Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Μισέλ Μπαρνιέ: Λάθος η διάσωση τραπεζών με χρήματα φορολογουμένων!

Tρομερή δήλωση του Ευρωπαίου επιτρόπου!
Λες και υπάρχουν και άλλα χρήματα εκτός απο αυτα των φορολογουμενων.
Το τρομερό είναι οτι άλλο σημαίνει "χρήματα των φορολογουμενων" στις ΗΠΑ όπου οι πλούσιοι συνεισφέρουν πολύ περισσότερο και άλλο στην Ελλάδα όπου οι γνωστοί σκλάβοι αναλαμβάνουν το λογαριασμο ενω π.χ. το εφοπλιστικο κεφάλαιο δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα! Στις ΗΠΑ π.χ. στην κρίση του 1929 οι πλούσιοι φορολογήθηκαν μεχρι και με 85% προκειμένου να βρεθεί λύση! Τωρα βεβαια και εκεί και παντού αλλού ζητούν ελαφρύνσεις και πτώση των φορολογικών συντελεστών και δε δίνουν δεκάρα για το τί σημαινει αυτό. Ανταγωνισμός γαρ...
Περιττό να πούμε οτι ο κ. Μπαρνιε  ενδιαφερεται για τα χρήματα των πλουσίων φορολογουμενων αλλά τέλος παντων.
 Ξαναγυρνάμε στις τράπεζες.
Η αλήθεια παραμένει  οτι οι τράπεζες δεν παράγουν πλούτο για να έχουν απόθεμα που να τις βγάζει από τα δύσκολα.
Οι τράπεζες "παράγουν" λέει χρήμα μεσω της λεγόμενης  "μηχανηνικής" του χρήματος.
Αυτο στην πραγματικότητα σημαινει αρπάζουν χρήματα από το μελλοντικό πλουτο που θα παραχθεί και το δανειζουν με τόκο. Και ένα μεγάλο κομματι του το τζογάρει στις αγορές και το καίει, το καταστρέφει.
Εμείς κατόπιν καλούμαστε να καλύψουμε τις μαύρες τρύπες.

 Οι τράπεζες είναι εταιρείες όπου συμμετέχουν ως μέτοχοι οι υπερπλούσιοι των χωρών και του κόσμου με μόνο σκοπό να κερδίσουν. Και τα καταφέρνουν πιο εύκολα από καθε άλλη επιχείρηση. Κι αυτό γιατί οι τράπεζες είναι οι ιδ.επιχειρήσεις που μόλις τα κάνουν σαλάτα τα κράτη-δηλ. οι φορολογούμενοι υποχρεώνονται να τις σώσουν. Ειναι οι εταιρείες επίσης που ενω΄έχουν τεραστια περιουσία και πλούτο(το ενεργητικό τους) μπορουν κάλλιστα να είναι χρεοκοπημένες όπως τώρα αλλά να μην χρειάζεται να σωθούν από τη δική τους περιουσία αλλά απο την περιουσία τη δική μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου