Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το θράσος των... "όποιος γυρίζει μυρίζει" για το ΚΚΕ

Διαβάζω στο σημερινό Ριζοσπάστη:
"Τα λεγόμενα πρωινάδικα στα αστικά ΜΜΕ θέτουν τώρα ...και πολιτικά ζητήματα και ενόψει των επαναληπτικών εκλογών και δε χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν και τον αντικομμουνισμό. Τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν στο «Πρωινό μου», που παρουσιάζουν οι Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά και είχαν καλεσμένο τον νέο ηθοποιό Γ. Καραμίχο. Θαυμάστε τα λεγόμενα του τελευταίου: «Αν βγει η ΝΔ με την ανοχή του ΠΑΣΟΚ, έχει καταστραφεί η Ελλάδα! Εχω ένα θέμα με τον Τσίπρα γιατί μιλάει ξύλινη γλώσσα... αλλά πρακτικά είναι μια καινούρια φωνή. Ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ με πολύ πόνο καρδίας! Σίγουρα δεν πάει το χέρι μου να ψηφίσω ΚΚΕ, γιατί έχοντας μεγαλώσει ως αριστερός εδώ και χρόνια, αυτό το πράγμα δεν είναι αριστερά. Είναι ένα υβρίδιο μεταμοντέρνο, ένα παράσιτο! Πως έχει ψοφήσει το δέντρο και βγαίνουν κανά δυο παραφυάδες και μετά ταλαιπωρείσαι να το βγάλεις! Εχει κλείσει το εργοστάσιο και αυτοί έχουν την αντιπροσωπεία ακόμα εδώ!».

Πραγματικά αυτό το ειλικρινές μίσος που έχουν κάποιοι, που φυσικά τίποτα το Αριστερό δεν έχει μείνει μέσα τους, είναι ένα πρόβλημα για σοβαρή σκέψη που δεν ξεπερνιέται έτσι εύκολα με αφορισμούς.
Ειναι εντυπωσιακός ο τροπος που ανθρωποι που ζουν από τα μεσα και την επικοινωνία, επαναλαμβάνουν χωρίς δευτερη σκέψη χιλιοειπωμένες αηδίες, που ακόμη κι αν ήταν εξυπνάδες θα είχαν ακυρωθεί από τη διαρκη επανάληψη. Π.χ.Αυτη τη χυδαία ιστορία με την αντιπροσωπεία και το εργοστάσιο την ακούω χρόνια πολλά από χυδαίους ακροδεξιούς είτε σε οικονομικά σάιτ, είτε σε ξεφτίλα φόρουμ και μου κάνει εντυπωση που ο νέος και ωραίος ηθοποιός δεν έχει παρει είδηση οτι ξανασερβίρει μουχλιασμένο ακροδεξιό φαγητό. Αυτο που φαίνεται πως λειτουργεί μέσα τους, είναι μια τρομερή αντιπάθεια που φτάνει στα όρια του μίσους, που προσεκτικά φυτεύει και καλλιεργεί το σύστημα εδώ και δεκαετίες με διάφορους "έξυπνους" τρόπους, από ανεκδοτάκια μεχρι ανώφελες κι ανεφελες μουσικές, ταινίες και φθηνα θεατρικά σκετσάκια στα σήριαλ.
Αυτο που μου τη δίνει όμως είναι ότι τολμάνε να μιλάνε έτσι για το ΚΚΕ άτομα που έχουν κάνει τρόπο ζωής το πάρε δώσε με όλους και όλα και δεν τολμάνε ούτε για πλάκα να βγούν από τον κύκλο tv-ΜΜΕ-παρεούλα, μην και βρεθούνε αντιμετωποι στα ίσα με την πραγματικότητα όπου δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν για να τα βγάλουν περα.
Αυτοί που έχουν σαν πρωινή προσευχή λοιπόν το "όποιος γυρίζει μυρίζει" τουλάχιστον ας κρατάνε το στόμα τους κλειστό γι αυτούς που είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα αν χρειαστεί όποτε χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου