τα κερδοσκοπικά στοιχήματα από τα οποία βγάζουν το ψωμί τους βυθίζοντας καμιά φορά αν χρειαστεί, χωρες, λαούς, οικονομίες κλπ. χωρίς να πολυνοιάζονται.
Μετα τη διάσωση των Ισπανικών τραπεζών που ανακοινώθηκε με μισόλογα λοιπόν τα σπρεντς των 2 μεγάλων ευρωπαικών οικονομιών Ισπανίας και Ιταλίας ξανατράβηξαν την ανηφόρα, ενω οι "επενδυτές" παραμένουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη.
"Τα ομόλογα Ισπανίας και Ιταλίας διέγραψαν τα πρωινά τους κέρδη, με τα spreads να επανέρχονται σε θετικό έδαφος. Ειδικότερα, το premium που απαιτούν οι επενδυτές για την διακράτηση των δεκαετών ισπανικών ομολόγων ενισχύεται κατά 20,60 μ.β. αυτή την ώρα στις 510 μ.β., ενώ νωρίτερα βρέθηκε να υποχωρεί κάτω από τις 500 μ.β. Την ίδια ώρα άνοδο 20 περίπου μ.β. καταγράφει το ιταλικό spread στις 464 μ.β." γράφει το Capital.gr λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση Όλι Ρεν περί "δυναμικής απάντησης της ΕΕ στις αγορές" 
Οι αγορές φαίνεται να τρομοκρατήθηκαν κανονικά...Ποιον δουλεύουν άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου