Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Όταν ο ΣΕΒ μιλάει για φόρους…

Αριστερά και πολιτική



Στη ΓΣ του ΣΕΒ τα πυρά για τη φορολογία στράφηκαν κατά των ελεύθερων επαγγελματιών. Σύμφωνα με τον ΣΕΒ ένα εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν μόνον το 4% του φόρου που καταβάλλουν τα φυσικά πρόσωπα άρα είναι εξ ορισμού… φοροφυγάδες και φυσικά πλούσιοι και ικανοί να καταβάλουν τον φόρο που αποκρύπτουν!!!


Παράλληλα ύψωσε «φωνή απόγνωσης» γιατί όπως είπε ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Διονύσης Νικολάου, οι 1.500 μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις πλήρωσαν το 67% του συνολικού φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων!


Προφανώς ο ακροατής καταπλήττεται! Αυτό που του μένει είναι το 67% των φόρων! Όλα τα βάρη των φόρων δηλαδή τα πληρώνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ!

Αν δούμε όμως τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού 2011 θα δούμε ότι αυτό το φοβερό και τρομερό 67% «του συνολικού φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων» ισούται 1.852 εκ. Αυτά τα 1.852 εκ είναι το 8,98% των άμεσων φόρων και το 3,72% του συνόλου των φόρων που πληρώνει ο ελληνικός λαός.


Ε, άλλο να ακούς ότι ο ΣΕΒ πληρώνει το 67% των φόρων και άλλο το 3,72%. Αλλά μπορούμε να περιμένουμε σεμνότητα από τους εκμεταλλευτές του λαού;



Τα στοιχεία εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού Ιαν.-Απριλ. 2012 είναι ακόμη πιο επιβαρυντικά για τον ΣΕΒ.


Σύμφωνα με αυτά, όλα τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ ΟΕ, ΕΕ, συνεταιρισμοί κλπ) κατέβαλαν στο διάστημα Ιαν.-Απριλ. 2012 συνολικά φόρους 90 εκ. (σε σχέση με πέρσι... ευτυχώς μειωμένοι κατά 42,30%)! Αυτά τα 90 εκ. αποτελούν το 1,57% του συνόλου των άμεσων φόρων (5.705 εκ) που κατέβαλαν οι φορολογούμενοι στο ίδιο διάστημα. Αποτελούν επίσης το 0,62% των συνολικών φόρων που εισέπραξε το κράτος (14.428 εκ).


Κάποιοι νομίζουν ότι ακόμη ανθεί η εποχή της παραπλάνησης μέσω των αριθμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου